Povežite se s nama

Crna kronika

BMW-om varaždinskih registracija udario u drvo u Zagrebu, policija pucala u zrak

Objavljeno:

- dana

U Zagrebu u naselju Lanište, u četvrtak, 11. veljače oko 18.15 sati policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije uočili su osobni automobil marke BMW varaždinskih registarskih oznaka kojim je upravljala za sad nepoznata muška osoba.

U cilju zaustavljanja uočenog vozila i provođenja nadzora vozila i vozača, policijski službenici su upalili svjetlosnu i zvučnu signalizaciju na službenom vozilu nakon čega se je vozilo dalo u bijeg.
 
U namjeri zaustavljanja vozila u bijegu, policijski službenici su se nastavili kretati za istim s upaljenim zvučnim i svjetlosnim signalima do naselja Trnsko, gdje je vozač BMW-a udario u klupu postavljenu uz nogostup, a zatim je izgubio nadzor nad vozilom te naletio na obližnje drvo.
 
– Po zaustavljanju vozila, vozač je izašao i počeo se trčeći udaljavati pritom više puta oglušivši se na naredbe „Stoj policija“ koje je izdavao policijski službenik koji ga je slijedio. S obzirom da se je vozač udaljio u neosvjetljeno područje, policijski službenik je u jednom trenutku u zrak na siguran način ispalio jedan hitac iz službenog pištolja s ciljem pozivanja u pomoć, dok je vozač nastavio svog bijeg – ističe PU zagrebačka.

Obavljenim vizualnim pregledom kroz otvorena vrata vozila od strane policijskih službenika na podu vozila uočene dvije djelomično otvorene plastične vrećice ispunjene sumnjivom biljnom materijom, karakterističnog izgleda i boje za drogu marihuanu.
 
Obavljen je očevid, nakon čega je vozilo uklonjeno s mjesta događaja poradi daljnjeg kriminalističkog istraživanja, a za vozačem intenzivno tragamo.

Crna kronika

Muškarac (58) iz Donjeg Vratna terorizirao ženu i djecu, ima i oružje, pa Odvjetništvo traži istražni zatvor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv prvostupanjskog rješenja Općinskog suda u Varaždinu kojim je odbijen prijedlog državnog odvjetništva da se mjere opreza izrečene 58-godišnjaku zamijene istražnim zatvorom.

Naime, optužnicom se 58-godišnjaka iz Gornjeg Vratna tereti da je od siječnja 2015. godine pa nadalje, počinio kaznena djela nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava i prijetnje, sve na štetu supruge i troje maloljetne djece te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sud je odbio prijedlog za zamjenu mjera opreza istražnim zatvorom i rješenjem produljio trajanje mjera opreza.

– Državno odvjetništvo smatra kako se radi o pogrešnoj odluci jer je nedvojbeno utvrđeno da je okrivljenik u više navrata kršio naložene mjere opreza zabrane približavanja i udaljenja iz doma i kako njegovo ponašanje jasno ukazuje na opasnost da će ponoviti kazneno djelo ili počiniti teže kazneno djelo – ističe Državno odvjetništvo.

Nastavite čitati

Crna kronika

Prijevara na društvenoj mreži: uplatio novac prodavaču knjiga, no robu nije dobio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U ponedjeljak, 25. listopada, osobno je policiji pristupio 31-godišnjak s područja Međimurske županije, od koga je zaprimljena kaznena prijava zbog kaznenog djela prijevare.

Naime, u prvoj polovici mjeseca listopada ove godine na oglasniku „Facebook Marketplace“ naišao je na oglas u kojemu se osoba predstavila alias imenom i prodavala kolekciju knjiga.
Nakon dogovora kupnje kolekcije za novčani iznos od više stotina kuna oštećeni je prema uputi prodavatelja, putem „Air Cash“ usluge uplatio traženi novac, a dok je dostava trebala biti obavljena unutar dva radna dana, a što se nije dogodilo te je prekinuta sva daljnja komunikacija s oštećenim kada je shvatio da je prevaren.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna. Protiv počinitelja kaznenog djela podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

– Savjetujemo građane da pripaze prilikom kupnje putem interneta te da prije same transakcije provjere je li bilo sličnih prijevara, odnosno da na neki način dodatno provjere vjerodostojnost konkretnog prodavatelja. Također bi bilo najbolje kupovati putem verificiranih internet prodavatelja, jer prevaranti najčešće privlače kupce nižom cijenom, koja se na kraju pokaže skupljom varijantom – poručuju iz PU međimurske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje