Povežite se s nama

Sport

Drugi poraz hrvatskih reprezentativki u skupini

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u srijedu je zakoračila u svoj drugi dvoboj na Europskom prvenstvu za rukometašice, naime, nakon poraza od Švedske 28:30 na otvaranju EP-a vrijeme je bilo za novi nastup Hrvatske i prijeko potrebno slavlje protiv reprezentacije Njemačke, također poražene u prvome susretu. 

S velikom voljom i žarom Hrvatice ulaze u dvoboj te pokazuju koliko su motivirane da osiguraju prvo slavlje na Euru. Odvajaju se tako Hrvatice na 3:2 i 4:3, no Njemice, kojima se za ovaj susret vratila prijeko potrebna Susan Müller, pokazuju koliko je i njima potrebna pobjeda ove srijede stoga odmah uzvraćaju i čine borbu itekako zanimljivom. U 12. minuti, nakon kontakta, stižu, međutim, loše vijesti za Hrvatsku, naime, ozlijedila se kapetanica Miranda Tatari, a koristi to odmah Kim Naidzinavicius kako bi Njemačku odvela u vodstvo 7:6. 

Odlično raspoložena u redovima Hrvatske potom je i dalje Andrea Penezić koja drži Hrvatsku u susretu, kao i Marta Žderić među vratnicama. Svoj prvi pogodak za seniorsku reprezentaciju ubrzo upisuje i mlada donedavna juniorka Ćamila Mičijević koja tako postavlja izjednačenih 10:10 pri ulasku u završnicu prvoga poluvremena, a Žana Marić i Kristina Elez to povećavaju na domaćih +2. Sigurna je potom i Žderić među vratnicama, sve je čvršća domaća obrana, Penezić s linije sedam metara postavlja 13:10, no do odlaska na odmor Njemice stižu na samo pogodak zaostatka (13:14). 

Kerstin Wohlbold dobro otvara nastavak susreta te svoju ekipu dovodi do novog izjednačenja nakon čega slijedi igra pogodak za pogodak. Borbeno je uistinu bilo na terenu varaždinske Arene, no Penezić i Sonja Bašić uspijevaju odvojiti Hrvatsku na +2 (19:17). Do 47. minute Njemačka preokreće rezultat u svoju korist (20:19), Hrvatice ponovno izjednačuju, no Njemačka u posljednje minute susreta ima sigurnih 26:23 da bi na kraju slavila 26:24. 

Kod Njemačke najbolje su bile Evgenija Minevskaja i Susann Müller svaka s po pet pogodaka, a vratarka Katja Schülke zaustavila je 13 lopti. U redovima Hrvatske istaknula se Andrea Penezić s 13 pogodaka, dok je na golu Marta Žderić zaustavila deset njemačkih napada. 

Najboljom igračicom Hrvatske proglašena je Andrea Penezić, dok je za kod Njemačke titula pripala golmanici Katji Schulke. 

Europsko prvenstvo 2014. Hrvatska i Mađarska: 
Skupina C, 2. kolo 
Hrvatska – Njemačka 26:24 (14:13) 

Hrvatska: Žderić 10 obrana, Jelčić 2 obrane, Tatari, Benko, T. Grubišić, Gaće 1, Mićijević 1, Horvat 2, Elez 1, Penezić 13, Ježić 1, Zebić, Milanović-Litre 1, Džono, Marić 1, Bašić 3 
Trener: Vladimir Canjuga 

Njemačka: Schülke 13 obrana, Woltering; Zapf, Lang, A. Müller 1, Loerper, Minevskaja 5, Naidzinavicius 1, Steinbach, Althaus 3, Nadgornaja 3, S. Müller 5, Huber 3, Geschke 3, Wohlbold 2, Schulze 
Trener: Heine Jensen 

Izvor:
Foto:

Sport

Šafarić: Pobjeda protiv Hajduka definitivno je najveća u mojoj trenerskoj karijeri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždin je pobijedio Hajduk u Splitu s 1:0 te je upisao svoju devetu prvenstvenu pobjede ove sezone.

– Većina utakmica se lomi na sredini terena. Znali smo da će pokušati za Brekala stvoriti jedan na jedan situacije. Dobro smo to zatvorili. Imali smo i svježine za brze kontre. Vidio sam da su moji dečki bili vrhunski. Nisam vidio slab Hajduk nego jak Varaždin. I protiv Dinama smo bili dobri. Jednom Hajduku s vrhunskim igračima, danas smo ih definitivno dobro zatvorili. Naglasak je na odličnom Varaždinu – rekao je Nikola Šafarić nakon utakmice za nacionalne medije.

No, je li mu to ujedno i nadraža trenerska pobjeda?

– Kao igrač imao sam većih pobjeda, ali kao treneru definitivno je. Pobijediti Hajduka u Splitu je posebno. Nadam se da će biti i većih pobjeda. Što se tiče trenerskog dijela, uživam, na ljeto će uprava odlučiti dalje – zaključio je Nikola Šafarić.

Varaždinski nogometaši tako su zadržali 6. mjesto Lige, a u idućem kolu u Varaždin dolazi drugoplasirana Rijeka. Susret se igra u subotu, 11. svibnja u 17 sati.

Nastavite čitati

Sport

Elitna ŽNL: Vodeći Novi Marof preokretom do slavlja u derbiju, Nedeljanec siguran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su susreti prvih kola Lige za prvaka i Lige za ostanak Elitne ŽNL. Vodeći dvojac Novi Marof i Nedeljanec stigli su do slavlja.

Novomarofčani su ugostili Bednju. Beletinčani su imali prednost od 2:0 koju su im golovima donijeli Hojski i Kulji, no marofski nogometaši su okrenuli i slavili 3:2. Golove za njih postigli su Harmicar, Zrinski i Sakač.

Drugoplasirani Nedeljančani slavili su protiv Ivančice s 3:1. Za momčad Damira Maretića zabijali su Modrić, Medved i Škvarić.

Do slavlja u Ligi za prvaka stigao je tuhovečki Polet pobijedivši margečansku Mladost s 2:1. Golove za Tuhovčane postigli su Šinjori i Ključarić.

U Ligi za ostanak Budućnost i cestički Polet odigrali su 2:2, dok je Razvitak s 3:2 bio bolji kod Dubravke-Zagorac u Turčinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje