Povežite se s nama

Sport

Canjuga: Nismo napravili nikakav rezultatski iskorak, no nisam za Perkovčevu smjenu

Objavljeno:

- dana

Francuska je europski prvak u rukometu nakon što su svladali Dansku nakon produžetaka rezultatom 33:31.

Treće mjesto osvojila je Švedska svladavši domaćina Njemačku 34:31.

Hrvatski rukometaši osvojili su 11. mjesto, što je drugi najslabiji rezultat u povijesti nastupa na europskim smotrama. Slabiji su bili samo 2002. godine kada je osvojeno posljednje 16. mjesto. Šteta, ostaje žal za propuštenim prilikama jer se i s pet bodova moglo do polufinala.

– U suštini nije napravljen nikakav rezultatski pomak. Malo je nespretno izbornik Perkovac izjavio da bi on i Matošević mogli igrati Premijer ligu, a ti igrači iz Premijer lige: Srna, Glavaš, Mandić, Kuzmanović i Klarica bili su među boljima na turniru. Sad je li ta izjava nespretno interpretirana ili je on to zbilja rekao, ne znam – ističe Vladimir Canjuga, trener Koke i bivši izbornik hrvatske ženske reprezentacije.

On drži da nikako ne možemo govoriti o mladosti ekipe.

– Osim dva vratara te Klarice i Načinovića ne možemo govoriti o mladosti. Lučin, Srna i Glavaš nisu više mladi igrači. Možemo govoriti jedino o pomlađivanju ekipe, jer još na prošlom velikom natjecanju tu su bili senatori Gojun, Musa i Čupić – dodao je Canjuga.

Promjene

Mnogi su zazivali smjenu izbornika Perkovca i stožera.

– Nisam za nikakve smjene. Svaki izbornik treba odraditi barem dvije godine, odnosno dva velika natjecanja. Sada Perkovcu i stožeru treba mira, a onda nakon Svjetskog prvenstva iduće godine gdje je Hrvatska suorganizator, suditi o njegovom radu – dodao je Canjuga.

Ostaje utjeha da je hrvatska rukometna reprezentacija osigurala olimpijske kvalifikacije za Pariz koje se igraju od 14. do 17. ožujka ove godine.

– Vidjet ćemo s kojim reprezentacijama ćemo biti u skupini. No, uvjeren sam da ćemo otići na Olimpijske igre – zaključio je Canjuga.

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje