Povežite se s nama

Sport

Jakov Igrec i Karlo Hajdinjak najuspješniji

Objavljeno:

- dana

MINI GP SVETI NIKOLA

Četvrtu godinu zaredom, u organizaciji PK Barok održan je međunarodni plivački miting povodom zaštitnika grada Varaždina Sv.Nikole. 

Na trećem ovosezonskom mitingu iz Mini GP serije nastupilo je ukupno 314 natjecatelja iz 25 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Osim nagrada sponzora za osvajače medalja, svi sudionici natjecanja i njihovi treneri darivani su poklon paketima, a za najbolje bile su osigurane i novčane nagrade. Pehare su dodjeljivani za najvredniji rezultat u A, B i C kategoriji. Plivalo se ukupno 11 disciplina u muškoj i isto toliko u ženskoj konkurenciji.
PK Barok na domaćem plivalištu predstavljalo je 16 natjecatelja, od kojih 10 muških i 6 ženskih. Osvojili su ukupno 5 medalja od kojih 4 srebrne i 1 brončanu. Medalje za Barok osvajali su Jakov Igrec u B kategoriji i Ivan Vitković u A kategoriji.
Jakov Igrec osvojio je čak tri srebrena odličja u disciplinama 100 i 200 delfin, te 200 mješovito. Osim toga Jakov je bio odličan 6. na 400 slobodno. Također, isplivao je svoju prvu A normu za nastup na Prvenstvu Hrvatske u disciplini 200 delfin.

Osobni rekordi

Ivan Vitković do srebra je doplivao u disciplini 800 slobodno, brončani je bio u utrci 200 delfin. U dvostruko kraćoj dionici delfina bio je 8.
Zapažene rezultate i plasmane ostvario je i Matej Čok koji je u C kategoriji bio 4. na 200 slobodno, 8. na 100 slobodno i 9. na 100 leđno.
Od plivačica najuspješnija je bila Petra Gašparac koja je u B kategoriji zauzela 6. mjesto na 200 prsno, 7. na 200 leđno, te 8. na 100 prsno.
Od plivača Baroka na natjecanju su nastupili još Iva Vresk, Tia Mihinjač, Doris Hudek, Patricija Lončarić, Noa Stolnik, Hrvoje Smontara, Dominik Kelemen, Hrvoje Đurman, Vid Ilčić, David Lazar, Lovro Koprek, Danijel Gašparić.

Uspješni su bili i članovi PK Varaždin, čiji je član Karlo Hajdinjak osvojio zlatnu medalju na 100 prsno i brončanu medalju na 200 prsno. Hajdinjak je bio peti na 200 mješovito te je isplivao svoje najbolje vrijeme na 100 kraul. Karlo Rosenthal iz istoga kluba isplivao je osobne rekorde na 400 kraul, 200 mješovito i 200 leđno. Lovro Pintarić isplivao je osobni rekord na 100 kraul, Lovro Trojnar ostvario je osobni rekord na 100 kraul, Luka Hrupački imao je osobni rekord na 100 leđno, a Willi Tropp isplivao je osobni rekord na 100 prsno.

Grad Varaždin i PK Barok pokazali su se kao odlični domaćini za oko 800 gostiju koji su u subotu tijekom cijelog dana pohodili Gradske bazene, a tomu svjedoče brojne pohvale gostujućih klubova i gledatelja. Ovim putem PK Barok iskreno zahvaljuje svim ljudima koji su pomogli u organizaciji i svim sponzorima ove priredbe.

Izvor:
Foto:

Sport

Goran Perkovac novi je izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: HRS

Nakon osvojenog 9. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj 2023. godine, čime nije ispunjen zadani cilj, a to je bilo četvrtfinale i osiguravanje olimpijskih kvalifikacija te iscrpne analize u posljednjih tjedan dana, na konstituirajućoj sjednici Upravnog odbora (OU) Hrvatskog rukometnog saveza donešene su sljedeće odluke:

  • Upravni odbor je izabrao tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza. Oni su Boris Mesarić koji će biti zadužen za suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom i drugim sportskim institucijama u Republici Hrvatskoj, Krešimir Renzo Prosoli zadužen za marketing te Zoran Gobac koji će biti zadužen za muški rukomet.
  • Nakon toga, Upravni odbor je saslušao izvještaj koordinatora struke Line Červara o nastupu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj i nije ga prihvatio.
  • Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, UO je jednoglasno razriješio kompletan Stručni stožer muške seniorske reprezentacije.
  • Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, koji je podržao i dopredsjenik za muški rukomet Zoran Gobac, izabran je novi izbornik muške seniorske reprezentacije. To je Goran Perkovac. On je dobio jednoglasnu podršku svih članova Upravnog odbora.
  • Istodobno, ukinuta je funkcija koordinatora struke pa ja samim time i Lino Červar  razriješen te dužnosti.

Upravni odbor je usvojio još nekoliko odluka vezanih uz svakodnevno funkcioniranje Saveza.

– Najvažnija odluka je da je konstituiran novi Upravni odbor. Izabrana su tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza, zatim su u sljedećim točkama dnevnog reda bile rješavane neke stvari vezane za rad Saveza na dnevnoj bazi. Nakon toga, gospodin Lino Červar je kao koordinator za muški rukomet podnio izvješće za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj te je stavio prijedlog da se razriješi postojeći Stručni stožer muške seniorske reprezentacije što je prihvaćeno, a jednoglasno nije prihvaćeno izvješće gospodina Červara. Po prijedlogu gospodina Červara za novog izbornika da to bude Goran Perkovac, on je jednoglasno prihvaćen – istaknuo je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Tomislav Grahovac.

Nastavite čitati

Sport

Borci Fight Cluba Kovačić osvojili 25 medalja u Budimpešti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Budimpešti je u subotu, 28. siječnja održan međunarodni turnir u savateu. 

Nastupilo je preko 190 boraca iz desetak zemalja, a varaždinski Fight Club Kovačić osvojio je 25 medalja što je najviše od svih klubova na turniru.

Zlatne medalje osvojili su Aleksandar Farkaš,  Fran Vinković,  Erik Haramina, Nela Dumbović, Lorena Ožura i Ante Kovačić . Srebrene medalje osvojili su: Mate Medenjak,  Tristan Talan, Julia Lukić, Filip Ratković, Vito Ivaniš, Lara Sukner i Viktorija Mikulec.

Do brončanih medalja stigli su i Filip Ratković koji se borio u dvije kategorije, Lovro Kelemen, Noa Janjušević, Jakob Kranjćić, Ivan Dumbović, Brona Mikac, Patrik Vučković,  Patrik Francki, Hans Komes, Niko Cikač, Vito Lukačić i Ivan Masten.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje