Povežite se s nama

Crna kronika

Izvanraspravno vijeće odlučuje o istražnom zatvoru za optuženog bankara

Objavljeno:

- dana

STANKO BRAŠNIĆ OPET SE NIJE POJAVIO NA SUDU

Varaždinac Stanko Brašnić (50), optužen da je tijekom 2012. za sebe uzimao novac s devizne štednje klijenata banke u kojoj je radio, nije se pojavio ni na današnjem ročištu na Županijskom sudu u Varaždinu.

Na današnju raspravu trebali su ga privesti policajci, no policajac je ujutro prije rasprave obavijestio sutkinju da Brašnića nisu zatekli na kućnoj adresi u Varaždinu, a njegova je žena rekla da već dulje vrijeme živi i radi u Švicarskoj, da kući u Hrvatsku dolazi povremeno te da će najvjerojatnije doći u vrijeme Božićnih blagdana.

Brašnićeva braniteljica rekla je, pak, da joj je klijent javio mailom da ne može doći na raspravu, jer ima veliki obujam poslova i njegov poslodavac nema razumijevanja za izostanke s posla. Rekla je i da je Brašnić u pregovorima s kupcem kuće te da novac očekuje svaki čas, čime bi se stvorile pretpostavke za obeštećenje vjerovnika.

Ne krije se

Brašnić je, inače, prema optužnici, u tri mjeseca ukrao ukupno 50.500 eura, a radio je kao osobni bankar u poslovnici jedne od najvećih banaka u Hrvatskoj. Nakon što su ga zbog sumnje da čini kaznena djela prijavili predstavnici banke, Brašnić je priznao da je novac uzimao i obećao da će ga vratiti, međutim, to se još nije dogodilo.

Tužitelj je na današnjem ročištu predložio da se Brašniću odredi istražni zatvor, jer sve upućuje na to da je u bijegu, a i očito izbjegava doći na raspravu, jer nedolaske nije opravdao. Brašnićeva odvjetnica tome se usprotivila, jer Brašnić “nit´ se krije, nit´bježi”, već poslodavac nema razumijecanja za izostanke s posla.

– Plaćom koju tamo zarađuje uzdržava čitavu obitelj i ne može riskirati odlazak s posla protivno volji poslodavca – rekla je braniteljica.

O prijedlogu za određivanje istražnog zatvora odlučivat će Izvanraspravno vijeće Županijskog suda.

Izvor:
Foto: Siniša Sović

Crna kronika

Vidovec: evo kako je 32-godišnjak završio autom u potoku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja, oko 19.30 sati u Vidovcu, na državnoj cesti D-35, ozlijeđen je 32-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Vidovca. Prije ulaska vozilom u lijevi zavoj, suprotno oznakama na kolniku, započeo je pretjecati drugo vozilo, pri čemu brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

Zbog toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika, preko zelene travnate površine u kanal potoka te prednjim dijelom vozila udario u korito potoka, izvijestila je varaždinska policija.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje