Povežite se s nama

Ostali sportovi

Čak 24 odličja za PK Barok

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

U Sisku je u subotu i nedjelju 05. i 06. srpnja održano Regionalno prvenstvo u plivanju na kojem je nastupilo 300 natjecatelja iz 12 klubova. PK Barok nastupio je ukupno sa 21 članom od kojih 12 ženskih i 9 muških.

Plivači i plivačice Baroka osvojili su ukupno 24 odličja od kojih 4 zlatna, 10 srebrenih i 10 brončanih.
Najuspješniji predstavnik Baroka na ovom natjecanju bio je mlađi kadet  Jakov Igrec koji je osvojio ukupno 5 odličja od kojih 2 zlata, 2 srebra i broncu, a još je bio i dva puta 4. Najbrži je bio u utrkama 200 mješovito i 100 delfin, srebra je osvojio u utrkama 400 slobodno i 100 leđno, dok je na 50 delfin bio brončani.
Zlatom se okitio i kadet Luka Cvetko koji je zabilježio odlične nastupe. Luka je bio najbolji u utrci 100 slobodno, dok je na 400 slobodno bio srebreni. Uz to je bio i dva puta 5. Važno je istaknuti da je Luka u utrci 100 slobodno izborio A normu za nastup na Prvenstvu Hrvatske.
Četvrto zlato Baroku donio je najstariji član Mario Vlahinja koji je bio najbrži u utrci 200 slobodno popravivši osobni rekord za više od sekunde. Mario je uz odlične nastupe osvojio još srebro na 50 delfin, te dvije bronce na 100 slobodno (uz osobni rekord) i 100 leptir. Mario je ostvario čak 3 „B“ norme, ali nije uspio ostvariti niti jednu „A“ normu koja je preduvjet za nastup na PH.
Kadetkinja Martina Štefinec osvojila je ukupno čak 7 odličja. Na 200 prsno bila je druga u kategorijama kadetkinja i ml.juniorki, te 3. u kategorijama juniorki i ml. seniorki. U utrci 100 prsno osvojila je srebro u kadetskoj konkurenciji, dok je u ml.juniorskoj bila 3. Na 100 slobodno bila je 3 u kadetskoj konkurenciji.
Seniorka Tihana Gazdek osvojila je dva srebra u utrkama 50 i 200 prsno isplivavši pritom norme za PH.
Po jednu medalju osvojili su: Martin Kocijan, Lea Ćelić i Ivan Vitković. U ml.juniorima Kocijan je bio srebreni u utrci 200 slobodno, a još je u utrkama 50 slobodno i 100 leptir bio 4., a na 100 slobodno 5. U istoj kategoriji do bronce je doplivala Lea Ćelić u utrci 200 prsno ostvarivši pritom „A“ normu za PH. Kadet Ivan Vitković bio je brončani na 200 delfin.
Brončanu medalju osvojila je i ženska ml. juniorska štafeta 4×100 slobodno u sastavu: Lea Ćelić, Elena Škrapec, Mirta Piskač i Martina Štefinec.
Od mlađih kadeta Petra Gašparac bila je dva puta 4. i dva puta 6., dok je Matej Čok bio 7. i dva puta 8. Od mlađih juniora Mirta Piskač kao najbolji plasman zabilježila je 5. mjesto, dok je u istoj kategoriji Neven Lončarić bio dva puta 6. i jednom 7. Juniorka Klara Vresk bila je 5. na 50 prsno, te je isplivala dvije „B“ norme za PH.
Vrlo  dobre nastupe iz kojih je vidljiv lijepi napredak zabilježili su i ostali plivači i plivačice popravivši svoje osobne rekorde gotovo u svim utrkama u kojima su nastupili. Nastupili su i: Karlo Rajković, Hrvoje Smontara, Vlatka Gašparac, Ida Marić,Rina Sentočnik, Iva Vresk i Patricija Lončarić.

Ovim Regionalnim prvenstvom za većinu plivača je natjecateljska sezona 2013/14 završena. Preostalo je još jedno natjecanje, a to je Prvenstvo Hrvatske na kojem mogu nastupiti samo plivači koji su tijekom sezone isplivali prilično zahtjevne limite. Državno prvenstvo održat će se u Zagrebu od 24. do 27. srpnja, a sada je poznato da će PK Barok predstavljati 4 natjecatelja. Norme su ostvarili: seniorka Tihana Gazdek (50, 100 i 200 prsno),mlađa juniorka Lea Ćelić (200 prsno), te kadeti  Martina Štefinec (100 i 200 prsno, 100, 200, 400 i 800 slobodno, 200 i 400 mješovito) i  Luka Cvetko (100 slobodno). Jedna od najboljih plivačica Baroka mlađa juniorka Lana Sokač koja je tijekom sezone ostvarila 6 normi istaknuvši pri tom kandidaturu i za medalje na žalost neće nastupiti na Prvenstvu Hrvatske jer je sa obitelji nedavno preselila u Njemačku.
 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje