Povežite se s nama

Međimurje

Dani Općine Donji Kraljevec: danas nastupi Vigora i Vulkana, sutra Ivan Zak i Mušketiri

FOTO: Ivan Agnezović/Silvio Benč/Općina Donji Kraljevec

Objavljeno:

- dana

Proslava Dana Općine Donji Kraljevec službeno je započela na Forjonovo ili Florijanovo u srijedu, 4. svibnja, misom za vatrogasce u crkvi svetog Jurja Mučenika u Svetome Jurju u Trnju.

Tom prigodom uz procesiju je blagoslovljen i kip sv. Florijana kod tamošnjega župnog dvora. Proslava Dana Općine nastavlja se i tijekom vikenda. Za danas, 6. svibnja, u planu su sveta misa u kapeli sv. Marije Magdalene u Donjem Kraljevcu (18 sati), mimohod Dječjeg vrtića “Ftiček” u narodnim nošnjama (18.30), svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Donji Kraljevec u velikoj vijećnici Općine (19 sati) te Koncert grupe Vigor uz predgrupu Vulkan u šatoru iza zgrade Općine (20.30).

Načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat

Sve se nastavlja sutra, u subotu, 7. svibnja, uz Međunarodni košarkaški U-13 turnir “Donji Kraljevec 2022.” (14-19 sati), a navečer će publiku zabaviti Ivan Zak uz predgrupu Mušketire, također u šatoru iza općinske zgrade.

Slavlje će u nedjelju, 8. svibnja, završiti ribičkim Kupom Općine Donji Kraljevec (7-13 sati, okupljanje i prijava natjecatelja kod ŠRD-a “Šaran” Palinovec). U 9 sati slijedi sveta misa povodom Florijanova u kapeli sv. Florijana u Donjem Kraljevcu, dok se od 13 do 18 sati nastavlja Međunarodni košarkaški turnir U-13.

U 18 sati pak će se u Centru dr. Rudolfa Steinera organizirati koncert Udruge “Pjesma”.

Međimurje

Prelog: treći puta ove godine podijeljene jednokratne naknade za novorođenčad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio VIPRO

U četvrtak, 28. rujna, u prostoru Gradske vijećnice Grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek treći puta je ove godine podijelio jednokratne naknade za novorođenčad. Ovom prilikom podijeljeno je ukupno 15 naknada.

Naknada za prvo dijete roditelja podnositelja iznosi 270 eura, za drugo dijete 350 eura, za treće 400, za četvrto 600, a za peto i svako sljedeće dijete u obitelji podnositelja zahtjeva naknada iznosi 730 eura.

Roditelji i dalje imaju pravo i na poklon bon za kupnju opreme za novorođeno dijete, a vrijednost poklon bona iznosi 70 eura. Ovom prilikom podijeljeno je pet naknada za prvo, šest naknada za drugo, tri naknade za treće dijete i dvije naknade za četvrto dijete u obitelji, za što je Grad ukupno osigurao 6480 eura.

Kao dodatni poklon podijeljene su i besplatne godišnje članarine za Knjižnicu i čitaonicu Grada Preloga, kao i poklon bonovi Dječjeg kluba SiMS. Grad Prelog ove je godine ukupno podijelio 49 naknada za novorođenčad.

Nastavite čitati

Međimurje

U nedjelju će se održati Jesenski sajam Općine Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 1. listopada 2023. godine, na trgu ispred Doma kulture Mala Subotica organizira se Jesenski sajam Općine Mala Subotica. Sajam počinje u 14 sati.

Jesenskom ugođaju Sajma doprinijet će dječja folklorna sekcija KUU Zvon, Puhački orkestar Općine Mala Subotica te tamburaški sastav „Vragolani“.

Oldtimer klub Međimurje-Čakovec će izložiti svoja oldtimer vozila na parkiralištu ispred Općine Mala Subotica, gdje će se vozila moći razgledati. 

U 18 sati u Domu kulture održat će se predstava „Gola istina“ u izvedbi Aleksandra Lazića koja je za starije od 14 godina. 

Na samom sajmu lokalni OPG-ovi izlagati će svoje proizvode te će biti organizirane jesenske radionice za djecu i roditelje. Na Jesenskom sajmu moći ćete uživati u langošima, pečenim kestenima, domaćim proizvodima lokalnih OPG-ova, itd. 

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje