Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Varaždinski Betlehem ponovno oživio: veličanstvene žive jaslice u zajednici Cenacolo

Objavljeno:

- dana

Mnoštvo posjetitelja

Zajednica Cenacolo i ove godine organizirala je “Žive jaslice” u Cehovskoj 6 u Varaždinu.

Posjetitelje je dočekao Betlehem “u malom”: Sveta obitelj, pastiri, domaće životinje,…

Održana je 20-ominutna predstava i svi posjetitelji složili su se kako je bila veličanstvena.

Predstava će se održati i na Štefanje, 26. prosinca, te 1. i 6. siječnja 2017. od 18 sati.

Kako je bilo danas, pogledajte u fotogaleriji.

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

FOTO Općina Vidovec: evo kako će izgledati planirana dječja igrališta u Nedeljancu i Tužnom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vidovec nastavlja s provođenjem i planiranjem projekata, posebice onih koji se tiču najmlađih.

Načelnik općine Bruno Hranić na svom je Facebook profilu objavio projekciju dječjih igrališta koja će se uređivati u Nedeljancu i Tužnom.

Za uređenje dječjeg igrališta kod Sportsko-društvenog centra u Nedeljancu u tijeku je ishođenje građevinske dozvole, a u Tužnom je dogovorena kupnja zemljišta.

– Vidovec smo realizirali. Što dogovorimo, to realiziramo, i još za to dobijemo novce iz EU-a. Kad znamo kako! – poručio je na svom Facebook profilu načelnik Bruno Hranić.

Evo kako će izgledati planirana dječja igrališta:

Nastavite čitati

Život i društvo

Sastanak lepoglavskog Stožera: lani podijeljeno 416 toplih obroka i 152 prehrambeno-higijenska paketa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stožer civilne zaštite Grada Lepoglave održao je povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, ali i temeljem iskazane potrebe, sjednicu na kojoj su analizirane aktivnosti Stožera u 2020. godini, sustava civilne zaštite te plan aktivnosti Stožera za 2021. godinu.

U protekloj je godini Stožer civilne zaštite Grada Lepoglave bio izuzetno aktivan, a najviše provedenih aktivnosti bilo je vezano za provođenje mjera suzbijanja epidemije koronavirusa.

Istaknuo je to i načelnik Stožera Hrvoje Kovač.

– Gradski sustav civilne zaštite ustrojen je kroz koordinaciju žurnih službi i ustanova kojima je primarna djelatnost zaštita građana. Svi se oni lokalno koordiniraju posredstvom Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave, a prošla je godina pokazala upravo koliko je taj sustav, ali primarno ta koordinacija važna kad nas zadesi neka nedaća. Iznimno sam, kao načelnik Stožera, zahvalan svim tim stručnim ljudima koji su mi pomogli organizirati rad Stožera, a sve s ciljem još bolje zaštite naših građana. Nitko nas nije pripremio za sve izazove koje je pred nas postavila epidemiološka situacija izazvana koronavirusom i kao Stožer smo se maksimalno trudili našim građanima biti na usluzi u protekloj godini. Hvala i njima na strpljenju i suradnji, a pred nama je još puno posla jer sad više nego ikad moramo raditi na ozbiljnijem pristupu lokalnog sustava civilne zaštite kako bi spremnije dočekali nove ozbiljne situacije – rekao je Kovač.

Posebice aktivan u protekloj godini Stožer je bio u razdoblju od 17. ožujka, kada je aktiviran od strane Ravnateljstva civilne zaštite Republike Hrvatske, do početka lipnja.

U tom je periodu zaprimio 2673 telefonskih poziva i 1360 poruka elektronske pošte te izdao 2016 propusnica.

Istaknuto je i da je građanima podijeljeno 416 toplih obroka i 152 prehrambeno-higijenskih paketa.

U borbi protiv epidemije koronavirusa, odnosno provođenju epidemioloških mjera, u velikoj su mjeri bili angažirani vatrogasci iz triju dobrovoljnih društva s gradskog područja. Njih 75 odradilo je 1804 radnih sata.

Pritom su vozilima, obilazeći područje Grada Lepoglave, prevalili 8295 kilometara.

Istaknut je i angažman Hrvatske gorske službe spašavanja, stanice Varaždin te Hrvatskog Crvenog križa, točnije Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, koji su također bili uključeni u provedbu epidemioloških mjera na području Grada Lepoglave.

Svima njima i ovom su prigodom upućene pohvale i zahvale za izniman angažman u provođenju epidemioloških mjera i aktivnosti Stožera. Pohvale i zahvale upućene su i građanima koji su se u velikoj mjeri pridržavali preporuka Stožera.

U protekloj je godini Stožer djelovao i u slučajevima elementarnih nepogoda koje su pogodile područje Grada Lepoglave. Radilo se u manjoj mjeri o poplavama te olujnom nevremenu i potresu.

Sudionici sastanka osvrnuli su se i na određene probleme koji su uočeni tijekom provođenja aktivnosti Stožera, prije svega na probleme vezane uz komunikaciju koji će se nastojati prevladati u nadolazećem razdoblju.

U tome će pomoći i vježba koja se planira održati u ovoj godini.

Pored toga, u planu je, temeljem odluke Gradskog vijeća, osnivanje postrojbe civilne zaštite Grada Lepoglave.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!