Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO 800 učenika Osnovne škole u Trnovcu jutros dobilo slasne mandarine iz doline Neretve

Objavljeno:

- dana

RAZVESELILI DJECU

Čak 320 kilograma mandarina iz doline rijeke Neretve podijelio je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec učenicima Osnovne škole Trnovec. 

Riječ je o dijelu donacije od tisuću kilograma koji je poklonjen školi u sklopu projekta osiguravanja i stvaranja navike zdrave prehrane za osnovnoškolce.

Šamec je istaknuo da je, uz stvaranje zdravih prehrambenih navika, jedan od ciljeva akcije pomoć hrvatskim poljoprivrednicima, a podsjetio je da su posljednjih nekoliko godina, uz mandarine, podijelili i jabuke.

– Ovo je četvrta godina da u jesenskim mjesecima dijelimo voće u osnovnim školama, dječjim vrtićima, a posjećujemo i najstarije sumještane u domu u Trnovcu. Obje naše škole uključene su u projekte „Školsko voće“ i „Školsko mlijeko“, a mi s darovima jeseni dolazimo da ih uključimo u zdravu prehranu. Ove smo se godine odlučili za mandarine, da pomognemo domaćim poljoprivrednicima iz Metkovića i Opuzena gdje su mandarine obilno rodile. Prošle godine to su bila jabuke lokalnih OPG-ova – rekao je načelnik Šamec o donaciji tisuću kilograma mandarina za djecu i 40-ak starijih osoba, za što je Općina izdvojila 3.500 kuna.

Ravnateljica osnovne škole Trnovec Radmila Sačić zahvalila je Općina na ovogodišnjoj donaciji voća za zdrave obroke školaraca.

– Djeci je u rastu i razvoju jako potrebna pravilna prehrana, a da bi se ona poboljšala pripremamo ih kvalitetnu hranu. Djeca su zaista vesela kad vide da ih za obrok čekaju voće i mlijeko, koji se sve više konzumiraju. Zadovoljni smo što su se prehrambene navike djece promijenile od početka projekta prije tri godine. Djeca jedu kuhanu hranu koja je kod nas redovito na jelovniku. Tu je i ručak za djecu u produženom boravku. Za to imamo stručan, kreativan tim u našoj školskoj kuhinji – istaknula je ravnateljica.

Osim Osnovnoj školi u Trnovcu mandarine su donirane i Osnovnoj školi u Šemovcu, Dječjem vrtiću Oaza u Bartolovcu, Dječjem vrtiću Zeko u Trnovcu te Obiteljskom domu za starije i nemoćne Vivo Vita u Trnovcu.

Izvor: Foto: OPĆINA TRNOVEC BARTOLOVEČKI

Život i društvo

FOTO Primalje varaždinske Bolnice svima otvorile svoje radno mjesto te dale važne informacije o dolasku djece na svijet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas je u Općoj bolnici Varaždin bilo vrlo edukativno, posebno za trudnice te buduće majke i očeve.

Naime, povodom Međunarodnog dana primalja, koji se obilježava 5. svibnja, primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin pozvale su sve zainteresirane da posjete rodilište te da se upoznaju s njihovim radom.

Odaziv je bio odličan, a to i ne čudi s obzirom da je veza primalje i trudnice izuzetno važna.

Najprije je održano predavanje, a zatim i obilazak rodilište, uključujući i rađaonicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na hitnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćene ponude za zakup zemljišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je sazvana po hitnom postupku.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića razlog hitnosti je da bi poljoprivrednici koji su dali ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina mogli na vrijeme krenuti u ovogodišnju sjetvu.

Na sjednici je prisustvovalo 16 vijećnika koji su na kraju većinom glasova izglasali odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta. Donošenje odluke na Gradskom vijeću je preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenja zakupaca u posjed.

Javnim natječajem bilo je obuhvaćeno 16 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 15 godina i 40 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 5 godina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje