Povežite se s nama

Crna kronika

Direktor građevinske tvrtke prevario 42-godišnjakinju: nije vodio trgovačke i poslovne knjige?

Objavljeno:

- dana

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva osnovano se sumnja kako je 44-godišnjak u svojstvu direktora trgovačkog društva sa sjedištem na širem području Grada Čakovca (osnivač trgovačkog društva i osoba ovlaštena za zastupanje), počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju te kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni sredinom srpnja prošle godine, znajući da je spomenuto trgovačko društvo u neprekidnoj blokadi zbog nemogućnosti izvršenja financijskih obveza, sklopio ugovor o izvođenju građevinskih radova sa 42-godišnjakinjom. Temeljem sklopljenog ugovora primio je predujam od više desetaka tisuća kuna, a potom nije izvršio sve ugovorene radove. Ujedno, osumnjičeni je 42-godišnjakinju uvjeravao kako će ugovorene radove dovršiti, dok se naposljetku prestao javljati na pozive i time postao nedostupan.

Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako osumnjičeni tijekom poslovanja u svojstvu odgovorne osobe spomenutog trgovačkog društva nije vodio poslovne knjige, koje je prema pozitivnim zakonskim propisima bio dužan voditi te je time nadležnim službama otežao kontrolu podataka o poslovanju trgovačkog društva.

Protiv osumnjičenog 44-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna kaznenoj prijavi.

Crna kronika

Muškarac (38) koji je nasrnuo na policajce u marofskoj postaji bio je dvije godine nasilan prema ženi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo prvo ispitivanje uhićenog 38-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilja u obitelji, dva kaznena djela povrede djetetovih prava, kaznenog djela tjelesne ozljede, kazneno djelo oštećenja tuđe stvari, tri kaznena djela napada na službenu osobu i četiri kaznena djela prijetnje.

Sumnja se da je ista kaznena djela počinio od svibnja 2020. do svibnja 2022. godine u obiteljskoj kući u jednom mjestu na području Varaždinske županije na štetu supruge i dvoje maloljetne djece. On je i oštetio osobni automobil od supruge.

Potom je 12. svibnja, nakon uhićenja, u prostorijama Policijske postaje Novi Marof udario trojicu policijskih službenika i ozlijedio ih te im uputio ozbiljne prijetnje. 

– Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičenom 38-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela te opasnosti od počinjenja kaznenih djela kojima prijeti – ističe Općinsko državno odvjetništvo.

Nastavite čitati

Crna kronika

Međimurec iz skladišta kraj Varaždina bez odobrenja ministarstva u BiH izvezao 160 tona plastične ambalaže

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu 11. svibnja, podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1994.) i trgovačkog društva zbog počinjenog kaznenog djela ugrožavanja okoliša otpadom, priopćio je DORH.

Optužnicom se okrivljenog 28-godišnjaka tereti da je od veljače do travnja 2021. godine, kao odgovorna osoba okrivljenog trgovačkog društva iz Međimurske županije, iz skladišta u mjestu kraj Varaždina izvezao u Bosnu i Hercegovinu osam pošiljki otpada u vidu plastične ambalaže ukupne količine veće od 160 tona.

Za to nije ishodio pisano odobrenje nadležnog ministarstva i bez prethodno provedenog obaveznog notifikacijskog postupka.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje