Povežite se s nama

Život i društvo

Na FOI-ju u ponedjeljak počinje jedno od najvećih karijernih događanja za studente u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Jedno od najvećih karijernih događanja za studente u Hrvatskoj – 8. tjedan karijera, u organizaciji Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI-ja održat će se na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, od ponedjeljka do petka, 14. do 18. listopada.

Otvorenje 8. Tjedna karijera bit će održano u ponedjeljak u 10 sati u dvorani 1 (FOI 1, Pavlinska 2, Varaždin), a bogati program započinje panel diskusijom s uspješnim alumnijima FOI-ja.

Tjedan karijera je zamišljen kao networking event na kojem studenti svih godina i smjerova studija FOI-ja imaju jedinstvenu priliku upoznati svoje potencijalne buduće poslodavce, ali također i  steći dodatna stručna znanja kroz radionice poslodavaca i kroz njihovo direktno uključivanje u nastavni proces.

Cilj Tjedna karijera je direktno povezivanje poslodavaca sa studentima koji će ubrzo potražiti svoje prvo zaposlenje te ih pripremiti ih za poslovni svijet u kojem će morati istaknuti svoja znanja i vještine te iskustvo iz prakse koju su stekli tijekom studiranja na FOI-ju. Na taj se način želi potaknuti mlade ljude na rano razvijanje poslovnih vještina te promišljanje o razvoju karijere već za vrijeme studentskih dana.

Na ovogodišnjem Tjednu karijera predstavit će se 56 poduzeća, čiji će predstavnici održati 30 radionica i 8 panel diskusija na teme: Dizajn i razvoj softvera, IoT, Blockchain/FinTech, Informacijska sigurnost, Digitalna transformacija, AI/Strojno učenje/Big Data te Upravljanje IT projektima.

Fakultet organizacije i informatike njeguje odnos sa svojim uspješnim bivšim studentima, stoga će u okviru ovog događanja biti održane i dvije panel diskusije na temu “Karijera informatičara/ekonomista nakon FOI-ja”, u kojoj će sudjelovati uspješni FOI alumni.

Više o samim poduzećima, projektima na kojima rade  i otvorenim pozicijama za zapošljavanje, studenti moći će se saznati na tzv. ‘Karijernom španciru’, odnosno neformalnom umrežavanju s poslodavcima.

Ovo je također odlična prilika za ugovaranje obavljanja stručne prakse. Mnogi su studenti dosad odabrali svoju praksu baš na ovaj način, a često su se i zaposlili u tim poduzećima odmah nakon završetka studiranja.

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje