Povežite se s nama

Život i društvo

Adrenalinski tobogan, a na svakom koraku živa svirka uz vrhunsku kapljicu i finu klopu

Objavljeno:

- dana

LOVREČEVO

Brojni šetači okupirali su proteklog vikenda ulice i parkove u Varaždinskim Toplicama. Lovrečevo festival privukao je pozornost posjetitelja brojnim raznolikim sadržajima.

Živa svirka glazbenih sastava, bogata vinska i gastronomska ponuda, craft pive, tradicijski proizvodi, igra svjetla na pročelju crkve sv. Martina… privlačili su pozornost na svakom koraku.

Posebna atrakcija ovogodišnjeg Lovrečeva – adrenalinski tobogan – dug je bio 150 metara

Najveću pozornost privukla je posebna atrakcija ovogodišnjeg Lovrečeva – adrenalinski tobogan dug 150 metara! Popularni “Slip and Slide” vodeni tobogan najviše je razveselio djecu i mlade, koji nisu propustili priliku spustiti se niz njega kroz samo središte Varaždinskih Toplica.

Bogata ponuda

Za ovu priliku grad je bio podijeljen na četiri tematske cjeline – Vinski park, Urbani i Eko grad te Grad zabave. U Vinskom parku organizirana je kušaonica vina i domaćih voćnih rakija. No, Vinski park bio je poprište i zanimljivog odmjeravanja snaga. Naime, toplička gradonačelnica Dragica Ratković izazvala je varaždinskog župana Radimira Čačića u posebnoj disciplini – tko će prvi otvoriti butelju vina, pretočiti je, začepiti i zalijepiti etiketu. Brzinu i više spretnosti pokazala je gradonačelnica Ratković, koja je odnijela pobjedu.

Čačić je časno priznao poraz, ali i napomenuo:
– No, ja sam pravi kavalir, pa sam morao dami i domaćinu malo popustiti – našalio se župan.
Lovrečevo festival održan je u sklopu proslave Dana Grada Varaždinskih Toplica, pa je tom prilikom održana i svečana sjednica Gradskog vijeća. Predsjednik Vijeća Franjo Prstec i gradonačelnica Ratković dočekali su brojne goste, među kojima su bili i Anđelko Stričak, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, varaždinski župan Radimir Čačić, kao i njegov zamjenik Robert Vugrin. Među gostima su bili i brojni gradonačelnici i načelnici gradova i općina Varaždinske županije.

– Ne skrivamo veliku želju da građanima vratimo osmijeh na lice, a gradu sjaj kakav ga je krasio stoljećima. Novo gradsko čelništvo pred sebe je stavilo mnoge izazove, radimo s velikom odgovornošću, a sve kako bismo Varaždinske Toplice učinili što kvalitetnijim mjestom za život – poručio je Prstec.

– Želim vam pričati o gradu koji je davno, davno izgubio svoj sjaj, koji je zaspao u svojoj ljepoti i koji čeka da ga probudimo iz sna, da ga vratimo na mjesto koje mu pripada, tamo gdje je sjajio poput najdivnijeg i najsjajnijeg bisera – započela je nadahnuti govor gradonačelnica Ratković, nastavivši:
– Želimo oživjeti stari duh Varaždinskih Toplica. Želimo da naše Toplice vrate čaroliju. Onu istu čaroliju koja već stoljećima traje i traje, koja nikada nije iščezla, samo se malo sakrila.

Projekti

Brojnim čestitkama pridružio se i župan Čačić, obećavši pritom pomoć u realizaciji brojnih projekata u ovom, kako je istaknuo, “napotentnijem dijelu sjeverne Hrvatske”.
– Puno je prostora za razvoj, a ono što nikako ne smijemo propustiti je promocija lječilišta i zdravstvenog turizma. Lječilište u Varaždinskim Toplicama daleko nadmašuje nacionalne okvire. Ono posjeduje europsku dimenziju i na to se moramo usredotočiti – poručio je Čačić.

Dvekaru Nagrada za životno djelo

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručene su nagrade najistaknutijim pojedincima i udrugama. 
Tako su Nagradu za iznimna dostignuća primili mladi matematičar Filip Križanić za osvojeno prvo mjesto na ovogodišnjemu Državnome natjecanju iz matematike i Športski nogometni klub Polet iz Tuhovca za ostvarene sportske rezultate.

Nagrada za doprinos ugledu i promociji Grada u zemlji i svijetu pripala je Marinu Šimeku za osvojeno 1. mjesto u juniorskoj kategoriji “Muška salonska frizura na lutki” i seniorskoj kategoriji “Muška salonska frizura na lutki”, 2. mjesto u kategoriji “Muško šišanje” seniori (živi model) te 5. mjesto u kategoriji “Muški Full Fashion” seniori (živi model).
Medalje Grada završile su u rukama Silvije Novak, Dječjeg vrtića “Tratinčica”, Saše Josipa Mileca, Nine Kanešića, Ankice Ivanušec, Zlatka Čmigovića, Nevenke Barete i DVD-a Varaždinske Toplice.

Najviše gradsko priznanje, Nagrada za životno djelo, uručena je Željku Dvekaru za njegovo herojstvo u Domovinskom ratu i nesebični angažman u promicanju i ugledu Varaždinskih Toplica.

– Kad su me suborci predložili za ovo prestižno priznanje, počeo sam razmišljati o svojem životu na jedan drugi način. 
Pomislio sam da je ljudski život poput vode u potoku, koja svojim tokom mijenja i oblikuje korito. Kad se svi potoci sliju u jednu rijeku, tada ne postoji nesavladiva prepreka. 
Ne postoji nemoguće i na tome moramo ustrajati – zahvalio je u ime svih dobitnika nagrada Željko Dvekar.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Policija najavila pojačani nadzor prometa na cijelom varaždinskom području za vikend

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin će tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. lipnja, u vremenu od 21 do 5 sati, u sklopu lokalne akcije „Alkohol“ ciljano pojačano nadzirati promet te kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

Policija skreće pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu u Varaždinu stanite i razgledajte „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, Županijski savez poljoprivrednih udruga organizira „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“.

Sajam će se održat u Varaždinu, ispred Županijske palače, od 9 do 12 sati.

Uz Županijski savez poljoprivrednih udruga, na manifestaciji će se predstaviti 12 udruga članica s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Uz članove Saveza na manifestaciji će se predstaviti i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin te Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan. Ujedno će im se pridružiti i udruge žena iz Trnovca, Sračinca, Maruševca i Kućana koje imaju jamstveni žig za svoje proizvode (tradicijska jela) ili su u postupku ishođenja istog.

Svi građani će se moći upoznati s radom udruga, koje su za posjetitelje priredile i degustaciju svojih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje