Povežite se s nama

Zabava & Stil

Bili smo na Terraneu i bilo nam je super!

Objavljeno:

- dana

MEĐU 45 TISUĆA POSJETITELJA I NOVINARKA REGIONALNOG TJEDNIKA

Koliko jedan dobar festival može učiniti za grad definitivno pokazuje primjer Terranea – festivala koji se u samo dvije godine vinuo među top europske festivale, a Šibenik je iz zaboravljene pretvorio u ponovno otkrivenu hit turističku destinaciju. Šibenik su u vrijeme Terranea posjetile stotine svjetskih i domaćih glazbenika te 45 tisuća posjetitelja!

U četiri dana trajanja festivala na sedam pozornica izmjenjivalo se 120 vrhunskih svjetskih i domaćih glazbenih imena. The Roots, Thievery Corporation, The xx, Parov Stelar band, The Ting Tings, The Horrors, Anna Calvi, The Vaccines, Future Islands, Friendly Fires, Wild Beasts, The Jon Spencer Blues Explosion, Swans samo su dio izvođača koji su prodefilirali kroz prostor vojarne Bribirskih knezova. Zadovoljni su i organizatori.

– Tisuće posjetitelja na festivalu, vjeran su dokaz da festival razvijamo u pravom smjeru. U realizaciji Terranea sudjelovalo je više od tri stotine članova tima, a radovi na lokaciji održavali su se nekoliko mjeseci prije samog termina održavanja festivala. Potrebni su veliki napori da se postavi ovako zahtjevan projekt, no mi smo zadovoljni učinjenim. Pažljiv odabir izvođača, idealna lokacija na vrhuncu sezone, sve popraćeno sjajnom podrškom grada Šibenika bez koje ovo sve ne bi bilo moguće. 45 tisuća posjetitelja su našu lokaciju kroz četiri dana učinili pravim malim glazbenim gradom na moru – rekao nam je  Luka Pavić, direktor Terranea.

Raznovrsnost – glavna smjernica pri odabiru izvođača

Glavna plesna atrakcija na pozornici Terra bio je bez sumnje Parov Stelar Band, odnosno Marcus Füreder i prateći bend glazbenika koji je uključivao saksofonske i trubačke dionice i živu mješavinu swinga, funka i elektroničke glazbe. Publiku su spojem minimalističkog synth popa i sanjive elektronike oduševili i jedni od najpopularnijih Britanaca, inovativni elektronički trio The xx.

– Glavna smjernica pri sastavljanju programa bila je raznovrsnost, najširi spektar muzičkih žanrova i vjerujem da smo u tome uspjeli. Ako je netko došao na festival s namjerom da posluša omiljene bendove, a vratio se doma s otkrićem još ponekog dodatnog glazbenog imena, to znači da smo postigli priželjkivani rezultat. Čim zaključimo ovogodišnje izdanje, razmišljamo o novim imenima za sljedeću godinu – objasnio je direktor glazbenog programa Mate Škugor.
 

EKOLOŠKI FESTIVAL: Radionice, predavanja, projekcije

Terraneo je i ove godine uključio bogat ekološki program kojim nastoji posjetitelje usmjeriti i educirati po pitanju društvene odgovornosti i ekološke osviještenosti. Izrada zmaja od najlon vrećica, izrada nakita i igračaka od odpadnog materijala, izrada sapuna od prirodnih materijala, prezentacija solarnog auta i solarnog bicikla..samo su neke od radionica i projekcija koje su se održavale tokom dana u kampu na otvorenom. Predavanja o najdubljoj špilji u Hrvatskoj, o kakvoći vode i hrane u Hrvatskoj održavale su se u kamenoj špilji Terry koja je bila vrlo popularno mjesto u kampu jer su posjetitelji odmarali u „debeloj hladovini“ .

Izvor:
Foto: Zlatka Ptiček

Zabava & Stil

Legendarni Partibrejkersi nakon deset godina stižu u Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon više od deset godina Partibrejkersi ponovno u Varaždinu.

U subotu, 5. listopada, na Scenu Rogoz stiže legendarni bend iz Beograda – Partibrejkers.

Rock skupina osnovana 1982. godine tako će nakon više od deset godina ponovno zasvirati u Varaždinu u intimnom izdanju kluba Rogoz u varaždinskom kazalištu.

Početak koncerta predviđen je u 22 sata, broj ulaznica je ograničen, a dostupne su na blagajni Kazališta ili putem online prodaje.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Koncert Zvonka Bogdana u varaždinskoj Areni gotovo je rasprodan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Koliko se varaždinski kraj zaželio tamburaške i starogradske glazbe, najbolje pokazuje činjenica kako je najavljeni koncert Zvonka Bogdana 19. listopada u Areni Varaždin – gotovo rasprodan.

Ulaznica za parter dvorane više nema, ostala je tek pokoja ulaznica za tribinu. Stoga je više nego očito kakvu dobrodošlicu Varaždin sprema istinskoj legendi vojvođanske pjesme te majstoru mađarskih i rumunjskih romansi.

No, koliko je Zvonko Bogdan čuven po svojim pjesmama, toliko je dobro poznat i po strašću i posvećenošću kojima njeguje i čuva vojvođansku baštinu. Iz te ideje, prije više od desetljeća, otvorena je i Vinarija Zvonko Bogdan, a upravo iz nje, u Arenu Varaždin će stići najkvalitetnija vina, dostojna slavne vinarske povijesti vojvođanskog kraja, koje će posjetitelji ekskluzivno moći kupiti tijekom, ali i nakon koncerta.

Kako je i najavljeno, posjetitelji će, uz Zvonka Bogdana i četrnaest vojvođanskih tamburaša, uživati u starogradskim pjesmama, mađarskim i rumunjskim romansama, sevdalinkama, kao i antologijskim melodija pjesama poput ‘Govori se da me varaš’, ‘Kraj jezera’, ‘Osam tamburaša’, ‘Fijaker stari’, ‘Prošle su mnoge ljubavi’, ‘Život teče u laganom ritmu’, ‘Tko te ima taj te nema’, ‘Šta li radi moja ljubav’, ‘U tom Somboru’, ‘Ej salaši na sjeveru Bačke’, ‘Već odavno spremam svog mrkova’ i mnogim drugima…

Na koncertu će nastupiti i plesači iz Subotice i Tavankuta, a preostale ulaznice za večer koja će ostati kao uspomena na jedno vrijeme koje se ponoviti neće, na ravnicu prepunu salaša, konja, fijakera, tambura i pjesama – dostupne su putem sustava Eventim te na benzinskim crpkama Petrol.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje