Povežite se s nama

Život i društvo

Burgeri, CrossFit, Bublle Football ovog vikenda na TTS-u

Objavljeno:

- dana

Bogat program

Pridružite nam se u subotu, 2. rujna 2017. na otvorenju jesenske sezone u TTS Sport centru uz “Burgers & Barbells” New Season Welcome Party!

Cjelodnevna zabava započinje već u 9 sati uz pomoć stručnjaka iz Lively Roasters Co. koji će vam do 12 sati prezentirati različite stilove pripreme specijalitetne kave koja je mješavina iz Daterre, plantaža Montecristo iz Brasila i s farme La Carolina iz Nicaraque.

Grupa JamIt

U ponudi će biti Espresso i svi napici od espressa, Latte Art, Aeropress i Chemex.
Dalje nastavljamo od 16 sati pa sve do ponoći, kada će posjetitelji moći probati najfinije i najkvalitetnije burgere iz Varaždina, Čakovca i okolice na jednome mjestu – na velikoj terasi Maraschino Bara Varaždin.

Đurina hiža, American Bar Dollar, Stari hrast, Terme Sv. Martin, Bluesun Hotel Kaj i Central Park prezentirat će se varaždinskoj publici sa svojim posebno pripremljenim malim burgerima kako bi ih mogli sve isprobati.

Osim burgera, ekipa CrossFit Varaždin pokazat će vam i kako izgleda jedan tipičan CrossFit trening, ali i kako izgledaju oni najnapredniji vježbači.
A da sve ne bi ostalo samo na “gledanju sporta”, pripremili smo za vas nešto što se u Varaždinu ne viđa često.

Mislite da ste super nogometaši? A kakvi ste kad se VI nalazite UNUTAR lopte? Skupite ekipu od najmanje četiri muška ili ženska igrača/ice (mogu biti i miješani u istoj ekipi) i prijavite se besplatno na super zabavan i presmiješan BUBBLE FOOTBALL turnir!

Na kraju večeri sve do ponoći zasvirat će nam grupa JamIt s odličnim pop i rock hitovima.
Za sve posjetitelje pripremili smo odličnu glazbu i nagradne igre!

Informacije i prijave za Bubble Football turnir: [email protected] ili Hrvoje Ivanković 099 2260 963.
ULAZ SLOBODAN!

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Dječaci Dario Njegovec i Dino Vidaček kod Bele spasili sedam štenaca od smrzavanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 24. siječnja, odvijala se akcija spašavanja sedam štenaca koje je neki zlotvor bezdušno ostavio da se smrznu u napuštenom kamenolomu u Beli kod Novog Marofa, javili su iz varaždinske Udruge Spas.

Srećom, štence su pronašli dva dječaka iz okolice, Dario Njegovec i Dino Vidaček.

– Ti stasom mali, a u srcu veliki ljudi, ne samo da su nazvali udrugu “Spas”, nego su i ostali kraj njih, po debelom minusu, gotovo 2 sata, dok udruga nije aktivirala moju kćer, a ona mene. Uglavnom, štence sam odvezao u “Spas”, gdje su ih zbrinuli, a malim herojima kapa do poda, kao i njihovim roditeljima, jer ne vjerujem da su se takvi rodili, nego tu očito ima i puno dobrog odgoja. A zlotvoru mogu jedino poželjeti da i on jednog dana tako završi i ne bi me iznenadilo, jer karma is a beach! – poručuju iz Udruge Spas.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinska županija sa stranim partnerima razvija sustav za rano upozoravanje na katastrofe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

civilna zaštita, koronavirus,ilustracija

Unaprijediti sustave civilne zaštite u Italiji, Grčkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji na način da se umreže i usklade sustavi za rano upozoravanje, glavna je zadaća projekta „TransCPEarlyWarning“ iz programa Interreg ADRION.

Varaždinska županija je danas, 25. siječnja, kao partner na projektu u kojem sudjeluje sedam država Jadransko-jonskog područja, bila domaćin tehničkog sastanka s parterima iz Splitsko-dalmatinske županije i Hercegovačko-neretvanskog kantona, a kojem su se virtualno priključili i ostali partneri, Talijani, Grci, Slovenci, Crnogorci i Albanci.

– Varaždinska županija jedna je od vodećih županija po uređenosti sustava civilne zaštite u Republici Hrvatskoj. Ulažemo znatna sredstva u sustav civilne zaštite, a posebno sufinanciramo djelovanje Vatrogasne zajednice Varaždinske županije te preko nje i vatrogastva na području županije. Svjesni smo da je utjecaj klimatskih promjena sve više vidljiv i sve više utječe na život i razvoj našeg područja. S obzirom na to da su potencijalne opasnosti na našem području poplave, klizišta, odnosno odroni, požari i potresi, jako je važno razvijati sustave koji nas mogu upozoriti na moguću ugrozu. Zato nam je drago da je i naša županija partner na projektu „TransCPEarlyWarning“, čija je vrijednost gotovo dva milijuna eura, od kojih je za Varaždinsku županiju predviđen iznos od 180 tisuća eura – istaknula je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Da bi se povećala otpornost i brzina odgovora na prirodne katastrofe i tehničko-tehnološke nesreće, u sklopu projekta razvija se testna platforma za rano upozoravanje.

– Platforma će se testirati u svih sedam zemalja partnera: Italiji, Grčkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji. Dobivena iskustva koristit će se kao podloga za izradu strateškog i akcijskog plana koji nudi zajedničku viziju i rješenja za objedinjeni sustav za rano upozoravanje na Jadransko-jonskom području – naveo je Tomislav Jarmić, pomoćnik pročelnika za komunalno gospodarstvo, drugostupanjski upravni postupak i civilnu zaštitu.

Osim što je tema bila status platforme, na sastanku u Županijskoj palači partnerima iz sedam zemalja je prezentirano kako funkcionira hrvatski sustav civilne zaštite na primjerima poplava i šumskih požara.

Dodajmo da projekt TransCPEarlyWarning vodi Regija Molise iz Italije, a ostatak projektnog konzorcija čine: iz Slovenije – Općina Ajdovščina i Institut Josef Stefan, iz Grčke – Institut za industrijske sustave Centra za istraživanje i inovacije ATHENA i Decentralizirana uprava Krete, iz Hrvatske – Varaždinska i Splitsko-dalmatinska županija, iz Albanije – Regionalno vijeće Drača i Šumarski fakultet, iz Bosne i Hercegovine – Uprava civilne zaštite i vatrogastva Hercegovačko-neretvanskog kantona i iz Crne Gore – Stari glavni grad Cetinje.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.993.688,88 eura od čega je za Varaždinsku županiju određen iznos 196.880,69 eura. Europski fond za regionalni razvoj projekt sufinancira u iznosu od 85 %.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje