Povežite se s nama

Sport

Polet iz Tuhovca: Sljedeće sezone napadamo sami vrh 1. ŽNL!

Objavljeno:

- dana

Iza nogometaša Poleta iz Tuhovca još je jedna vrlo uspješna sezona. U prvenstvu Prve županijske nogometne lige, nakon 26 odigranih kola, Tuhovčani su zauzeli izvrsno 4. mjesto.

S 46 osvojenih bodova smjestili su se odmah iza ove godine neprikosnovene Ivančice te Vinice i Zelengaja.

– Moramo biti zadovoljni konačnim plasmanom s obzirom da smo tijekom cijele sezone imali velikih pehova s ozljedama igrača. U takvoj situaciji teško je uhvatiti dobar ritam, koji kontinuirano donosi kvalitetan rezultat. Unatoč tome, još smo jednom odradili odličnu sezonu na zadovoljstvo navijača i svih ljudi u klubu. Cilj uoči sezone ionako je bio plasman među pet najboljih momčadi lige – zadovoljan je Marko Sopić, predsjednik NK Poleta iz Tuhovca.

Ovakav rezultat Poleta ne treba čuditi, s obzirom da se u Tuhovcu posljednjih godina kontinuirano radi na podizanju kvalitete u svim segmentima funkcioniranja kluba.

– U četiri sezone stigli smo od najnižeg ranga županijskog natjecanja do stabilnog kluba s realnim ambicijama u prvenstvu 1. ŽNL. Prošle sezone završili smo na trećem mjestu, ove godine na četvrtom. To je dokaz da se u Tuhovcu radi kvalitetno, s jasno postavljenim ciljevima i velikim ambicijama koje donose rezultat. Mi smo mali klub, iz maloga mjesta, ali to nas ne sprječava da se s mnogo većim sredinama borimo za titulu prvaka. Ove sezone možemo se pohvaliti i s najboljim strijelcem lige iz naših redova. Naime, Denis Bartolec je čak 31 puta pogađao suparničke mreže  – dodaje predsjednik Sopić.

Na tom četverogodišnjem putu vodio ih je trener Vjekoslav Vitez, kojem je nedjeljna utakmica protiv varaždinske Slobode ŠN bila ujedno posljednja na trenerskoj klupi tuhovečke momčadi. Nakon četiri godine Polet kreće u potragu za novim šefom struke.

– Trener Vitez odradio je sjajan posao na našoj klupi. Pomogao nam je da postanemo stabilni županijski prvoligaš. Zahvaljujemo mu na svemu što je učinio za nas. Ja kao predsjednik i svi članovi Uprave trudili smo se s organizacijske i logističke strane pratiti njegove ambicije. Normalno je da nakon određenog vremena dođe do zasićenja. Igrači i treneri uvijek se mijenjaju da bi se u momčad unijela svježina i nove ideje. Vjerujem da će i trener Vitez i Polet nastaviti nizati sjajne rezultate – poručuje Sopić.

A ambicija u Poletu zasigurno ne nedostaje.

– Ne posustajemo! Uz određena igračka pojačanja sljedeće sezone možemo napasti i prvo mjesto. Bitno je da zadržimo sklad i povezanost kao i do sada. Uz pomoć navijača, simpatizera, sponzora i članova Uprave baš sve je moguće. Svima veliko hvala, kao i gradonačelnici Dragici Ratković i Zajednici sportskih udruga Grada Varaždinskih Toplica, koji nas redovito prate u svim našim aktivnostima – zaključio je predsjednik Poleta, Marko Sopić.

A iako je spušten zastor na još jednu natjecateljsku sezonu, to ne znači da prestaju aktivnosti u klubu. Polet već tradicionalno za sve stanovnike Varaždinskih Toplica i njegovih naselja organizira različite programe. I ove godine tijekom srpnja na nogometnom igralištu Poleta, održat će se malonogometni turnir i otvorene seoske igre.

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje