Povežite se s nama

Sport

Uspjeh karatistice Elme Garibović: Uz naslov prvakinje Hrvatske izborila i nastup na EP

Objavljeno:

- dana

VRSNA SPORTAŠICA

U Rijeci, točnije Čavlima, održano je Prvenstvo Hrvatske u borbama za kadete, juniore i mlađe seniore. Nastupilo je 260 natjecatelja iz 64 karate kluba.

Boje Karate kluba Varaždin branila je mlađa seniorka Elma Garibović, koja je nastupila u kategoriji mlađe seniorke -55kg. U prvom kolu Elma pojeđuje predstavnicu KK Ronin iz Zagreba rezultatom 3:0. U drugom kolu rezultatom 1:0 Elma pobjeđuje predstavnicu KK Krk. U trećoj borbi, finalnoj borbi, Elma pobjeđuje prestavnicu KK Obi iz Splita, sudačkom presudom 5:0.

Osim što je postala državna prvakinja, Elma je izborila i mjesto u Hrvatskoj reprezentaciji za predstojeće Europsko prvenstvo koje se održava u Rusiji, olimpijskom gradu Sočiju, početkom drugog mjeseca 2018.godine.

Uz Ivonu Ciglar (državna prvakinja kadetkinje), Maju Bosak (državna prvakinja juniorke), Elma Garibović je treća državna prvakinja u ženskoj konkurenciji koja dolazi iz redova Karate kluba Varaždin.

Idućeg tjedna, od 8. do 10. prosinca Elma nastupa za reprezentaciju Hrvatske na Prvenstvu Balkana, koje se održava u Herceg Novom, Crna Gora.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Sport

Elitna ŽNL: Vodeći Novi Marof preokretom do slavlja u derbiju, Nedeljanec siguran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su susreti prvih kola Lige za prvaka i Lige za ostanak Elitne ŽNL. Vodeći dvojac Novi Marof i Nedeljanec stigli su do slavlja.

Novomarofčani su ugostili Bednju. Beletinčani su imali prednost od 2:0 koju su im golovima donijeli Hojski i Kulji, no marofski nogometaši su okrenuli i slavili 3:2. Golove za njih postigli su Harmicar, Zrinski i Sakač.

Drugoplasirani Nedeljančani slavili su protiv Ivančice s 3:1. Za momčad Damira Maretića zabijali su Modrić, Medved i Škvarić.

Do slavlja u Ligi za prvaka stigao je tuhovečki Polet pobijedivši margečansku Mladost s 2:1. Golove za Tuhovčane postigli su Šinjori i Ključarić.

U Ligi za ostanak Budućnost i cestički Polet odigrali su 2:2, dok je Razvitak s 3:2 bio bolji kod Dubravke-Zagorac u Turčinu.

Nastavite čitati

Sport

Varaždin na Poljudu s 1:0 pobijedio Hajduk

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: NK Varaždin/Facebook

Hajduk je danas izgubio od Varaždina 1:0 na Poljudu u 33. kolu SuperSport HNL-a.

Pogodak odluke zabio je Domagoj Drožđek u 67. minuti, koji je krasno pogodio iskosa s oko 15 metara.

Nakon ove utakmice Hajduk je i dalje treći, a Varaždin je skočio na šesto mjesto tablice.

Hajduk je u utakmicu počeo bez Marka Livaje i Ivana Perišića. Nisu baš pokazali neku igru, Varaždinci su bili bolji.

U sljedećem kolu Varaždin je domaćin Rijeci.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje