Povežite se s nama

Sport

Antun Lovrec i Sara Lovrec iz Leta Ivanec prvaci Hrvatske u preletima paragliderom

Foto: Grad Ivanec

Objavljeno:

- dana

Na Ivančici i Ravnoj Gori od 9. do 12. lipnja održano je Državno prvenstvo Hrvatske i Slovenije u preletima paragliderom “Ivanec Open 2022”.

Natjecalo se 70 letača iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Prvak Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji je Antun Lovrec iz Kluba Let Ivanec, a prvi put u povijesti državnih prvenstava u Hrvatskoj na postolje se u sveukupnoj konkurenciji popela i jedna pilotkinja i to Sara Lovrec, članica KPJ-a Let Ivanec.

U ekipnoj konkurenciji Klub Let iz Ivanca je prvak Hrvatske, drugi je ZK Parafreek iz Samobora, a treći LK Parafreek iz Zagreba.

Slovenski prvak je Tilen Ceglar, drugi je Rok Kaver, a treći Dušan Orož.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Sara Lovrec iz Kluba Let, drugo mjesto osvojila je Diana Žgela, a treće mjesto Inja Šporer.

Uručivanje nagrada, medalja i pehara održano je na Voodoo Lake u Žarovnici.

Klub Let uputio je zahvale na potpori Gradu Ivancu kao pokrovitelju, te sponzorima Varaždinskoj županiji, Turističkoj zajednici grada Ivanca.

Sport

Kajakaši Varteksa osvojili pet medalja na rijeci Uni u Novi Gradu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članovi Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na spust natjecanju na rijeci Uni u bosanskohercegovačkom Novi Gradu te osvojili pet medalja.

U kategoriji kadetkinja u kajaku jednosjedu Hana Valjak osvojila je 1. mjesto, a kadet Matija Novak bio je treći. Kod seniora u disciplini kanua jednosjeda Danijel Mijatović osvojio je 1. mjesto.

U disciplini turističkih kanua dvosjeda ekipa u sastavu Miroslav Hutinski i Nikola Novak osvojila je 1. mjesto, a Darko Tomašek i Veljko Malašić bili su drugi.

Nastavite čitati

Sport

Troje Slobodaša na juniorskom SP-u u atletici: Roko Farkaš istrčao novi državni rekord

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Desetero hrvatskih reprezentativaca, od kojih troje iz redova varaždinskoga Atletskoga kluba Sloboda, nastupilo je na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje je održano u kolumbijskom gradu Caliju. Boje hrvatske reprezentacije branili su Klara Koščak u utrci na 400 metara s preponama, Roko Farkaš u utrci na 200 metara i Martin Mlinarič u skoku u vis.

Upravo je Klara Koščak imala jedan od najboljih nastupa. Mlada Varaždinka ostvarila je 11. vrijeme kvalifikacija u konkurenciji 24 trkačice, s vremenom 58.40, dok je za ulazak u finalnu utrku trebalo trčati 58.07.

Roko Farkaš je trčao dvije utrke na 200 metara. Prvo je u kvalifikacijama istrčao novi mlađejuniorski rekord Hrvatske s vremenom 21.08, što je ujedno samo stotinku sekunde slabije od nacionalnoga juniorskog rekorda. Ovim se rezultatom kao 21. plasirao u polufinalnu utrku. Roko je u polufinalu još jednom zauzeo 21. mjesto, s nešto slabijim vremenom od 21.30. Za ulazak u finale bilo je potrebno ostvariti rezultat od 20.57. 

Najslabiji nastup imao je Martin Mlinarič, koji u kvalifikacijama skoka u vis nije uspio preskočiti početnu visinu od 2,00 metra te je ostao bez rezultata i plasmana.

Nakon nastupa u Caliju kolekcija hrvatskih medalja na svjetskim juniorskim prvenstvima nije se povećala. Reprezentacija ostaje na ukupno 13 osvojenih medalja, od čega sedam zlatnih, dvije srebrne i četiri brončane. U Caliju je najbliže medalji bila Veronika Šokota s 4. mjestom u bacanju koplja, a za uspon na pobjedničko postolje su joj nedostajala tek 64 centimetra. U finalu među 12 bila je još samo Lucija Leko u bacanju diska te je u konačnici osvojila 10. mjesto. Hrvatska je imala i tri polufinalista, a osim spomenutih Klare Koščak i Roka Farkaša, to je za rukom pošlo i Marku Oreškoviću u utrci na 400 metara.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje