Povežite se s nama

Sport

FOTO NK Varaždin predstavio petoricu novih pojačanja!

Objavljeno:

- dana

Nogometni klub Varaždin u utorak, 16. srpnja, predstavio je petoricu novih pojačanja za 1. HNL.

Predstavljen je Tomislav Turčin, 22-godišnji igrač Rijeke na posudbi u varaždinskom prvoligašu, kao i Neven Đurasek, 20-godišnjak na posudbi iz Dinama. – Drago mi je što sam se vratio u svoj Varaždin. Svidjela mi se cjelokupna priča oko kluba i nisam nimalo dvojio. Trener Dinama Nenad Bjelica rekao mi je da bi najbolje bilo da potražim sredinu adekvatnu za svoj razvoj i to je sigurno Varaždin – naglasio je Đurasek koji je svoju karijeru započeo u Školi nogometa Fotex Nedeljanec, a zadnju sezonu proveo je na posudbi u Lokomotivi. Đurasek će biti tako pojačanje Varaždina u sredini terena, kao i Saudijac Jamal Bajandouh. – Već jedno vrijeme je u meni tinjala želja da stignem u Europu. Pružila se prilika i prezadovoljan sam što sam stigao u Varaždin. Ljudi su me ovdje vrlo srdačno dočekali – dodao je Jamal Bajandouh. Veliko pojačanje Varaždina bit će i Bjelorus Vitali Lisakovich, 21-godišnji napadač koji je prošle sezone postigao četiri pogotka za bivšeg prvoligaša Rudeša. – Volim Hrvatsku i drago mi je što sam stigao u Varaždin. Mlada smo ekipa i želim da napravimo što bolji rezultat ove sezone – dodao je Lisakovich. Pojačanje u obrani Varaždinaca bit će već iskusni Goran Jozinović (28), bivši igrač Hajduka, Zadra i švicarskih klubova Lugana i Schaffhausena. – Vraćam se u HNL i drago mi je da baš u Varaždin. Ovdje je uvijek bilo teško, ali i ugodno za igrati. Imamo dosta mladih igrača i neće biti nimalo lako – rekao je Jozinović, lijevi bočni branič. Trener Borimir Perković i predsjednik Varaždina Stjepan Cvek zadovoljni su pojačanjima. – Malo smo kasnili, no zadovoljni smo jer sada imamo momčad da postanemo stabilan prvoligaš – zaključio je Cvek.

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje