Povežite se s nama

Sport

Barokovci osvojili 49 medalja na Memorijalu „Anto Dragić“ u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Članovi varaždinskog Baroka u subotu, 15. prosinca, nastupili su na 3. Memorijalu „Anto Dragić“ u Čakovcu.

U konkurenciji od 216 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije osvojili su ukupno 49 medalja, od toga 21 zlatnu, 14 srebrnih i 14 brončanih.

U kategoriji C najuspješnija je bila Sara Marković, koja je osvojila pet zlatnih medalja, na 50 slobodno, 100 slobodno, 50 prsno, 100 prsno i 50 leptir, te srebrnu medalju na 200 prsno. Ivona Jurković je osvojila dvije zlatne medalje, na 50 i 100 leđno, dok je na 100 slobodno bila srebrna, a na 50 slobodno brončana.

Teodora Liber Kos okitila se s tri brončane medalje: na 50 leptir, 100 slobodno i 100 prsno. U istoj kategoriji kod dječaka Mihael Kolarek je osvojio četiri zlatne medalje, u disciplinama 50 i 100 slobodno, 50 leđno i 100 leđno, te srebrnu medalju u disciplini 50 leptir. U disciplini 100 prsno do medalje je doplivao i Andro Šantek (bronca).

U kategoriji B Anamarija Zavrtnik ostvarila je uspjeh vrijedan pažnje osvojivši zlatne medalje na 50 i 200 slobodno i 100 leptir. Nika Dobovičnik je pobijedila na 100 slobodno, a osvojila je i četiri bronce, na 50 i 200 slobodno te 50 i 100 leđno. Petra Švetak se okitila zlatom na 100 prsno i srebrom na 50 prsno te broncom na 200 leđno. Također su se istaknule i Leona Juriša, koja je bila druga na 100 slobodno te treća na 50 leđno i 200 slobodno, te Maša Manojlović s broncom na 100 prsno. U istoj kategoriji kod dječaka istaknuo se Luka Štumberger s dvije zlatne medalje na 50 prsno i 100 slobodno te srebrnom na 200 slobodno. Luka Kokotec uzeo je zlato na 100 leđno, dok je na 200 leđno bio drugi. Niko Balenta se okitio srebrom na 100 leptir, a bronce je osvojio u disciplinama 100 i 200 leđno te 200 slobodno. U kategoriji C najuspješnija je bila Petra Gašparac, koja je osvojila zlatnu medalju na 50 prsno i srebrnu medalju na 50 leptir. Dora Jurak je bila treća na 200 slobodno, dok je kod plivača odličan bio Lovro Pintarić sa zlatom u disciplini 200 slobodno, srebrom na 50 slobodno i broncom na 100 slobodno.

Istaknimo da su u kategoriji C najboljim plivačima mitinga proglašeni Sara Marković i Mihael Kolarek, a u kategoriji B Anamarija Zavrtnik i Luka Štumberger.

Sport

Više od 900 trkača i trkačica u Čakovcu će utrčati u ljeto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak se u Čakovcu održava Čakovečki noćni cener, jedinstvena utrka kojom se simbolično obilježava početak ljeta.

Trčeći u sumrak 21. lipnja, trkači na najdulji dan u godini simbolično ulaze u ljeto.

Prijavljeno je više od 900 natjecatelja, a trčat će se dionice od 5 i 10 kilometara.

– Imamo utrku s pričom, ljeto u Čakovcu počinje 21. lipnja, u 21:06 sati i označuje ga pucnjem top Zrinske garde. Utrka je prepoznata diljem hrvatske kao jedna lijepa tradicionalna, sportska, ali i turistička manifestacija u Čakovcu. Cilj je okupiti što veći broj trkača, partnera i prijatelja i pokazati kako je to lijepo trčati – kod nas doma – rekao je Krešo Biškup, organizator utrke zajedno s Mariom Severom, strastvenim trkačem iz Međimurja.

Nastavite čitati

Sport

FOTO ŠD Remetinec pobjednik 19. izdanja Memorijala Anđelka Herjavca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Turnir se ove godine po četvrti puta održavao na umjetnoj travi Hrašćice, uz podosta gledatelja i odličnu atmosferu na centru NK Varteksa.

Nedjelja je donijela finalni dan, a već od 14 sati krenuli su hakleri sa svojim predstavama. Strmec je poražen od odličnog Brick bara, dok je Remetinec bio uvjerljiv protiv ekipe CB 5. Tek nakon penala odlučene su utakmice između Stolarije Žeger i Train bara te Fotex Junajteda i Elektromonta.

Očekivano u polufinale su prošli Stolarija Žeger i Fotex Junajted. Iste ekipe su se susrele i u polufinalu, gdje su Fotexovci bili za nijansu uspješniji te dobili prigodu u finalu braniti naslov.

Pravu dramu gledamo u drugoj utakmici. Odlični Brick bar predvođen Dinom Pomperom imao je vodstvo 2:1 proti Remetinca, te su na kraju skrivili kazneni udarac, 14 sekundi prije kraja utakmice, uz brojne prosvjede Beretinčana. Mislav Sakač ga pretvara u pogodak. Uslijedili su penali, iz koji su dogurali jako daleko, a u raspucavanju su, očekivano Sakač i Pomper, da bi na kraju ovaj potonji promašio penal kod 13:12.

Beretinečka ekipa Brick bar se nije opravila od šokantnog ispadanja te su poraženi i u susretu za 3. mjesto od Stolarije Žeger.

A u velikom finalu ponovno velika borba, i odličan nogomet, gdje je Remetinec bio za nijansu bolji te stižu do pehara pobjednika, s kočanih 4:2.

Najboljim igračem turnira proglašen je Niko Ivančić, iz ekipa MNK Fotex Junajted, dok je najbolji vratar Stjepan Hajduk, iz redove pobjedničke ekipe.

Pehar su primili ih ruku predsjednika Varteksa Siniša Fučkara i Ljubomira Kerekeša, počasnog predsjednike udruge White Stones.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje