Povežite se s nama

Sport

Bronca za Martinu Štefinec, odličani nastupi kadeta u Dubrovniku

Objavljeno:

- dana

PK Barok

Plivači Baroka nastupili na dva velika natjecanja. Kadeti su se natjecali u Dubrovniku na Prvenstvu Hrvatske, dok je najstarija ekipa nastupila na najjačem Grand prix mitingu u ovom dijelu regije – Victoria u Rijeci.

Mladi plivači iz Dubravnika nisu donijeli medalje, ali su ostvarili osam osobnih rekorda i dostojno prezentirali boje varaždinskog kluba. Petra Gašparac je nastupila na 100 leđno, uz osobni rekord, bila 17., na 400 slobodno 19., na 100 slobodno, također s osobnim rekordom, 26., te na 200 leđno završila je 29. mjestu. Lana Cvetko je u obje svoje discipline popravila svoja najbolja vremena. Na 200 leptir je bila 15. a na 100 leptir 20. Nika Dobovičnik, plivala je najdužu dionicu – 800 slobodno i s 11 sekundi boljim rezultatom od prijavljenog ostvarila izvrsno 20. mjesto, kao i na 400 slobodno. Matej Čok otplivao je odlično 800 i 200 slobodno u kojima je ostvario 15., odnosno 18. mjesto.

U isto vrijeme, u Rijeci, u konkurenciji 565 plivača iz 9 zemalja i rekordna 54 kluba, nastupilo je 10 natjecatelja Baroka. Uz dva ostvarena B finala Mirte Piskač u disciplinama 50 i 200 prsno, posebno treba istaknuti Martinu Štefinec koja je u jakoj konkurenciji „doplivala“ do bronce u disciplini 50 m prsno. Martina je, također, plivala i u C finalu na 100 prsno. Treba napomenuti da su svi ostali plivali odlično i ostvarili 24 osobna rekorda, te pokazali zavidnu razinu forme pred najvažnije natjecanje u ovom dijelu sezone – Ekipno Prvenstvo Hrvatske u 50 m bazenu, koje se održava 11 i 12. ožujka u Zagrebu

Izvor:
Foto: PK Barok

Sport

Novi rekord varaždinske atletičarke Klare Košćak na mitingu u Osijeku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Osijeku je u subotu, 23. siječnja, održan atletski miting na kojem su nastupile tri varaždinske atletičarke, koje su donijele tri pobjede i jedan državni rekord za Atletski klub Sloboda Varaždin.

Najuspješnija je bila Klara Košćak, koja je na 60 m s preponama pobijedila i oborila svoj državni rekord za 8 stotinki, koji sad iznosi 8,33. Klara je pobijedila i na 60 m s novim osobnim rekordom 7,70 te ju je jedna stotinka dijelila od državnog rekorda.

Košćak je nastupila u skoku u dalj i pobijedila sa skokom 5,37, što je njezin novi osobni rekord. Na 60 m je nastupila Viktorija Vujović, koja se plasirala na 5. mjesto rezultatom 7,97.

Nastavite čitati

Sport

Ludbreg: Welcome Spring će svakog vikenda u ožujku donijeti uzbudljiva natjecanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ludbreg, „centar svijeta“ će u ožujku postati i središte sporta, rekreacije i aktivnog života zahvaljujući novom i zanimljivom festivalu nazvanom „Welcome Spring“ osmišljenom kao dio razvoja Ludbrega u outdoor izletničku destinaciju.

Welcome Spring će svakog vikenda u Ludbreg donijeti uzbudljiva sportska natjecanja praćena zanimljivim popratnim programom. Cilj festivala je popularizacija aktivnog života odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom.

6. ožujka

Festival otvaramo legendarnom Crazy Hill trkačkom utrkom. Crazy Hill se trči na čak tri staze različitih težina i dužina, prilagođene svim tipovima trkača, a njihove rute vode vas kroz raznoliki ludbreški krajolik te slove kao neke od najljepših u Hrvatskoj.

13. ožujka

Na rijeku Bednju, koja protiče samim središtem Ludbrega, vraća se veslanje i to u obliku uzbudljivog otvorenog prvenstva grada Ludbrega u spustu kajakom. Tijekom vikenda će se na jezeru na Otoku mladosti organizirati pokazno veslanje, kako bi novi veslači osjetili čari kajaka.

21. ožujka

Prvi dan proljeća u Ludbregu će se proslaviti već tradicionalnom cestovnom trkačkom utrkom „Centrum mundi“. Uz 10 km dugu rutu za rekreativce i sportaše, pripremit ćemo i promocijsku kratku ruku za građane kako bi i oni koji inače ne trče osjetili energiju proljeća.

27. ožujka

Gravel biciklizam, koji spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji, sve je popularniji, a raznoliki i očuvani ludbreški krajolik idealan je za njega. Welcome Spring donosi izazovnu gravel biciklističku utrku, dužine 80 km, koja vas vodi oko predivnog Kalnika i pravi je izazov svim biciklistima željnima nadmetanja u okruženju nedirnute prirode.

Posebnu pažnju posvetili su i osobama s invaliditetom odnosno teškoćama u kretanju te će, kao dio programa cestovne trkačke utrke „Centrum mundi“ i biciklističke Gravel utrke, u suradnji s Hrvatskom udrugom paraplegičara i tetraplegičara, biti organizirane i trke za natjecatelje u kolicima.

Organizatori događaja su Grad Ludbreg, Trail Full Cycling Experience, Turistička zajednica grada Ludbrega, Udruga BSV i Watermark.

Nastavite čitati