Povežite se s nama

Zabava & Stil

Corti Organ o Forestlandu: ‘Publika može očekivati puno pozitivne energije!’

FOTO: Forestland/Corti Organ

Objavljeno:

- dana

Za samo deset dana počinje X. Forestland Festival. U 48 sati na trima pozornicama predstavit će se 60 umjetnika, a očekuju vas i odbojka na vodi, tattoo shop, barbershop, ali i nezaboravni zipline preko cijeloga glavnog stagea.

– Prošle godine svi smo bili u grču, teško je bilo organizirati festival u jeku pandemije, no uspjeli smo – rekao nam je Krešo Biškup uime organizatora.

FOTO: Ivan Šardi

– Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez nemjerljive podrške Općine Sveti Juraj na Bregu, Županije, ali i svih partnera i prijatelja koji već godinama s nama rade. Definitivno ćemo ovom organizacijom pokazati da je Sveti Juraj na Bregu zapravo „Raj na Bregu“, ali i da urbanoj, modernoj kulturi ima mjesta i u Međimurju – dodao je.

Njemačko-hrvatski duo

Na glavnu pozornicu vraća se njemačko-hrvatski duo Corti Organ, koji će zatvarati festival s Jurom Somenom u subotu. Sastav čine Daniel Langens i Nikola Blajić, inače prijatelji iz djetinjstva.

– Moj je otac Hrvat, a majka je iz Belgije, gdje sam i rođen. Kasnije smo se preselili u Njemačku. Tamo sam upoznao Daniela, s kojim sam išao u osnovnu školu. Brzo smo shvatili da imamo sličan glazbeni ukus, a kako smo živjeli relativno blizu nizozemske granice, često smo odlazili u tu zemlju, u kojoj je scena elektronske glazbe vrlo razvijena. Fakultet sam pohađao u Hrvatskoj, a tu organiziram i event Legendary, tako da sam stalno na relaciji Njemačka – Hrvatska – objašnjava Nikola.

Corti Organ na Forestland dolaze već treći put

Dodaje da su on i Daniel s karijerama započeli kao DJ-evi na školskim događanjima. Ubrzo su shvatili da trebaju raditi na vlastitim produkcijama.

– Jako smo zavoljeli ono što rade Armin van Buuren, Tiësto i Paul van Dyk. Nakon što smo počeli sa svojim produkcijama, u priču je ušla i jedna agencija. Armin nas i dan-danas podržava. Krešo Biškup kontaktirao nas je primijetivši da ja organiziram neka događanja po Zagrebu i eto, ovo će biti treći put da nastupamo na Forestlandu, kojem se jako veselimo i koji je svake godine sve bolji – naglašava hrvatska polovina Corti Organa.

Posebna čar

Kao glazbenike koje vole slušati, Blajić navodi već spomenute Armina van Buurena, Tiësta i Paula van Dyka, glazbu koju kreiraju Andrew Rayel, Umek, Boris Brejcha, ali i Hans Zimmer! Naime, Daniel i Nikola veliki su ljubitelji filmskih numera. Nikola smatra da interes za electronicom u Hrvatskoj raste.

– Špica interesa nastala je krajem devedesetih i početkom 2000-ih godina. Razvija se festivalski turizam, no imam osjećaj da kod nas svatko „kuha svoju juhu“ – naime, organizatori i izvođači trebali bi se više ujediniti. Hrvatska kao destinacija je izvrsna, ima sve potrebno za uspjeh. Hrvatska turistička zajednica trebala bi, po mome mišljenju, više podržavati projekte koji dovode svjetska imena.

Što se tiče Forestlanda, tu vlada obiteljska atmosfera – a posebnu draž priči daje šumica u kojoj se on smjestio, što je prekrasno – smatra Blajić. Event Legendary, koji Nikola organizira, ove će se godine u Zagrebu održati 15. listopada.

– Publika koja će nas slušati na Forestlandu može očekivati nove pjesme, nešto jače zvukove nego inače i puno pozitivne energije! – poručuje Nikola.

Zabava & Stil

Dječji božićni vlak u organizaciji HŽ-a vozit će i u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: HŽPP

Nakon dvije godine HŽPP ponovno organizira vožnje dječjega božićnog vlaka, a u suradnji s TZ grada Zagreba uvodi posebne ponude u sklopu Adventa u Zagrebu.

Vožnje dječjega božićnog vlaka Tin-express za građanstvo bit će organizirane subotom i nedjeljom od 27. studenoga 2022. do 6. siječnja 2023., a radnim danima vlak će voziti organizirane skupine djece iz dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola. 

Vožnja božićnim vlakom traje oko 60 minuta, u cijenu karte uključen je i dar za dijete. Dječji božićni vlakovi vozit će na području Zagreba, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Osijeka, Rijeke, Varaždina i Splita, a karte se kupuju na blagajnama kolodvora.

Osim u jutarnjim terminima, u Zagrebu, Varaždinu, Vinkovcima i Osijeku bit će organizirane i vožnje u poslijepodnevnim satima, a Tin-express će iz Zagreba 17. prosinca voziti i na Delničku adventsku bajku.

Više informacija o vožnjama dječjih božićnih vlakova možete pronaći na https://www.hzpp.hr/krecemo-27-studenoga

Također, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba HŽ Putnički prijevoz ponovno uvodi posebnu ponudu tijekom Adventa u Zagrebu. Od 26. studenoga 2022. do 7. siječnja 2023. putnici koji petkom, subotom i nedjeljom putuju na Advent u Zagrebu ostvaruju 50 % popusta na povratna putovanja iz bilo kojeg kolodvora/stajališta u Hrvatskoj, a od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 24 sata putnici će se besplatno prevoziti u gradsko-prigradskom prijevozu Grada Zagreba na relaciji Dugo Selo – Zagreb GK – Savski Marof.

Uz to, putnici koji će posjetiti klizalište Ledeni park na Trgu kralja Tomislava ostvaruju 50 % popusta na povratna putovanja iz bilo kojeg kolodvora/stajališta u Hrvatskoj, a uz predočenje karte za vlak, ulaznice za klizalište mogu kupiti po povoljnijim cijenama. Više informacija o ponudi možete pronaći na https://www.hzpp.hr/klizaliste-ledeni-park-u-zagrebu.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Počela zabava na ledu, Varaždinke i Varaždinci uklizali u najljepše doba godine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Kapucinski trg postao je mjesto zabave na ledu. Danas je, naime, otvoreno klizalište, koje je očekivano privuklo velik broj Varaždinki i Varaždinaca.

Smijeh, adrenalin, ples na ledu i druženje uz topli napitak i neki fini zalogaj na gastro kućicama nezaobilazan su varaždinski adventski običaj, a Ledena čarolija, kako se ovaj adventski prostor zove, jedno je od najpupularnijih mjesta varaždinskog zimskog festivala.

Uz samo klizalište, tu je i ledeni tobogan koji će pružati adrenalinsku zabavu svaki dan od 10.00 do 21.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje