Povežite se s nama

Život i društvo

Branko Komar novi predsjednik Aerokluba Varaždin

Objavljeno:

- dana

Izabrano novo vodstvo

Na redovitoj izvještajnoj i izbornoj skupštini AeroklubaVaraždin, koja je održana u petak, 7. srpnja, u prostorijama Studentskog centra, za novog predsjednika Kluba izabran je Branko Komar.

Na skupštini je za dopredsjednika Aerokluba Varaždin izabran Damir Štuhec, a jednoglasno su izabrani i članovi Izvršnog te Nadzornog odbora Aerokluba Varaždin.

Novi predsjednik na skupštini je posebno zahvalio dosadašnjem predsjedniku Josipu Novaku, na njegovoj predanosti i angažmanu u vođenju Aerokluba Varaždin.

– Klub je već započeo s pripremama za CIAV 2018. godine, koji će zahvaljujući izvrsnoj suradnji s Ministarstvom obrane i Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom, slijedeće godine dobiti novu dimenziju. Međunarodni aeromiting u Varaždinu bit će jedna od najatraktivnijih letačkih priredbi u ovom dijelu Europe. Uz organizaciju aeromitinga Klub će u ovoj godini aktivno raditi na promociji zrakoplovstva i zrakoplovne kulture, nastojeći povećati broj članova, posebice mladih. Kako bismo im približili letački poziv organizirat ćemo informativne letove za buduće članove te niz javnih predstavljanja, od kojih valja spomenuti promociju Kluba i varaždinskog aeromitinga na ovogodišnjem Špancirfestu. Vjerujem kako će Klub u dogledno vrijeme ponovo nabaviti vlastiti zrakoplov i započeti s obukom pilota i jedriličara, te kako ćemo u dogovoru s Gradom Varaždinom uspjeti otkloniti nesporazume sa sadašnjim koncesionarom na varaždinskom aerodoromu – istaknuo je predsjednik Branko Komar, govoreći o planu rada Kluba u ovoj 2018. godini.

Tajnik Aerokluba Varaždin Robert Mišak najavio je kako su već započele i pripreme za obilježavanje vrijednog jubileja Aerokluba Varaždin, koji će 2020. godine obilježiti 90. godišnjicu zrakoplovstva u gradu Varaždinu. Tim će povodom Klub izdati i monografiju autora Josipa Novaka.

Izvor:
Foto: Aeroklub Varaždin

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje