Povežite se s nama

Sport

Berba medalja za varaždinske Vidre u Rijeci

Objavljeno:

- dana

Plivački klub Forca je u subotu, 5. studenog u Rijeci organizirao je Otvoreno  regionalno prvenstvo – Festival paraplivanja Rijeka 2022.

Na Festivalu je sudjelovalo 115 plivačica i plivača iz 16 klubova iz Hrvatske, Slovenije i BiH, a Plivački klub Vidra imao je osmero predstavnika.

Brunela Hrženjak plivala je 50 m leđno te 50 m i 100 m prsno. U klasi C21 na 100 m prsno osvojila 1. mjesto kao juniorka i 2. mjesto kao seniorka. U kategoriji juniorke na 50 prsno bila je druga, dok je na 50 mjesto zauzela 3. mjesto.

Mirna Roginek plivala je 50 m prsno, slobodno i leđno. U klasi C21 na 50 m prsno u kategoriji juniorki i seniorki zauzela je 1. mjesto, na 50 m leđno bila je prva kod juniorki treća kod seniorki. Na 50 m slobodno zauzela je 2. mjesto kao juniorka.

Borna Obardović je plivala 50 m i 100 m slobodno te 50 m leđno. Najuspješnija je bila na 100 m slobodno gdje je kao seniorka stigla do srebrne medalje.

Nikola Kosec, povratnik sa Svjetskog prvenstva za osobe sa sindromom Down koje se održalo sredinom  listopada u Portugalu, osvojio je tri prva mjesta u kategoriji C21 na 50 m leđno, 50 m delfin te 100 m slobodno.

Do medalje je stigao i Nikola Dodoš u klasi C21 na 50 m slobodno gdje je popravio svoje najbolje vrijeme za sekundu i zauzeo 3. mjesto u kategoriji seniora.

Andrej Marjanović plivao je 50 m slobodno, 50 m i 100m leđno. Svrstavanje u najbrojniju klasu S14, Andreja ne sprečava da ostvaruje odlične rezultate. Kao senior osvojio je dva 4. mjesta, na 50 m i 100 m leđno te 7. mjesto na 50 m slobodno gdje je popravio svoje najbolje vrijeme za sekundu.

Debitanti natjecanja Vedran Kos i Ivan Kliškinjić plivali su slobodno 25 m gdje je Ivan zauzeo 6. mjesto dok je Vedran zauzeo 8. mjesto.

Sport

Janja Čanjevac na popisu izbornika Gračana za susrete s Kosovom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izbornik ženske A reprezentacije, Nenad Gračan, objavio je popis igračica za kvalifikacije za Europsko prvenstvo u sklopu kojih će Hrvatska igrati dvije utakmice protiv Kosova.

Na popisu je igračica Hajduka Janja Čanjevac. Riječ je o 24-godišnjakinji iz zeljarskog kraja.

>>Janja Čanjevac: „Najljepše doba moga nogometnog puta bilo je u Nedeljancu“

Reprezentacija se okuplja 27.5. u 12:00 u Zagrebu. Prva utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo igra se u Prištini protiv Kosova 31.5., dok je uzvratna utakmica na rasporedu 4.6. u Karlovcu.

Nastavite čitati

Sport

Hrvatska školska nogometna reprezentacija, koju čine igrači Varaždina, u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska nogometna školska reprezentacija koju čine igrači Varaždina nastupa na Svjetskom prvenstvu u kineskom Dalianu.

Svjetsko školsko prvenstvo održava se do 27. svibnja, a natjecanje organizira Međunarodna školska sportska federacija (ISF) u suradnji s FSSC (The China School Sports Federation) te sudjeluje čak 33 države svijeta.

Ekipu vodi Dario Kos, profesor Druge gimnazije Varaždin te trener juniora Varaždina Miljenko Mumlek, kao i njegov pomoćnik Igor Kranjec.

Hrvatski reprezentativci bez većih su problema prošli skupini svladavši Indiju 16:0, Gvineju za zelenim stolom 3:0 te Belgiju 3:0.

Četvrtfinalni susret igraju u četvrtak, 23. svibnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje