Povežite se s nama

Međimurje

Nedelišće: načelnik Darko Dania ugostio uspješne mlade atletičarke i atletičare

Objavljeno:

- dana

Povodom sjajnih sportskih postignuća mladih atletičara i atletičarki, članova Atletskog kluba Nedelišće na domaćim i međunarodnim natjecanjima, u utorak, 20. kolovoza, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania upriličio je svečani prijam. Prijamu su u NGC Aton uz načelnika nazočili i zamjenik načelnika Željko Kacun, trener AK Nedelišće Aleksandar Puklavec, predsjednik Marko Bratković, te članovi kluba Alena Hrušoci, Roko Farkaš i Mia Florijanić, kao i bivši članovi Gabrijel Stojanović i Karlo Marciuš.

Uz čestitke na sjajnim rezultatima načelnik je posebno priznanje odao Aleni Hrušoci koja se nakon dvije godine borbe s ozljedama vratila na atletsku stazu i ostvarila nekoliko sjajnih sportskih uspjeha. Od ostvarenih postignuća Alene valja istaknuti dvije bronce u disciplinama na 400 metara i 400 metara s preponama na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, 3. mjesto u štafeti 4×400 metara na Ekipnom prvenstvu Europe – 2. liga, te ostvarenoj normi (57.88) za Europsko prvenstvo u atletici 2020. godine u Parizu u disciplini 400 metara s preponama.

Osim toga, Alena je dobila i poziv Hrvatskog akademskog sportskog saveza za nastup na ovogodišnjoj Univerzijadi koja se tijekom srpnja održavala u Napulju, gdje je u polufinalnoj utrci osvojila 11. mjesto, što je odličan rezultat s obzirom na činjenicu da je na Univerzijadi nastupalo 8000 sportaša iz 118 zemalja.

Atletičari priželjkuju izgradnju novih atletskih staza

Uz Alenu treba istaknuti i kvalitetne mlade, perspektivne sportaše Miu Florijanić i Roka Farkaša za koje trener Puklavec kaže da je samo pitanje vremena njihovog uspjeha. Trener se osvrnuo na ostvarene rezultate uspješnih atletičara te uz zadovoljstvo i zahvalu Općini istaknuo i nedostatak dostupnih atletskih trenera u općini, ali i pomanjkanje adekvatnih atletskih staza za ozbiljnije treniranje, što uzrokuje odlazak članova AK Nedelišće u druge klubove.

Kako ističe načelnik, Općina Nedelišće podupire svoje vrhunske sportaše, a uz izdvajanja za sport pomažu se i sportaši pojedinci koji ostvaruju vrhunske rezultate. Bilo je i riječi o nadolazećim projektima i osnivanju Zajednice sportova Općine Nedelišće, pa se načelnik nada da će se uz postojeći nogometni stadion ostvariti i izgradnja atletskih staza i time osigurati uvjete koje atletičari i zaslužuju.

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje