Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Natjecanje zaprežnim vatrogasnim špricama prava atrakcija Nove Vesi Petrijanečke

Objavljeno:

- dana

TRADICIJA

U Novoj Vesi Petrijanečkoj danas je održano već tradicionalno, 8. vatrogasno natjecanje zaprežnim špricama.

Ovo zanimljivo natjecanje starom špricom iz 1870. godine koju je DVD Nova Ves darovao grof Bombelles, organizirali su članovi DVD Nove Vesi uz suorganizaciju Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec u sklopu Dana općine.

Snage odmjerile ekipe iz Varaždina, Međimurja i Slovenije

– Natjecanje smo pokrenuli prije osam godina i danas je to jedno od ukupno šest takvih natjecanja u Hrvatskoj. Ekipe dolaze iz Varaždinske i Međimurske županije, a jedna ekipa nam je stigla iz susjedne Slovenije, pa je ove godine natjecanje u Novoj Vesi Petrijanečkoj međunarodno – rekao je predsjednik DVD Nova Ves Nenad Tomašek.

Natjecanje su započeli najmlađi vatrogasci, djeca između šest do 12 godina, a nakon njih održano je natjecanje muških i ženskih ekipa. Po završetku natjecanja medalje i pehari podijeljeni su najboljima.

– Ekipe koje su u svojoj kategoriji osvojile prva četiri mjesta su nagrađene. Prošle godine smo uveli novu nagradu: drvenu medalju za četvrto mjesto, a ove godine smo je isto osigurali s obzirom da je prošle godine drvena medalja izazvala veliko oduševljenje vatrogasnih ekipa koje se natjecale – rekao je Krunoslav Jovan, zapovjednik DVD Nova Ves.

Vatrogasci iz Nove Vesi zadovoljni su jer im svake godine dolazi sve više ekipa, a zadovoljan je i novi načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

– Natjecanje je jedna dobra tradicija, ali i jedinstveno u našoj Općini, pa i šire. Svake godine održava se prvu nedjelju u srpnju i okuplja velik broj mladih vatrogasaca, ali i odraslih. Zahvaljujem se svim DVD-ima koji sudjeluju u organizaciji ovog natjecanja i Vatrogasnoj zajednici Općine Petrijanec. Ovo je jedno lijepo druženje uz promociju vatrogastva – zaključio je na kraju Posavec.

Kako su se snašli natjecatelji i tko je bio najuspješniji pogledajte u fotogaleriji.

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Ivana Banfić dolazi u Donju Voću, a povod je sportski

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: AK Varaždin

Špilja Vindija Trail ove godine postaje Špilja Vindija Trail & Dance, objavila je Turistička zajednica područja Sjever Zagorja.

U subotu, 29. lipnja Donja Voća postaje epicentar trčanja, čagice i totalnog ludila. U 18 sati posjetitelje čeka najzabavnija utrka po zagorskim bregima, a nakon toga od 20 sati najluđa zabava na dancepartyju uz DJ- i nezaboravan koncert Ivane Banfić. Ulaz je slobodan.

I to nije sve, između utrke i koncerta, u 19:30 sati sve koji dođu učekuju prve Wannabe neandrtalske sportske igre u kojima sa svojom ekipom možeš odmjeriti snage u neandertalskim sportovima, a za najbolje su osigurane i nagrade za pamćenje.

Tigrasti, zebrasti i šareni outfiti te šuškave trenirke su obavezne, a prijave trkača su na stotinka.hr. Start i cilj utrke su kod NK Vindija Donja Voća, a tamo će biti postavljena i pozornica.

Utrka je organizorana u suradnji s Atletskim klubom Varaždin.

Nastavite čitati

Život i društvo

Studenti iznimno zainteresirani za volontiranje na Špancirfestu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Turistička zajednica grada Varaždina bila je među izlagačima na Tjednu karijera „Connect Week UNIN“ Sveučilišta Sjever održanog u Koprivnici. Izlagački prostor privukao je velik broj studenata koji su bili zainteresirani i za mogućnosti koje pruža turizam, posebno u kontekstu lokalne zajednice.

Bila je to prilika i za promociju Varaždina, ali i njegovog najpoznatijeg brenda, najvećeg i najpopularnijeg uličnog festivala u Hrvatskoj- Špancirfesta. Uz promotivne materijale o destinaciji, izložene su bile i VR naočale koje pružaju virtualni doživljaj Špancirfesta.


S pomoću njih djelić festivalske atmosfere može se doživjeti tijekom cijele godine, a ne samo u deset dana trajanja manifestacije, što je izazvalo i najveći interes posjetitelja izlagačkog kutka Turističke zajednice grada Varaždina.

Također, studenti su bili zainteresirani za mogućnost volontiranja na festivalu koje mladima pruža izvrsnu priliku da steknu jedinstveno iskustvo u organizaciji velikih manifestacija, razviju svoje komunikacijske vještine i uspostave kontakte. Neki od njih najavili su svoju prijavu za volontiranje na 26. izdanju Špancirfesta, koje je na rasporedu od 23. kolovoza do 1. rujna 2024. i za koje će poziv za volontere biti uskoro objavljen.

Tjedan karijera Sveučilišta Sjever, jedan od najvećih i najznačajnijih događaja u regiji kada je riječ o povezivanju gospodarstva i društvene zajednice, u pet je dana u Sveučilišnim centrima   u Varaždinu i Koprivnici okupio rekordan broj renomiranih poslodavaca i predstavnika poslovne zajednice.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje