Povežite se s nama

Sport

Rukometaši Vidovca u napetoj utakmici stigli do pobjede protiv lidera KTC-a

Objavljeno:

- dana

Svaka čast

Rukometaši Vidovca stigli su do druge uzastopne pobjede u 1. HRL Sjever, i to pobjedivši na domaćem parketu KTC vodeću ekipu prvenstva rezultatom 34:31.

Bila je to odlična utakmica svih 60 minuta, vrlo uzbudljiva, u odličnom ritmu, a gosti su vodili na samom početku, povevši s 3:1, no domaćin s tri uzastopna gola preuzima vodstvo, i do poluvremena gledamo ‘klackanje’ prednosti od jednog gola, s jedne na drugu stranu, uz čak 12 remija.

U gostujućoj ekipi se ozlijedio ‘srednjak’ Mršić, u prvom poluvremenu, pa je dirigentsku palicu preuzeo Miklečić, i to vrlo solidno. Na drugoj strani je pokušao zaigrati Filip Goričanec, sa slomljenim prstom, no nije išlo. No, u redove Vidovca vratio se kapetan Melnjak, na poziciju desnog vanjskog, što je bilo od velike važnosti.

Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 16:16, a u nastavak Vidovec kreće serijom 4:1, i prednost diže, prvi puta na tri gola prednosti.

Na obje strane je bilo mnogo sedmeraca, od kojih su neki podizali i tenzije ne klupi gostiju. Ipak, Dobovičnik na jednoj (8/8) i Vučelić (7/7) na drugoj strani, bili su savršeni s linije sedam metara.

Gosti iz Križevaca ipak stižu do poravnanja 26:26, u 48. minuti. Ipak, vidovečki rukometaši ponovno rade seriju 4:1 i osam minuta prije kraja, utakmica ponovno vode s tri gola, za oduševljenje u dvorani.

Gosti se ne predaju, igraju brzo i poletno, pokazali su da su s razlogom na vrhu tablice, te se vraćaju na gol prednosti, a u posljednju minutu ulazi se rezultatom 32:31, kada je i riješeno pitanje pobjednika.

S krila ‘skače’ Marković, a raspoloženi Varšić brani njegov šut, otvara se kontra u kojoj Težak zabija za 33:31. Poslednji napad gosti ne koriste, a Jeftić u kontri potvrđuje za 34:31.

Teška utakmica

– Vrlo teška utakmica, no potvrdili smo da će naša vidovečka ‘tvrđava’ biti teško osvojiva, i drago mi je da je publika vidjela odličnu utakmicu. Mi imamo problema ove sezone s ozljedama, pa nam je fond igrača sužen, ali pokazali smo da možemo. Idemo pokušati sada i na gostujućem terenu ostvariti pozitivan rezultat – istaknuo je trener Igor Senečić.

Prvi strijelac je dio Dobovičnik s 11 golova, od čega osam s linije sedam metara, a od vanjskih igrača su po tri pogoka postigli Trojko i Štefičar, dok je Melnjak zabio dva. Odličan je bio i Tomislav Hirš, na lijevom krilu, s četiri gola, još jedan novopridošli igrač, koji će, uz Trojka sigurno biti značajno pojačanje za Vidovec.

A jedan od najikusnijih u redovima Vidovca Zoran Jeftić je nakon deset golova na gostovanju, u ovu utakmicu ugradio šest golova.

– Raduje ova pobjeda, naravno. Forma nam se polako podiže, dosta je novih igrača sada smo se svi priviknuli jedni na druge, oni prilagodili našem stilu igre, što se vidi na parketu. Ova pobjeda nam je podstrek i za dalje, idemo i u Ivanić Gradu pokušati nastaviti ovaj niz – kazao je Zoran Jeftić, kružni napadač Vidovca.

Izvor:
Foto: MRK Vidovec

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje