Povežite se s nama

Međimurje

Čakovec Airshow će 10. lipnja atmosferu i nebeske visine u Pribislavcu dovesti do usijanja

Objavljeno:

- dana

Uoči zračne priredbe Airshow 2018., koja će se na aerodromu u Pribislavcu održati 10. lipnja, Aeroklub Međimurje poziva vas u subotu, 9. lipnja, na Dan otvorenih vrata za posjetitelje.

Oni će, uz stručno vodstvo, imati priliku razgledati aerodrom i zrakoplove te prisustvovati prezentaciji Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i kampanji “Postani i ti vojni pilot”.
Osim toga, održat će se i modelarska radionica za djecu u dobi od pet do petnaest godina. Djeca će moći izrađivati jednostavne modele jedrilica uz stručno vodstvo članova Aerokluba i pomoć roditelja. Radionica je besplatna za sve sudionike, a izrađene modele djeca će ponijeti kući. Radionica će se održavati u nekoliko termina, a roditelji djecu mogu prijaviti na radionicu na internetskim stranicama Airshowa.

Najave sudionika, direktni prijenos aeromitinga i atraktivne snimke iz kabina zrakoplova sudionika posjetitelji će moći pratiti na velikom videozidu

– Pripremamo vrlo dinamičan program koji će ponovno ostati upamćen po vratolomijama svjetski poznatih pilota, mirisu oktana i kerozina, a buka borbenih mlažnjaka će ove godine biti dosta jača nego ikad dosad – kažu organizatori Čakovec Airshowa 2018.

The Flying Bulls će biti četvrta akrobatska skupina koju ćete imati prilike vidjeti u ovogodišnjem programu Airshowa. Uz Flying Bullse, tu su i već ranije najavljene akrobatske grupe Baltic Bees (Latvija), Team Raven (Engleska) i domaće snage – Krila Oluje.

– Cilj nam je približiti zrakoplovstvo najmlađima i tako potencijalno probuditi interes za ostvarenjem nerijetkih dječjih snova. Aerodrom je mjesto na kojem takvi snovi, uz rad, učenje i disciplinu, postaju stvarnost. Uz već objavljeni popis sudionika, u idućim tjednima očekujte još neka iznenađenja u popisu sudionika aeromitinga – ističu organizatori.
Tijekom subote održavat će se i treninzi modelara, a u večernjim satima modelari će imati noćni šou, nakon čega slijedi spektakularni koncert grupe Vigor. Od 20 sati lagano će vas zagrijavati grupa Profeel.

Najave sudionika, direktni prijenos aeromitinga i atraktivne snimke iz kabina zrakoplova sudionika posjetitelji će moći pratiti na velikom videozidu. Sve posjetitelje aeromitinga očekuje adrenalinski vikend uz bogatu gastronomsku ponudu.

Međimurje

Općina Mala Subotica organizira predstavu “Legenda o Pozoju” 24. travnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Mala Subotica organizira predstavu “Legenda o Pozoju” u Društvenom domu u Palovcu.

Predstava će se odigrati u srijedu, 24. travnja, s početkom u 17:30 sati.

Predaja o zmaju Pozoju zaintrigirala je i članove teatra.002 i tako je, u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec, nastala predstava o strašnom biću koje spava, ali se povremeno i budi, ispod Staroga grada. Međutim, to nije samo priča o Pozoju. To je i priča o hrabrom učeniku, Đaku, Grabancijašu koji se usudio suprotstaviti strašnoj zvijeri. Bi li uopće grad, naše Međimurje, postojalo i danas da nije bilo Matije? Spava li Pozoj još uvijek ispod Staroga grada? Pitanje je to koje si postavljamo još i dan danas, a jedan od odgovora svakako ćete saznati pogledate li ovu zanimljivu i neobičnu predstavu.

Legenda o Pozoju teatra002. ispričana je kao pričopredstava s pop-up scenografijom. Predstava kombinira igrano-lutkarsko-glazbenu tehniku i vjerovali ili ne, u njoj se može naći i nešto kemije. Tekst i režiju potpisuje Bruno Kontrec, glazbu Stjepan Horvat i 2cooleles, autor pop-up knjige je Bruno Kontrec, za vizualni identitet zaslužni su Bruno Kontrec i Mario Jakšić koji također i glume u predstavi.

Ulaz je besplatan, a predstava traje 30 minuta i namijenjena je za djecu od 5 godina na dalje.

Nastavite čitati

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio mladima nove poticaje za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlade obitelji do 40 godina starosti imaju pravo na poticaje za uređenje nekretnina nepogodnih za stanovanje te mogu ostvariti do 3000 eura poticaja, a uz to Grad Mursko Središće daje i poticaje za rušenje starih kuća u visini 2000 eura u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 13 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u utorak, 16. travnja, u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da svake godine dolazi sve više prijava što je pokazatelj da se veliki broj mladih obitelji odlučuje na život upravo u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Tako je ukupno dodjeljeno 13 poticaja i to u iznosu od 24.000 eura za obnovu nekretnina i 10.000 eura za rušenje to jest sveukupno 34.000 eura.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje