Povežite se s nama

Sport

Počinje nova sezona

Objavljeno:

- dana

BEJZBOL

Prošlog vikenda je i službeno započela natjecateljska bejzbol sezona 2015. koja će pred upravu BK Vindija, ali i igrače i ostale članove donijeti dosta sportskih, te iznimno mnogo organizacijskih izazova.

 

Nakon tri mjeseca koje su članovi BK Vindija proveli u dvoranskim prostorima, pripremajući se svakodnevno za natjecateljsku sezonu, te jedan period treniranja na otvorenome, prošlog je vikenda i službeno započela ista, sa prvim utakmicama seniorskog pogona u Zagrebu u okviru prve hrvatske baseball lige.

Sezona seniora donosi nekoliko novina u samom natjecanju kako u hrvatskom prvenstvu, tako i Srednjeeuropskoj Interligi. Hrvatsko prvenstvo u sezoni 2015 donosi jedinstvenu ligu natjecanja, svih hrvatskih klubova koji se nakon podosta sezona spajaju u jednu jedinstvenu ligu. Upravo s utakmicama u sklopu hrvatskog prvenstva otvorena je i ovogodišnja natjecateljska sezona, a upravo seniorski pogon koji je doživio kompletnu prebrazbu i podmlađivanje igračkog kadra, je bio i prvi koji je izašao na teren te s dvjema pobjedama, u subotu protiv ekipe novog Zagreba 9:1 i u nedjleju 10:8 protiv Siska i više nego odlično otvorio sezonu.

Drugi dio natjecanja, Interliga koja započinje početkom svibnja donosi povećanje broja ekipa, ponovnim ulaskom slovenskih i klubova iz Srbije, ali i dijeljenjem u dvije, A i B ligu. Kako su prošle godine varaždinci bili četvrti u ovom natjecanju, automatski su za ovu sezonu ostvarili pravo natjecanja u prvoj A Interligi.  

Mlađe kategorije kreću mjesec dana kasnije sa svojim utakmicama, a i ove godine velik broj nastupa na različitim turnirima očekuje mlade varaždinske basebllaše, koji su se u prošloj sezoni okitili sa naslovom Prvaka u kategoriji mladeži i Viceprvacima u kadetima i juniorima.

Upravo su i najmlađi članovi imali posljednji turnir prošlog vikenda u sklopu dvoranske sezone s turnirom u Karlovcu koju su i osvojili te tako najavili još jednu uspješnu sezonu u varaždnskoj “Vindi Iso Sport Školi Baseballa”.

 

 

Izvor:
Foto:

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje