Povežite se s nama

Sport

Jakov Igrec i Karlo Hajdinjak najuspješniji

Objavljeno:

- dana

MINI GP SVETI NIKOLA

Četvrtu godinu zaredom, u organizaciji PK Barok održan je međunarodni plivački miting povodom zaštitnika grada Varaždina Sv.Nikole. 

Na trećem ovosezonskom mitingu iz Mini GP serije nastupilo je ukupno 314 natjecatelja iz 25 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Osim nagrada sponzora za osvajače medalja, svi sudionici natjecanja i njihovi treneri darivani su poklon paketima, a za najbolje bile su osigurane i novčane nagrade. Pehare su dodjeljivani za najvredniji rezultat u A, B i C kategoriji. Plivalo se ukupno 11 disciplina u muškoj i isto toliko u ženskoj konkurenciji.
PK Barok na domaćem plivalištu predstavljalo je 16 natjecatelja, od kojih 10 muških i 6 ženskih. Osvojili su ukupno 5 medalja od kojih 4 srebrne i 1 brončanu. Medalje za Barok osvajali su Jakov Igrec u B kategoriji i Ivan Vitković u A kategoriji.
Jakov Igrec osvojio je čak tri srebrena odličja u disciplinama 100 i 200 delfin, te 200 mješovito. Osim toga Jakov je bio odličan 6. na 400 slobodno. Također, isplivao je svoju prvu A normu za nastup na Prvenstvu Hrvatske u disciplini 200 delfin.

Osobni rekordi

Ivan Vitković do srebra je doplivao u disciplini 800 slobodno, brončani je bio u utrci 200 delfin. U dvostruko kraćoj dionici delfina bio je 8.
Zapažene rezultate i plasmane ostvario je i Matej Čok koji je u C kategoriji bio 4. na 200 slobodno, 8. na 100 slobodno i 9. na 100 leđno.
Od plivačica najuspješnija je bila Petra Gašparac koja je u B kategoriji zauzela 6. mjesto na 200 prsno, 7. na 200 leđno, te 8. na 100 prsno.
Od plivača Baroka na natjecanju su nastupili još Iva Vresk, Tia Mihinjač, Doris Hudek, Patricija Lončarić, Noa Stolnik, Hrvoje Smontara, Dominik Kelemen, Hrvoje Đurman, Vid Ilčić, David Lazar, Lovro Koprek, Danijel Gašparić.

Uspješni su bili i članovi PK Varaždin, čiji je član Karlo Hajdinjak osvojio zlatnu medalju na 100 prsno i brončanu medalju na 200 prsno. Hajdinjak je bio peti na 200 mješovito te je isplivao svoje najbolje vrijeme na 100 kraul. Karlo Rosenthal iz istoga kluba isplivao je osobne rekorde na 400 kraul, 200 mješovito i 200 leđno. Lovro Pintarić isplivao je osobni rekord na 100 kraul, Lovro Trojnar ostvario je osobni rekord na 100 kraul, Luka Hrupački imao je osobni rekord na 100 leđno, a Willi Tropp isplivao je osobni rekord na 100 prsno.

Grad Varaždin i PK Barok pokazali su se kao odlični domaćini za oko 800 gostiju koji su u subotu tijekom cijelog dana pohodili Gradske bazene, a tomu svjedoče brojne pohvale gostujućih klubova i gledatelja. Ovim putem PK Barok iskreno zahvaljuje svim ljudima koji su pomogli u organizaciji i svim sponzorima ove priredbe.

Izvor:
Foto:

Sport

Gimnastičari Vindije Žugec i Bartolec bez finala Europskog prvenstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Hrvatski gimnastički savez

Dvojica gimnastičara varaždinske Vindije nastupila su na Europskom prvenstvu u Riminiju.

Mateo Žugec nastupio je u seniorskoj konkurenciji konja s hvataljkama u kvalifikacijama.

Žugec je nastupio u srijedu, 23. travnja te je zbog pada završio na 57. mjestu.

– Pola minute prije nego što sam trebao ići na konja stavljao sam si steznike na ruke i suci su mi pustili vrijeme, a ja nisam imao steznike na rukama. Nije alibi, ali to me je jako poremetilo jer sam imao samo deset sekundi za staviti steznike, doći do konja i započeti vježbu bez da mi suci oduzmu desetinke. Bez obzira na sve krenuo sam u vježbu odlično, ali kasnije se dogodio pad. Nema predaje, spremam se za sljedeće Svjetske kupove u Varni i Kopru – rekao je Žugec. 

U kvalifikacijama juniorskog Europskog prvenstva na parteru Teo Bartolec je osvojio 13.433 te je osvojio 12. mjesto te neće nastupiti u finalu koje će se održati u nedjelju, 28. travnja.

Nastavite čitati

Sport

Alen Runac i sljedeće četiri godine na čelu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prostorima Županijskog nogometnog saveza Varaždina, u utorak, 23. travnja održana je 49. izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Skupština je započela razrješenjem bivših članova i usvajanjem novih mandata članova za mandatno razdoblje od 2024. do 2028. godine.

Nakon predstavljanja programa za mjesto predsjednika, čelnu poziciju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u sljedećem četverogodišnjem mandatu i dalje će obnašati Alen Runac, koji se na ovoj poziciji nalazi od 2016. godine.

Nakon reizbora, predsjednik Runac Skupštini je predstavio svoje kandidate za mjesto dopredsjednika, kao i novi saziv Izvršnog odbora Zajednice. Mjesta dopredsjednika tako su pripala Saši Vojnoviću i Dubravku Baneku, dok će uz njih u Izvršnom odboru sljedeće četiri godine sjediti još: Goran Vučetić, Mario Šobak, Damir Martinčević, Boris Zernec, Toni Dalić i Romano Puček.

–Ekipa koja daje rezultate se ne mijenja – kratko je objasnio Runac.

Imenovani su i članovi ostalih tijela gradske Zajednice sportskih udruga. Novi Nadzorni odbor čine predsjednik Zvonimir Kušter, predstavnik Grada Varaždina Dražen Cesar i Josip Plečko. U Etičkom povjerenstvu sjedit će: Damir Belaj, Predrag Čosić i Damir Kolarek.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje