Povežite se s nama

Moda i ljepota

Diskretna dama

Objavljeno:

- dana

ŠMINKANJE

– Šminkam se diskretno. Uglavnom koristim malo maskare i sjenila, a umjesto ruža radije koristim sjajilo – otkrila je Đurđica Dropuljić, ravnateljica Društva Naša djeca (DND) Varaždin.

I prije nego je krenula u Školu za odgajatelje u Zagrebu, a nakon toga na Pedagošku akademiju, našoj poznatoj i uvijek nasmijanoj sugrađanki govorili su da se u životu mora baviti – s djecom.

Osmijeh i srčanost

– Odrasla sam u Novom Selu kod Ludbrega i moje djetinjstvo bilo je prepuno igre. Još kao dijete bila sam glavni organizator dječjih igara, a kad je došlo vrijeme da donesem odluku čime se želim baviti u životu, rekli su mi neka odaberem ono što volim, a ja sam se dobro osjećala okružena djecom. Djeca i rad s njima i dan-danas me ispunjavaju i čine sretnom – otkrila je poznata Varaždinka koja je nakon što je diplomirala radila kao teta u vrtiću. Prvo u Zagrebu, a onda u Varaždinu. Bila je članicom Izvršnog odbora DND-a Varaždin kada su joj predložili da upravo ona preuzme kormilo.
– To je bilo prije 34 godine. Bila sam mlada i doista sam sa srcem ušla u taj posao sa željom da ga razvijam i da djeci ponudim što više raznovrsnih sadržaja. Do 90-ih godina prošlog stoljeća radili smo s pionirima, a nakon toga polako smo krenuli s radionicama plesa, pjevanja, glume i likovnim radionicama. Postepeno smo uveli i predškolu te igraonice uz stručne voditelje, a programe smo verificirali u Ministarstvu odgoja i obrazovanja. Kasnije smo malim Varaždincima ponudili radionice sviranja gitare, bas gitare, bubnjeva i sintića, a prije nekoliko godina i program sviranja violine po suzuki metodi.

Još kao dijete bila sam glavni organizator igara

Krenulo je iako je bilo teško raditi tih ratnih godina. Srećom, naš rad je prepoznala Vindija koja nas je te 1993. godine poduprla i tako smo zapravo opstali i dalje se razvijali – prisjetila se Dropuljić koja se ponovno suočava – s novim problemima.
– Moramo napustiti prostor u kojem radimo zbog kampusa koji će graditi FOI. Srušit će se nešto u što smo mi godinama ulagali i za što su izdvojena velika sredstva, između ostalog i Grada Varaždina. Nude nam se rješenja, no za mene su ona trenutno neprihvatljiva, baš kao i problem koji imamo s Dječjim odmaralištem na Rabu. Tu je problem zakonodavac koji svih ovih godina nije donio zakon o organiziranom odmoru djece i mladih, a o svemu tome su forumaši DND-a Varaždin upoznali u ponedjeljak i saborske zastupnike prilikom svojeg posjeta Saboru sa zahtjevom da se taj zakon što hitnije donese – ispričala je Dropuljić.

Oči sam jače naglasila nanošenjem crnog tuša i crne maskare

Unatoč svim problemima, DND Varaždin i dalje u varaždinskom Dječjem odmaralištu na Rabu oranizira školu u prirodi i sadržajna ljetovanja za koja se još možete prijaviti u DND-u Varaždin (042/320-588), a njezinoj šefici još uvijek osmijeh ne silazi s lica te i dalje s jednakim entuzijazmom i srčanošću radi posao za koji se odlučila još u djetinjstvu. Ipak, najveći osmijeh na lice posljednjih pet mjeseci uspijeva joj izmamiti njezin unuk, petomjesečni Boris.
– Biti majka je predivno, ali biti baka, to je nešto najljepše u životu, taj osjećaj je neopisiv – otkrila je naša poznata sugrađanka kojoj je šminkanje bilo kratak predah i odmak od svakodnevnih problema.

Ljubičasto i zlatno

– Odlučila sam se za kombinaciju zlatno-ljubičastog sjenila koju sam naglasila crnim tušem i maskarom. S obzirom na to da naša poznata sugrađanka nosi naočale, oči sam jače naglasila. Naime, žene koje nose naočale u pravilu bi trebale jače naglašavati oči šminkom zbog okvira – otkrila je Magdić-Fotak.
Rumenilo je nježno, a ruž blago ružičast.
– Šminka je lagana, prozračna i diskretna – idealna za svečana večernja događanja – istaknula je varaždinska vizažistica.


KREŠIMIR GECI,
G2 studio-Gettzy Foto
Trg kralja Tomislava 4

(Korzo) Varaždinhttp://www.facebook.com/gettzy,
tel. 042/200-161

 
Mirela Magdić Fotak
profesionalna vizažistica,
stalna suradnica HNK
e-mail: [email protected]

Izvor:
Foto:

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje