Na Cvjetnicu u nedjelju, 5. travnja, sveta je misa, koju je predvodio biskup Bože Radoš, emitirana iz varaždinske katedrale.

– Vjerujem da nam Bog i u ovom lošem vremenu ima nešto dobro dati. Ne, on nije dao bolest, ali je ljubav maštovita i moćna. Ako nas Bog pohodi i približi sebi ispunit će nam dušu darovima od kojih možemo živjeti. Stoga toplo preporučujem dva lijeka koja Crkva kao suputnike stavlja pred nas kroz ove dane: Riječ Božju i Kristov Križ – istaknuo je biskup Radoš i naglasio komunikaciju u obitelji.

– U ove dane uzdiže se križ Kristov. Križ je „zarazan“, ne virusom koji donosi bolest i smrt nego je zarazan dobrotom, ljubavlju koja jedina ozdravlja, čuva i daje ljepotu života. Stavite raspelo na vidno mjesto, pogled na Raspetoga i druženje s Njim pokreće nesebičnu ljubav. Potaknut će nas da njegov pogled prenesemo na pogled ljubavi prema našim ukućanima i da pronađe pravi put i pravu mjeru ljubavi. Ako se On širi na one koje volimo, Bog će nam otvoriti prostor da vidimo i one koje inače ne vidimo očima, ali do kojih treba doći Njegova ljubav po nama – istaknuo je Radoš.

Komentari

Komentara