Povežite se s nama

Međimurje

Dani Općine Donji Kraljevec: danas nastupi Vigora i Vulkana, sutra Ivan Zak i Mušketiri

FOTO: Ivan Agnezović/Silvio Benč/Općina Donji Kraljevec

Objavljeno:

- dana

Proslava Dana Općine Donji Kraljevec službeno je započela na Forjonovo ili Florijanovo u srijedu, 4. svibnja, misom za vatrogasce u crkvi svetog Jurja Mučenika u Svetome Jurju u Trnju.

Tom prigodom uz procesiju je blagoslovljen i kip sv. Florijana kod tamošnjega župnog dvora. Proslava Dana Općine nastavlja se i tijekom vikenda. Za danas, 6. svibnja, u planu su sveta misa u kapeli sv. Marije Magdalene u Donjem Kraljevcu (18 sati), mimohod Dječjeg vrtića “Ftiček” u narodnim nošnjama (18.30), svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Donji Kraljevec u velikoj vijećnici Općine (19 sati) te Koncert grupe Vigor uz predgrupu Vulkan u šatoru iza zgrade Općine (20.30).

Načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat

Sve se nastavlja sutra, u subotu, 7. svibnja, uz Međunarodni košarkaški U-13 turnir “Donji Kraljevec 2022.” (14-19 sati), a navečer će publiku zabaviti Ivan Zak uz predgrupu Mušketire, također u šatoru iza općinske zgrade.

Slavlje će u nedjelju, 8. svibnja, završiti ribičkim Kupom Općine Donji Kraljevec (7-13 sati, okupljanje i prijava natjecatelja kod ŠRD-a “Šaran” Palinovec). U 9 sati slijedi sveta misa povodom Florijanova u kapeli sv. Florijana u Donjem Kraljevcu, dok se od 13 do 18 sati nastavlja Međunarodni košarkaški turnir U-13.

U 18 sati pak će se u Centru dr. Rudolfa Steinera organizirati koncert Udruge “Pjesma”.

Međimurje

U tijeku Dani Općine Mala Subotica: danas sjednica i Vigor, sutra Mušketiri, u nedjelju mimohod, sajam, izložba, Tragovi…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dom kulture Mala Subotica

Dani Općine Mala Subotica održavaju se od 30. lipnja do 9. srpnja.

Jučer, posljednjeg dana lipnja, manifestacija je počela besplatnim mjerenjem tlaka i šećera ispred Doma kulture u Maloj Subotici, podjelom nagrada učenicima OŠ Tomaša Goričanca i promocijom knjige “Vodič za uzgoj povrća” Renata Obadića ispred prostorije Etno zbirke u Maloj Subotici.

Danas, 1. srpnja, organizira se svečana sjednica OV-a Male Subotice, uz potpisivanje Sporazuma o suradnji Općine Mala Subotica i Grada M. Središća (18 sati). Slijedi koncert Aquarius banda i grupe Vigor u šatoru kod Osnovne škole.

Sutra prijepodne će snage na igralištu NK-a “Spartak” odmjeriti Nogometna škola Općine Mala Subotica i Škola nogometa “Rudar” iz M. Središća. U 18 sati će isto učiniti reprezentacije Male Subotice i Murskog Središća. Od 19 sati kod OŠ zabavlja grupa Mušketiri.

Ove nedjelje, 3. srpnja, u 10.30 održava se mimohod od zgrade Općine do crkve. Slijedi sveta misa, a popodne se otvaraju izložba čipke Nade Mance te Sajam poljoprivrednika i obrtnika. Koncerte potom održavaju kulturne udruge i grupa Tragovi.

Dani službeno završavaju u subotu, 9. srpnja, 5. Utrkom Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Za skele u Murskome Središću i Križovcu 100.000 kuna Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće ponosi se svojim prekrasnim prirodnim krajolikom te konstantno ulaže u turističku infrastrukturu.

Skela “Fusek” Mursko Središće i skela u Križovcu nekada su služile prvenstveno prijevozu vozila, ljudi i životinja za obrađivanje zemlje koju je lokalno stanovništvo posjedovalo s druge strane rijeke Mure. U današnje vrijeme skele su atraktivni turistički proizvod i najviše se koriste za prijevoz ljudi: turista i posjetitelja.

Skele je potrebno stalno održavati i ulagati u njihovu sigurnost zbog prijevoza putnika, a tu su i troškovi osoblja koji rade na skelama. Kako bi se udio tih troškova smanjio u gradskom Proračunu, Grad Mursko Središće svake godine se javlja na Poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za dodjelu pomoći radi osposobljavanja plovila i omogućavanja prijevoza osoba i stvari s jedne na drugu obalu unutarnjih voda.

Ove godine je Gradu dodijeljeno 100.000 kuna, i to 33.895,47 kuna za sufinanciranje operativnih troškova rada skele i posade te djelomičnu obnovu skela i 66.104,53 kune za sufinanciranje kupnje pomoćnih čamaca i pogonskih motora za čamce skele “Fusek” Mursko Središće i Križovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje