Povežite se s nama

Sport

AK Sloboda najbolji u Atletskoj ligi Sjever

Objavljeno:

- dana

ATLETIKA

AK Sloboda iz Varaždina bio je domaćin Pojedinačnog prvenstva Hrvatske Atletske Lige Sjever. 

Na stazi i borilištima Sportskog Centra Sloboda, snage su po lijepom i sunčanom vremenu odmjerila 463 atletičara iz 27 klubova.

Čak 17 klubova osvajalo je medalje, a AK Sloboda bila je najuspješnija s 30 osvojenih medalja od kojih čak 15 zlatnih, 13 srebrnih i 2 brončane. Zlata su u svojim kategorijama osvajali Ana Majdak (koplje i disk), Jan Ožeg (kugla i koplje), Paula Šimunčić (1000m), Leonarda Bosilj (koplje), Orhidea Leščak (400m prepone), Matija Žnidarić (60m), Karlo Glavač (vortex), Luka Ilčić (motka), Mateo Pongračić (vortex), Simona Jambrošić (600m) i štafete 4×100m kadetkinje (Habunek, Leščak, Čop, Labaš), 4×100m kadeti (Glavač J., Vuković, Petrinjak, Žnidarić) i mlađi kadeti (Glavač K., Kralj, Belić, Sršan). Srebrom su se okitili Matija Dvorski (100m i dalj), Lovro Jurinić (100m), Marinko Đurasek (1000m), Leonarda Bosilj (kugla), Petra Špicar (dalj), Martina Kučina (600m), Pavao Želimorski (motka), Mihaela Habunek (motka), Ema Čop (vis), Rahela Leščak (300m prepone), Ella Bogdanović (800m) i Marko Kralj (vortex). Mirko Vlahinja (vis) i štafeta 4×60m limači (Bahčić, Purgarić, Pongračić, Kišak) osvojili su broncu. Ujedno su uručeni pehari  za najbolje ekipe po kategorijama u 2016. godini. AK Sloboda ima najbolje ekipe u kategoriji limača, mlađih kadeta, starijih kadeta, i starijih kadetkinja. Druga mjesta osvojili su mlađe juniorke i seniori, dok je sveukupno najbolji klub kroz pet kola HALSa u konkurenciji 23 kluba upravo Atletski klub Sloboda. Tome treba pribrojati i osvojene medalje kroz kola HALSa polaznika atletske škole AK Slobode u kategoriji mlađih limačica i mlađih limača. Stella Jurak (60m, dalj), Enia Aladrović (vortex, 200m), Jana Koščak (dalj, 400m), Zara Ferenčina (200m, 400m), Janko Kišak (60m, dalj), Niko Purgarić (60m, dalj), te najmlađi Iva Kelemen, Janko Cerjan, Mihael Pavlic, Marko Zrnić… sve su to djeca koja bi varaždinsku atletiku u budućnosti mogla predstavljati i izvan granica države.

Izvor:
Foto:

Sport

3. ŽNL: Podravcu općinski derbi u Sračincu, na vrhu Klenovnik i Udarnik 32

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U 3. ŽNL skupina Varaždin borba za naslov vodi se između vodećeg Klenovnika i drugoplasiranog Udarnika 32.

Vodeći Klenovnik u 17 susreta skupio je 42 boda, bod više od nogometaša iz Gornjeg Kućana.

Pri vrhu je Podravac iz Svibovca, odnosno na 4. mjestu, koji je u prošlom kolu igrao općinski derbi sa Sračincem. Susret pred 250 gledatelja završio je 1:0 za goste iz Svibovca Podravskog.

U idućem kolu Sračinec gostuje kod drugoplasiranog Udarnika 32, a četvrtoplasirani Podravac dočekuje Omladinac.

Vodeći Klenovnik u subotu, 27. travnja u 17 sati ugošćuje Vratno.

Nastavite čitati

Sport

Gimnastičari Vindije Žugec i Bartolec bez finala Europskog prvenstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Hrvatski gimnastički savez

Dvojica gimnastičara varaždinske Vindije nastupila su na Europskom prvenstvu u Riminiju.

Mateo Žugec nastupio je u seniorskoj konkurenciji konja s hvataljkama u kvalifikacijama.

Žugec je nastupio u srijedu, 23. travnja te je zbog pada završio na 57. mjestu.

– Pola minute prije nego što sam trebao ići na konja stavljao sam si steznike na ruke i suci su mi pustili vrijeme, a ja nisam imao steznike na rukama. Nije alibi, ali to me je jako poremetilo jer sam imao samo deset sekundi za staviti steznike, doći do konja i započeti vježbu bez da mi suci oduzmu desetinke. Bez obzira na sve krenuo sam u vježbu odlično, ali kasnije se dogodio pad. Nema predaje, spremam se za sljedeće Svjetske kupove u Varni i Kopru – rekao je Žugec. 

U kvalifikacijama juniorskog Europskog prvenstva na parteru Teo Bartolec je osvojio 13.433 te je osvojio 12. mjesto te neće nastupiti u finalu koje će se održati u nedjelju, 28. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje