Povežite se s nama

Ostali sportovi

Članovi PK Barok nastupaju na više natjecanja

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

Plivači PK Barok nastupili su ovih dana na čak tri natjecanja i ostvarili lijepe uspjehe.

 

Europske igre mladih (Brno, Češka 18.-23.06.’13)
Plivač Baroka, 15-godišnji Karlo Rajković nastupio je sa Hrvatskom reprezentacijom osoba s invaliditetom na Europskim igrama mladih u Češkom Brnu. Igre su se održale od 19.-23.06.’13, a plivačko natjecanje je na rasporedu bilo u četvrtak 20.06. Karlo je ostvario izvanredan uspjeh osvojivši ukupno 6 pojedinačnih medalja i 2 štafetne. Nastupio je u 4 pojedinačne utrke i osvojio: 50 delfin juniorsko zlato i apsolutno srebro, 50 kraul juniorska bronca i 5. mjesto apsolutno, 100 prsno juniorsko zlato  i apsolutno zlato , 100 kraul juniorsko srebro  i 4. mjesto apsolutno. Kao član Hrvatske štafete 4×50 mješovito osvojio je zlata u juniorskoj i apsolutnoj konkurenciji. Svakako treba napomenuti da je Karlo nastupio u juniorskoj konkurenciji koja obuhvaća plivače od 15 do 18 godina, u kojoj je bio među najmlađim natjecateljima. Također, u svim utrkama u kojima je nastupio je isplivao svoje osobne rekorde, čime je naplatio teški rad na treninzima u posljednje vrijeme.

Liga Rijeka 21.06.’13
U petak 21.06. plivači Baroka su u sklopu cjelodnevnog izleta u Rijeku nastupili na 4. kolu RI Lige . U programu su bile 4 discipline, a natjecanje je odrađeno kao jači trening, odnosno kao provjera pred nadolazeće Regionalno prvenstvo. Odlazak u Rijeku iskorišten je za cjelodnevno druženje, te kupanje i uživanje na novouređenoj plaži na Kantridi. U Rijeku je putovalo 24-ero plivača:  Dario Štefinec, Ivan Avirović, Tin Golubić, Martin Kocijan, Neven Lončarić, Jan Ožeg, Luka Cvetko, Nikola Briški, Vanja Švogor, Hrvoje Smontara, Jakov Igrec, Tea Kozulić, Maja Beropić, Stela Grobotek, Klara Vresk, Vlatka Gašparac, Dora Mihinjač, Elena Škrapec, Lana Sokač, Lea Ćelić, Mirta Pislač, Martina Štefinec, Iva Vresk i Rina Sentočnik. Plivačima Baroka na put u Rijeku u Zagreba se priključilo i 22 članova ZPK-a. Sklopljena su nova prijateljstva među plivačima, a potvrđeni odlični odnosi i suradnja ovih dvaju klubova, te riječkog Primorja koje je dozvolilo nastup na RI Ligi.

Miting „Vodeni Lav“ –  V.T. 22.06.’13
U Varaždinskim toplicama održan je 3. po redu miting „Vodeni Lav“ na kojem je nastupilo 10 članova Baroka koji su osvojili 7 medalja. Na mitingu su nastupili samo mlađi plivači Baroka, početnici i mlađi kadeti i to samo u jutarnjem dijelu programa u kojem su se plivale 50-ice u sve četiri tehnike. Od muških nastupili su: David Lazar, Jakov Igrec i Erik Hunjek. Od ženskih nastupile su: Doris Hudek, Petra Gašparac, Ana Ivanković, Tereza Obelić, Patricija Lončarić, Martina Štefinec i Maja Berkopić. Najuspješniji od plivača Baroka bio je Erik Hunjek koji je u E kategoriji (2005. i ml.) osvojio čak 4 odličja. Bio je prvi u utrci 50 leđno, drugi na 50 kraul i 50 delfin, te treći na 50 prsno. Jakov Igrec osvojio je drugo mjesto u utrci 50 delfin u C kategoriji. Martina Štefinec bila je uvjerljivo najbolja u C kategoriji kod plivačica na 50 prsno. Doris Hudek je među plivačicama D kategorije bila treća u utrci 50 delfin.
Sljedeći nastup Baroka je na Regionalnom prvenstvu koje se održava u Sisku 29.-30.06.
 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje