Povežite se s nama

Crna kronika

Čehok: Radnik je mogao uzeti biljke i napisati “Obama”

Objavljeno:

- dana

ISPITANI PTIČEKOVI SVJEDOCI: IVAN I ANAMARIJA ČEHOK, RATKO MAČEK, ZLATKO HORVAT

– Moje ime ili ime moje supruge je rukom mogao napisati neki radnik, a robu uzeti sebi. Znate, meni se već dogodilo jednom prilikom da sam trebao dobio paket jedne prehrambene tvrtke, ali ga je jedan radnik uzeo za sebe. Pa pretpostavljam da se ovdje radi o nečem sličnom. Ovdje je mogao netko i rukom dopisati “Obama”. Ja doista ne razumijem kako bi ta otpremnica mogla biti za moju obitelj jer je u njoj navedeno balkonsko bilje, a mi uopće nemamo balkon – rekao je sudu danas bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, svjedok obrane u postupku protiv bivšeg direktora Parkova Miljenka Ptičeka kojeg se tereti za  počinjenje više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, a gdje je navodno oštećena i tvrtka i Grad Varaždin.

Čehok i njegova supruga Anamarija su, prema svjedočenju radnika u sudskom procesu, od 2007. do 2010. uzimali razno cvijeće i zelenilo iz Parkova koji bi se tada fakturiralo na Grad Varaždin. Čehok i njegova supruga te su optužbe danas demantirali. – Nemoguće je da bi Grad Varaždin sa dva nadzorna inžinjera i pročelnicima te službenicima propustio naplatiti nešto. To je čista znanstvena fantastika – poučio je Čehok.

Dođite pogledati naše dvorište

Anamarija Masten Čehok pak je prilično burno reagirala na optužbu da je “uzimala nešto što nije platila”. Kao i suprug pozvala je sud da dođu pogledati njihovo dvorište. – To se dvorište mistificira po novinama. Piše da su nam uređivali kamenjar, a kamenjara nema. Ja sam čak razmišljala o tome da ga poslikam i da vam ga pokažem – rekla je. Dodala je da nikad nije zvala radnike Parkova da joj nešto obave.

I ona i njen suprug opovrgli su navode svjedoka Josipa Horvata koji je tvrdio da  je Anamarija Čehok 2010. tamo slavila rođendan koji je kasnije bio fakturiran pod “Parkovi”. Također, isti svjedok tvrdio je da je 2009. Čehok tamo slavio rođendan, a račun je fakturiran pod sponzorstvo Odbojkaškog kluba Varaždin. Čehok je rekao da je on taj račun, od više tisuća kuna platio.

Da, pošpricali su nam lisne uši na ružama

“Kad ste javna osoba ljudima puno znači kada s njima popijete gemišt”, Ivan Čehok

Čehokovi su priznali  jedino da su im radnici Parkova besplarno došli pošpricati tri ruže koje su imali na dvorištu, a napale su ih lisne uši. – Nekako usput sam u razgovoru s radnicima ili poslovođom rekao da su nam ruže napale uši te su se oni sami ponudili da to  dođu pošpricati. To je trajalo 30 sekundi. Meni je bilo glupo ljudima reći da ne mogu doći. Znate, kad ste javna osoba ljudima puno znači kada s njima popijete gemišt – izjavio je Čehok.

Iskazima Čehokovih prigovorila je zamjenica državnog odvjetnika jer su u suprotnosti sa iskazima ostalih svjedoka te nalazom knjigovodstvenog vještačenja.

Ratko Maček među svjedocima

Među svjedocima obrane našao se i bivši šef Sanaderova kabineta Ratko Maček koji je potvrdio da je tvrtka Parkovi jednom obavila manji posao na njegovom dvorištu objekta na Varaždinbregu i da je taj posao jednokratno plaćen u cijelosti. Potvrdio je i da je taj posao ugovorio direktno sa tadašnjim direktorom, sada optuženim, Miljenkom Ptičekom. Maček je na sudu pokazao račun o obavljenom poslu, ali je dodao i da je cijena bila previsoka, oko 10 tisuća kuna. Kaže da nakon toga više nije koristio usluge Parkova. Dodao je da nikada nije ugovara posao s Parkovima, a da to nije platio. Za taj posao našao je i račun kojeg je predočio sudu.

Svjedočio je  i bivši varaždinski zamjenik gradonačelnika Zlatko Horvat kojemu su radnici Parkova jedne godine u nekoliko navrata pokosili dvorište obiteljske kuće. Kaže da je to dogovorio s radnicima kada su kosili obližnji park što je on uredno i platio. Na pitanje, kao jednom od bivših čelnih ljudi grada, zašto su tvrtke poput Parkova organizirane kao dioničko društvo, Horvat odgovara da se na taj način omogućila zaposlenicima  upnja dionica. Horvat je u iskazu poslovanje tvrtke Parkovi ocijenio pozitivnim jer je tih godina Varaždin uvijek dobivao nagrade kao najuređeniji grad.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Mladić (23) jurio prema Varaždinu i izazvao prometnu nesreću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Cerju Nebojse u četvrtak, 25. travnja oko 16.45 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Mladić u dobi od 23 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine gustoći prometa, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 19-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 19-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić vozio neregistrirani BMW s nepripadajućim registarskim pločicama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 25. travnja, u 14,45 sati u Piškorovcu ophodnja Policijske postaje Prelog zaustavila je osobno vozilo marke „BMW“, kojim je upravljao 24-godišnjak, dok se na vozilu nalazile ne pripadajuće registarske pločice.

Zbog neregistriranog vozila te ne sklopljenog ugovora o obveznom osiguranju u prometu odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu mladiću su izdani obvezni prekršajni nalog i prekršajni nalog te će biti kažnjen s novčanom kaznom u iznosu od 920 eura.

Ujedno je protiv mladića podnijeta i kaznena prijava zbog kaznenog djela krivotvorenje isprava nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje