Povežite se s nama

Sport

Ćiro Blažević: Ono što je napravio Ivanković, to mogu samo vrhunski znalci!

Objavljeno:

- dana

Trener svih trenera

Unatoč svojih osam desetljeća, „trener svih trenera“, vitalni i elokventni Miroslav Ćiro Blažević ne propušta pratiti sva zbivanja u nogometnom svijetu.

Kad smo ga nazvali ovih dana, odmah je iskoristio priliku i u dahu ispalio:

– Najprije moram čestitati Branku Ivankoviću na pravom čudu i sportskom podvigu. Nije mala stvar osvojiti tri naslova prvaka u tri zemlje, civilizacijski vrlo različite – Hrvatskoj, Kini i sada u Iranu. To mogu samo vrhunski znalci struke, a Tanac to doista i jest! S Brankom Ivankovićem radio sam punih deset godina. Slavili smo zajedno mnoge pobjede i mnogo rjeđe tugovali zbog poraza. Ali, Francuska 1998. i bronca na Svjetskom prvenstvu svima nam je vrhunac karijere. Deset zajedničkih godina dovoljno govori o odnosu kojeg smo imali i koji traje još i sad.

Zasluge

U osvajanju svjetske bronce u Parizu 1998. godine sudjelovalo cijela mala „kolonija“ Varaždinaca. Branko Ivanković kao trener reprezentacije, Tomislav Vrbnjak kao fizioterapeut reprezentativni golmani „vatrenih“ Dražen Ladić i Marijan Mrmić, te dr. Boris Nemec kao liječnik reprezentacije, bili su neposredno na terenu uz momčad. No, i u „logistici“ je bilo Varaždinaca: Josip Čop, tada glavni tajnik HNS, i legendarni Anđelko Herjavec, član Izvršnog odbora HNS-a  Za one koji ne pamte toliko dugo – bio je Ćiro prije 15-estak godina i trener NK Varteksa, pa ga drage uspomene i danas vežu uz Varaždin. Spomenuli smo mu kako su Branko Ivanković i Tomislav Vrbnjak, te njihov poslovni i sportski prijatelj Stjepan Cvek među osnivačima Lige za Varaždin, udruge čiji članovi nastoje doprinijeti bržem razvoju grada.

Komplimenti

Ćiro je nastavio sipati komplimente i na račun Stjepana Cveka i Tomice Vrbnjaka.

– Ako su oni „ligaši“, onda je to – Prva liga! Uz Tomicu Vrbnjaka vežu me samo najljepše uspomene. Bilo je divno s njim raditi i kod mene je imao osobiti „kredit“! On je posebno nadaren u svom teškom poslu fizioterapeuta, a kao čovjek je besprijekoran – rekao je Miroslav Blažević i dodao je vrlo zaslužan za treće mjesto u Francuskoj 1998. godine.

– U rad s momčadi ulaže svoj trud i neosporno znanje, pa su ga svi igrači i članovi stručnog tima voljeli. Brzo bi shvatili koja je energija i ljudska kvaliteta uvijek izbijala iz njega i prelijevala se na cijelu svlačionicu. Nije čudo da je u nogometnom svijetu izgradio tako respektabilnu karijeru – dodao je Ćiro i rekao kako je Stjepan Cveka neumorni sportski djelatnik za kojeg ne postoji nepremostiv problem.

– Imao je velike zasluge za stvaranje NK Varteksa kao jedne od najpozitivnijih priča hrvatskog nogometa, a čini mi se da isto danas radi s NK Varaždin. Svima želim puno uspjeha na tom putu. – zaključio je Ćiro.

Izvor:
Foto:

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje