Povežite se s nama

Međimurje

Čakovec: HGSS-u donirana oprema među kojom je i moderna termovizijska kamera

Objavljeno:

- dana

Na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ Čakovec, uz prostore koje koristi Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Čakovec, župan Međimurske županije Matija Posavec uručio je članovima novu opremu.

Tako je HGSS postao bogatiji za nove specijalizirane zaštitne prsluke, kacige, daske za imobilizaciju, trake za spinalna nosila, stabilizator glave, ali i termovizijsku kameru, koja će poslužiti kod potraga za osobama izvan urbanih područja.

Opremu su preuzeli Neven Putar, pročelnik Stanice Čakovec, Miodrag Novosel, tajnik Stanice Čakovec, te članovi HGSS-a.

– Stanica Čakovec je uz Stanicu Koprivnica jedna od najmlađih stanica u Hrvatskoj, a u tom smo periodu napravili iznimno puno, od edukacije članova do aktivnosti koje provodimo u smisli preventive u osnovnim školama, vrtićima i planinarskim društvima, pa i suradnje sa svim žurnim službama na području Županije. Suradnja s lokalnom zajednicom je ključ svega, jer bez nje nijedna služba ne bi mogla funkcionirati ni postojati – rekao je prilikom preuzimanja opreme Neven Putar.

 

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje