Povežite se s nama

Crna kronika

Čehok: Radnik je mogao uzeti biljke i napisati “Obama”

Objavljeno:

- dana

ISPITANI PTIČEKOVI SVJEDOCI: IVAN I ANAMARIJA ČEHOK, RATKO MAČEK, ZLATKO HORVAT

– Moje ime ili ime moje supruge je rukom mogao napisati neki radnik, a robu uzeti sebi. Znate, meni se već dogodilo jednom prilikom da sam trebao dobio paket jedne prehrambene tvrtke, ali ga je jedan radnik uzeo za sebe. Pa pretpostavljam da se ovdje radi o nečem sličnom. Ovdje je mogao netko i rukom dopisati “Obama”. Ja doista ne razumijem kako bi ta otpremnica mogla biti za moju obitelj jer je u njoj navedeno balkonsko bilje, a mi uopće nemamo balkon – rekao je sudu danas bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, svjedok obrane u postupku protiv bivšeg direktora Parkova Miljenka Ptičeka kojeg se tereti za  počinjenje više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, a gdje je navodno oštećena i tvrtka i Grad Varaždin.

Čehok i njegova supruga Anamarija su, prema svjedočenju radnika u sudskom procesu, od 2007. do 2010. uzimali razno cvijeće i zelenilo iz Parkova koji bi se tada fakturiralo na Grad Varaždin. Čehok i njegova supruga te su optužbe danas demantirali. – Nemoguće je da bi Grad Varaždin sa dva nadzorna inžinjera i pročelnicima te službenicima propustio naplatiti nešto. To je čista znanstvena fantastika – poučio je Čehok.

Dođite pogledati naše dvorište

Anamarija Masten Čehok pak je prilično burno reagirala na optužbu da je “uzimala nešto što nije platila”. Kao i suprug pozvala je sud da dođu pogledati njihovo dvorište. – To se dvorište mistificira po novinama. Piše da su nam uređivali kamenjar, a kamenjara nema. Ja sam čak razmišljala o tome da ga poslikam i da vam ga pokažem – rekla je. Dodala je da nikad nije zvala radnike Parkova da joj nešto obave.

I ona i njen suprug opovrgli su navode svjedoka Josipa Horvata koji je tvrdio da  je Anamarija Čehok 2010. tamo slavila rođendan koji je kasnije bio fakturiran pod “Parkovi”. Također, isti svjedok tvrdio je da je 2009. Čehok tamo slavio rođendan, a račun je fakturiran pod sponzorstvo Odbojkaškog kluba Varaždin. Čehok je rekao da je on taj račun, od više tisuća kuna platio.

Da, pošpricali su nam lisne uši na ružama

“Kad ste javna osoba ljudima puno znači kada s njima popijete gemišt”, Ivan Čehok

Čehokovi su priznali  jedino da su im radnici Parkova besplarno došli pošpricati tri ruže koje su imali na dvorištu, a napale su ih lisne uši. – Nekako usput sam u razgovoru s radnicima ili poslovođom rekao da su nam ruže napale uši te su se oni sami ponudili da to  dođu pošpricati. To je trajalo 30 sekundi. Meni je bilo glupo ljudima reći da ne mogu doći. Znate, kad ste javna osoba ljudima puno znači kada s njima popijete gemišt – izjavio je Čehok.

Iskazima Čehokovih prigovorila je zamjenica državnog odvjetnika jer su u suprotnosti sa iskazima ostalih svjedoka te nalazom knjigovodstvenog vještačenja.

Ratko Maček među svjedocima

Među svjedocima obrane našao se i bivši šef Sanaderova kabineta Ratko Maček koji je potvrdio da je tvrtka Parkovi jednom obavila manji posao na njegovom dvorištu objekta na Varaždinbregu i da je taj posao jednokratno plaćen u cijelosti. Potvrdio je i da je taj posao ugovorio direktno sa tadašnjim direktorom, sada optuženim, Miljenkom Ptičekom. Maček je na sudu pokazao račun o obavljenom poslu, ali je dodao i da je cijena bila previsoka, oko 10 tisuća kuna. Kaže da nakon toga više nije koristio usluge Parkova. Dodao je da nikada nije ugovara posao s Parkovima, a da to nije platio. Za taj posao našao je i račun kojeg je predočio sudu.

Svjedočio je  i bivši varaždinski zamjenik gradonačelnika Zlatko Horvat kojemu su radnici Parkova jedne godine u nekoliko navrata pokosili dvorište obiteljske kuće. Kaže da je to dogovorio s radnicima kada su kosili obližnji park što je on uredno i platio. Na pitanje, kao jednom od bivših čelnih ljudi grada, zašto su tvrtke poput Parkova organizirane kao dioničko društvo, Horvat odgovara da se na taj način omogućila zaposlenicima  upnja dionica. Horvat je u iskazu poslovanje tvrtke Parkovi ocijenio pozitivnim jer je tih godina Varaždin uvijek dobivao nagrade kao najuređeniji grad.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Kod Ivanca pijan se prevrnuo teretnim vozilom i udario u drugi auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 19. lipnja, oko 18.50 sati u Jerovcu, kod Ivanca, dogodila se prometna nesreća.

Teretnim vozilom je iz smjera Kaniže u smjeru Jerovca upravljao 30-godišnjak.

Upravljao je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.88 g/kg. Ulaskom u lijevi oštri nepregledni zavoj zbog neprilagođene brzine izgubio je kontrolu nad vozilom i u zanošenju je došlo do prevrtanja vozila i klizanja na lijevu prometnu traku u trenutku kada je iz suprotnog smjera naišlo vozilo sa kojim je upravljao 28-godišnjak, kojom prilikom je došlo do udara, javila je PU varaždinska.

Oba vozača su zadobila ozljede, te im je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Crna kronika

Zajedno pili pa muškarac pucao u pod i ozlijedio 55-godišnjakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U subotu, 19. lipnja, oko 22 sata u hodniku obiteljske kuće u Piškorovcu, prilikom zajedničke konzumacije alkoholnih pića, 35-godišnjak s područja općine Mala Subotica iz pištolja je ispalio jedan hitac kroz ulazna vrata kuće prema van.

Nakon toga je ispalio još jedan hitac u pod hodnika i otišao u nepoznatom smjeru.

Fragmenti keramičke pločice ili košuljice zrna streljiva pogodili su 55-godišnjakinju.

Hitna pomoć je lake tjelesne ozljede sanirala na mjestu događaja.

Policajci su naknadno pronašli počinitelja te su ga uhitili sredstvima prisile zbog počinjenog kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Provode se kriminalistička istraživanja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!