Povežite se s nama

Crna kronika

Mladić koji je izazvao prometnu nesreću na Varaždin Bregu završio u pritvoru

Objavljeno:

- dana

Poginule tri osobe

U jutarnjim satima izvijestili smo da je u varaždinskoj Općoj bolnici preminula treća osoba koja je stradala u prometnoj nesreći na Varaždin Bregu. Doznajemo da je još jedna osoba preminula od posljedica nesreće, ujedno četvrta osoba.

>>U bolnici preminula još jedna osoba koja je stradala u teškoj prometnoj nesreći na Varaždin Bregu

>>FOTO Novi detalji prometne nesreće na Varaždin Bregu u kojoj su poginule dvije osobe

>>U sudaru dva automobila i dva motora na Varaždin Bregu poginule dvije osobe

Prometna nesreća dogodila se na dionici državne ceste DC3 na usponu prema hotelu La’Gus oko 20,20 sati.

Kako dozanjemo od PU varaždinske, 18-godišnji vozač je automobilom nepropisno pretjecao i udario u motocikl na kojem su bile dvije osobe. Potom je udario u drugi motocikl. Od posljedica nesreća na mjestu su preminule dvije osobe, 53-godišnjak i 53-godišnjakinja.

Pet osoba prevezeno je u Opću bolnicu Varaždina, a danas je 44-godišnji vozač motora od posljedica nesreće izgubio život, dok je 60-godišnja putnica teško ozlijeđena i bori se za život.  Ozlijeđeni su i putnici starosti 19, 21, 23, 26 godina.

Očevid je obavila Zamjenica općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu sa policijskim službenicima i prometnim vještakom. Zbog provođenja očevida promet na toj dionici državnoj cesti bio je zatvorene za sav promet u vremenu od 20.30 do 1.20 sati, promet se odvijao obilaznim pravcima.

Vozač starosti 18 godina predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor:
Foto: Čitatelj

Crna kronika

Policija nakratko u mraku uočila muškarca s puškom u ruci, a ostatak ove priče je kao iz filma

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučer, 2. svibnja, oko 2 sata nakon ponoći u Nedelišću, Štamparskoj ulici, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, prilikom službenog postupanja prema drugoj osobi uočili su nepoznatog muškarca s puškom u ruci, ali su ga odmah potom zbog mraka izgubili iz vida.

U kratkom vremenu oformljen je tim policijskih službenika Interventne jedinice policije i drugih policijskih službenika koji su krenuli u potragu, javila je PU međimurska. Nešto prije 3 sata u Uskoj ulici, kroz prozor jedne od obiteljskih kuća, na ulicu je iskočio muškarac s puškom u ruci te prijeteći uzviknuo prema policijskim službenicima. Ujedno, muškarac je prema njima okrenuo pušku te ju pritom repetirao.

– Odvažnom i nadasve prisebnom reakcijom policijski službenici uspjeli su uz primjenu sredstava prisile svladati muškarca te ga uhititi i privesti u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Provjerom identiteta utvrđeno je kako se radi o 28-godišnjaku. Očevidom s mjesta događaja izuzeta je Airsoft puška, model M4 A1 Carabine, kalibra 6 mm. Radi se o iznimno kvalitetnoj replici američke jurišne puške koja je posebno prilagođenoj bliskoj borbi i borbi unutar objekata. Takva puška svojim vanjskim izgledom nimalo ne odudara od originala. Ističemo, kako su policijski službenici u iznimno složenoj i zahtjevnoj situaciji, sukladno načelu razmjernosti, prema napadaču primijenili najblaže sredstvo prisile te time postigli cilj postupanja. Najvažnije od svega, osigurali su da u opisanom događaju nitko nije stradao – pojasnili su iz policije.

Napomenimo da je Airsoft vojni simulacijski šport, sličan paintballu, u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 28-godišnjakom utvrđeno kako je počinio kazneno djelo napada na službenu osobu te je uz podnijetu kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Nastavite čitati

Crna kronika

Direktor međimurske tvrtke novcem društva platio uređenje svoje obiteljske kuće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

kreditna kartica plaćanje
Foto: Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina starog 38 godina zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz Kaznenog zakona.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 38-godišnjak od siječnja 2019. do siječnja 2020. godine, kao direktor okrivljenog trgovačka društva s područja Međimurske županije, novcem društva platio uređenje svoje obiteljske kuće te bankovnom karticom društva plaćao robu za osobne potrebe i podizao gotov novac koji je zadržavao za sebe čime se nepripadno okoristio za više od 185.000 kuna. Osnovano se sumnja da okrivljeni 38-godišnjak nije u poslovnoj dokumentaciji društva prilagao niti knjižio račune za robu koju je plaćalo društvo niti je prilagao dokumentaciju kojom bi pravdao obavljena službena putovanja – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje