Povežite se s nama

Sport

AK Sloboda najbolji u Atletskoj ligi Sjever

Objavljeno:

- dana

ATLETIKA

AK Sloboda iz Varaždina bio je domaćin Pojedinačnog prvenstva Hrvatske Atletske Lige Sjever. 

Na stazi i borilištima Sportskog Centra Sloboda, snage su po lijepom i sunčanom vremenu odmjerila 463 atletičara iz 27 klubova.

Čak 17 klubova osvajalo je medalje, a AK Sloboda bila je najuspješnija s 30 osvojenih medalja od kojih čak 15 zlatnih, 13 srebrnih i 2 brončane. Zlata su u svojim kategorijama osvajali Ana Majdak (koplje i disk), Jan Ožeg (kugla i koplje), Paula Šimunčić (1000m), Leonarda Bosilj (koplje), Orhidea Leščak (400m prepone), Matija Žnidarić (60m), Karlo Glavač (vortex), Luka Ilčić (motka), Mateo Pongračić (vortex), Simona Jambrošić (600m) i štafete 4×100m kadetkinje (Habunek, Leščak, Čop, Labaš), 4×100m kadeti (Glavač J., Vuković, Petrinjak, Žnidarić) i mlađi kadeti (Glavač K., Kralj, Belić, Sršan). Srebrom su se okitili Matija Dvorski (100m i dalj), Lovro Jurinić (100m), Marinko Đurasek (1000m), Leonarda Bosilj (kugla), Petra Špicar (dalj), Martina Kučina (600m), Pavao Želimorski (motka), Mihaela Habunek (motka), Ema Čop (vis), Rahela Leščak (300m prepone), Ella Bogdanović (800m) i Marko Kralj (vortex). Mirko Vlahinja (vis) i štafeta 4×60m limači (Bahčić, Purgarić, Pongračić, Kišak) osvojili su broncu. Ujedno su uručeni pehari  za najbolje ekipe po kategorijama u 2016. godini. AK Sloboda ima najbolje ekipe u kategoriji limača, mlađih kadeta, starijih kadeta, i starijih kadetkinja. Druga mjesta osvojili su mlađe juniorke i seniori, dok je sveukupno najbolji klub kroz pet kola HALSa u konkurenciji 23 kluba upravo Atletski klub Sloboda. Tome treba pribrojati i osvojene medalje kroz kola HALSa polaznika atletske škole AK Slobode u kategoriji mlađih limačica i mlađih limača. Stella Jurak (60m, dalj), Enia Aladrović (vortex, 200m), Jana Koščak (dalj, 400m), Zara Ferenčina (200m, 400m), Janko Kišak (60m, dalj), Niko Purgarić (60m, dalj), te najmlađi Iva Kelemen, Janko Cerjan, Mihael Pavlic, Marko Zrnić… sve su to djeca koja bi varaždinsku atletiku u budućnosti mogla predstavljati i izvan granica države.

Izvor:
Foto:

Sport

FOTO U Varaždinu održano veliko međunarodno natjecanje u CrossFitu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga za promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja „Active Vita“ u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Varaždina i ove godine organizirala je veliko međunarodno natjecanje u CrossFit®-u – Varaždin Throwdown 2023 koje se održalo 3. i 4. lipnja na vanjskim terenima sportskog centra Graberje.

Natjecanje Varaždin Throwdown se kontinuirano održava u Varaždinu već proteklih 9 godina te se etabliralo u regiji kao jedno od najkvalitetnijih i najvećih CrossFit® natjecanja koje svake godine okuplja veliki broj sportaša, trenera i zaljubljenika u CrossFit iz Hrvatske i cijele regije.

I ove se godine stiglo je osamdesetak natjecatelja i natjecateljica iz pet zemalja koji su se kroz dva dana atraktivnog natjecanja borili za postolje i titulu „Fittest in Varaždin“ u Elitnoj i Open kategoriji.

U elitnoj kategoriji najbolji je bio Armin Streibl iz Austrije, a na drugom i trećem mjestu bili su natjecatelji iz Slovenije, Tilen Hvasti i Aljaž Petrič. U Open kategoriji najbolje natjecateljice bile su Anna Osvald iz Mađarske te Hana Molan i Lana Pluško iz Slovenije, a natjecatelji Peter Szita iz Mađarske, Sergij Potočnik iz Slovenije i Ivan Pavlić iz Hrvatske.

Nastavite čitati

Sport

Janko Kišak osvojio dva zlata na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Atletičarke i atletičari Slobode nastupili su proteklog vikenda na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore (U-18) u Karlovcu.

Prvog dana natjecanja Nikola Pošta osvojio je 2. mjesto na 100 metara s vremenom 11.13, dok je Janko Kišak bio zlatni na 100 m s preponama s vremenom 13.86.

Idući dan Kišak je osvojio zlato i na 400 m s preponama. Pobjednički rezultat iznosi 55.21 sekundu, što je i više nego dobar rezultat s obzirom da je Jankova primarna disciplina 100 m prepone.

Do brončanih medalja stigli su te Helena Posavec i Nikola Pošta. Posavec na 400 m s preponama s vremenom 1:05.83, a Pošta na 200 m.

Vrlo blizu medalje je bila i Iva Kostanjevec. Ona je završila četvrta u bacanju kugle s osobnim rekordom 12.27 m. Dodajmo da je u skoku u dalj Stella Jurak osvojila 15. mjesto s preskočenih 5.07 metara.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje