Povežite se s nama

Sport

Uvjerljivi hrvatski borci na Prvenstvu Balkana

Objavljeno:

- dana

SAVATE

Balkansko savate prvenstvo održano je tijekom dva dana u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin. Prvog dana na rasporedu je bila disciplina assaut.  Hrvatska je osvojila 6 zlata i 4 srebrne medalje. U nedjelju su održane borbe u disciplini combat i nastavljeni su dobri rezultati.

 

Rezultati u assaut disciplini za juniore: do 56 kg prvi Alen Nokaj, Hrvatska a drugi Vasopoulos Sotirios, Grčka; do 65 kg prvi Emanuel Egredţija, Hrvatska a drugi Csaky Aron, Mađarska; do 75 kg prvi Zoran Cvjetojević, Hrvatska, a drugi Boštjan Rudolf, Slovenija. Rezultati u assaut disciplini za seniore: do 65 kg prvi Siniša Zeljković, Srbija, drugi Ivan Klanjčić, Hrvastka; do 70 kg prvi Roko Novak, Hrvatska a drugi Vuk Vesić, Srbija, dok je treći bio Nazim Cakir, turska; do 75 kg Rok Ivanšek, Slovenija, drugi Varhelyi Andras, Mađarska, a treći Tuncay Palut, Turska; do 80 kg Filip Vujić, Hrvatska, Goran Sučević, Srbija, a treći Bodis Robert, Mađarska; do 85 kg prvi Varga Tamas, Mađarska, a drugi Marko Gospočić, Hrvatska; više od 85 kg prvi Goran Bajšanski, Srbija, drugi Antonio Težački, Hrvatska, a treći Georgoroulos Nikolaos, Grčka.  

Rezultati u assaut disciplini za žene: do 56 kg prva Kristina Džolić, Srbija, druga Anamarija Suhina, Hrvatska, a treća Kristina Mužič, Slovenija; do 60 kg prva Helena Maksimović, Srbija, druga Vida Samotorčan, Slovenija, a treća Kristina Sokolić, Hrvatska; do 65 kg prva Irena Žunec, Hrvatska, druga Sara Kormoczi, Mađarska.

Drugog dana borci su se natjecali u combat disciplini. Rezultati u combat disciplini za juniore: do 60 kg Luka Hunić, Hrvatska, drugi Alecu Cristian Mihai, Rumunjska; do 65 kg prvi Jasmin Škoranec, Hrvatska, drugi Radoje Stevanović, Srbija; do 75 kg Jurica Škoranec, Hrvatska, drugi Stefan Janjatov, Srbija; više od 85 kg Dragoljub Bovan, Srbija, drugi Petre Nastac Andrei, Rumunjska.  Rezultati u combat disciplini za seniore: do 56 kg prvi Antonio Horvatić, Hrvatska, drugi Slavko Stanojev, Srbija; do 70 kg Damjan Marković, Srbija, drugi  Mario Petek, Hrvatska; do 75 kg prvi Antun Viličić, Hrvatska, drugi Moraru Alexandru, Rumunjska; do 85 kg prvi Illes Papp, Srbija, drugi Silvio Horvat, Hrvatska; više od 85 kg prvi Nino Vladušić, Hrvatska, drugi Dropan Attila, Mađarska. U savate Pro meču Luka Lešković, Hrvatska pobijedio je Adrian Petenchea iz Rumunjske.

Rezultati u combat disciplini za žene: do 48 kg prva Mitrofan Elena, Rumunjska, druga Kristina Boţić, Hrvatska, a treća Nada Miladinov, Srbija; do 56 kg prva Jovana Milovanović, Srbija, druga Anćica Andelić, Hrvatska; do 65 kg prva Teodora Manić, Srbija, druga Vida Samotorčan, Slovenija, a treća Štefica Bubnjarić, Hrvatska.                                                                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

 

Izvor:
Foto:

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje