Povežite se s nama

Sport

Iz NK Varaždin poručili: “Svi vjerujemo da možemo izboriti ostanak u 1. HNL!”

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina poraženi su u posljednjoj utakmici prvog dijela Prvenstva Prve hrvatske nogometne lige. Bolja od Varaždinaca bila je momčad Rijeke, koja je na domaćem travnjaku slavila s 3:1.

Nakon 19 odigranih kola Varaždin se nalazi na posljednjemu mjestu sa svega 12 bodova, koliko ih je skupila i Istra 1961. Samo bod više ima zaprešićki Inter.

– Što se tiče bodovnog učinka, ni ja ni igrači nismo zadovoljni. Planirali smo osvojiti 15 do 16 bodova. Kroz igre sa Slaven Belupom i Interom zaslužili smo više, no što je, tu je – rekao je Luka Bonačić, trener Varaždina, i naglasio da 80 % njegovih igrača prvi put igra u 1. HNL.

– Svima je jasno da je ovaj tim limitiran za Prvu ligu. Nedostaje iskustva i kvalitete, iako smo se i protiv jačih ekipa dobro nosili, pa smo kraju ostali kratkih rukava – govori varaždinski trener.

Momčad Varaždina u 19 kola primila je 30 golova, sedam manje od osmoplasiranog Intera i pet manje od sedmoplasiranog Slaven Belupa, no ima najgori napad Lige. Varaždinci su zabili samo 14 golova.

Limitirana ekipa

– Najgori smo što se tiče efikasnosti. Bilo je šansi i protiv Lokomotive, Gorice, Slaven Belupa i Intera, no jednostavno nemamo pravog strijelca – ističe Bonačić, koji vjeruje da njegova ekipa može izboriti ostanak u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

– Svi mi u Klubu vjerujemo u ostanak. Svatko griješi i na Upravi je da pokuša dovesti pojačanja u svakoj liniji, koja bi kvalitetu naše ekipe podigla za 30 %. Inače, 51 bod je u igri i dođe li Manchester City u našu ligu, on bi bio prvak – dodao je Bonačić, koji će s Varaždincima odraditi kvalitetne pripreme za drugi dio sezone.

Pripreme će započeti u subotu, 4. siječnja.

Sport

Istra 1961 prekinula pozitivan niz nogometaša Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon dva uzastopna trijumfa, nogometaši Varaždina doživjeli su poraz u 35. kolu SuperSport HNL-a. Slavila je Istra 1961 u Puli s 2:0.

Trener Nikola Šafarić izveo je sastav: Zelenika – Nekić, Ba, Škaričić- Lusavec, Postonjski, Marina, Boršić – Poldrugač, Šego, Drožđek.

Dobru priliku imali su Varaždinci u 8. minuti. Nakon dobre kontre, Droždek je ispratio dodavanje na drugoj stativi i pucao malo pored gola. U nastavku su Varaždinci imali blagu inicijativu, no nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vrata domaćina. Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

U drugoj minuti nastavka domaćin je poveo. Lisica je u prvom kontaktu s loptom zabio nakon asistencije Blagojevića. Drugi gol Puljana stigao je 62. minuti. Ekong je uposlio Jaganjca koji je majstorski pogodio za 2:0, što je na kraju bio i konačan rezultat.

Bez obzira na poraz Varaždinci su ostali na 6. mjestu Lige, a u idućem, zadnjem kolu dočekuju Osijek.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Varteks slavio u Beletincu u prvoj finalnoj utakmici Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Beletincu je u srijedu, 15. svibnja odigrana prva finalna utakmica Županijskog nogometnog kupa. Varteks je slavio protiv Bednje s 2:1.

Utakmica je odigrana pred oko 700 gledatelja na igralištu kod mosta. Susret je bio visokoga tempa, svaki start bio je na nož, a na kraju se ključnom pokazala bolja fizička pripremljenost Varteksa koji se natječe u 3. NL Sjever.

Pod kraj susreta nogometaše Bednje, koji drže 4. mjesto Elitne ŽNL, hvatali su grčevi. No, u prvom dijelu Beletinčani su bili bolja momčad i to kapitalizirali pogotkom Vinka Horvatića u 8. minuti.

Već u četvrtoj minuti drugog dijelaVarteks je izjednačio preko Dejana Glavice koji je realizirao kazneni udarac. Slavlje Bumbarima i veselje White Stonesima donio Renan golom u 86. minuti.

Uzvratni finalni susret igra se na stadionu Sloboda 5. lipnja u 18 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje