Povežite se s nama

Crna kronika

Djevojka (24) nadisala se dima u požaru u Varaždinu

Foto: JVP Varaždin

Objavljeno:

- dana

PU varaždinska javila je o dva požara.

U subotu, 9. srpnja oko 17.30 sati u Kapeli Podravskoj, izbio je požar u skladištu sječke jedne pilane.

Požar na pilani kod Ludbrega, gorjelo skladište

Očevidom je utvrđeno kako je požar izbio uslijed zapaljenja piljevine u predjelu usisnog cjevovoda stroja i djelovanjem usisnog sustava nakon čega je došlo do zapaljenja skladišta sječke pred kotlovnicom sušare.

Požar su ugasili vatrogasci DVD Struga, Mali i Veliki Bukovec, Dubovica, Kapela Podravska i Ludbreg. Ozlijeđenih osoba nije bilo, već je nastupila materijalna šteta koja će se utvrditi naknadno.

Tijekom noći, oko 00.35 sati, 12. srpnja u Ulici Ivana Kukuljevića u Varaždinu, izbio je požar u potkrovlju kuće u vlasništvu 46-godišnjakinje.

Požarom je izgorjelo dio potkrovlja, a tijekom izbijanja požara u kući se nalazila 24-godišnja djevojka, koja je zadobila ozljede uslijed udisanja dima. Ozlijeđenoj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Po dojavi su na mjesto događaja izašli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe, koji su ugasili požar. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno. Tijekom današnjeg dana obavit će se očevid.

Crna kronika

Vilma kod Varaždina limunima tukla po glavi bolesnog brata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: ilustracija

Umirovljenica Vilma (74) proglašena je krivom i osuđena jer je brata Željka izudarala po glavi vrećicom u kojoj su bila dva limuna prije četiri godine na vikendici kod Varaždina, piše Danica.

Prema presudi, Vilma je tog jutra “prolazeći pored brata Željka, koji je poradi otežanog kretanja, odnosno bolesti sjedio na stolici, udarila PVC vrećicom, u kojoj su se nalazila dva limuna, nekoliko puta po tjemenu glave”.

Umirovljenica tvrdi da to nije istina. Kaže da je njezin brat već bio na vikendici kad je ona došla i prvi je napao sprejem.

– Kad sam prolazila pokraj njega, on je uzeo sprej kojim je počeo odmah špricati po meni, a ja sam mirno išla i nije točno da bih ga tom prilikom udarila, već sam otišla dalje. Njegova supruga je pozvala policiju i rekla da se oni nalaze u vikendici, a da ih ja napadam – upozorila je gospođa Vilma, koja je otkrila kako prima oko 500 eura mirovine.

I brat Željko je bio prijavljen zbog obiteljskog nasilja, no postupak protiv njega je obustavljen jer je u međuvremenu umro.

Na sudu je svjedočila i Željkova supruga, koja je rekla kako su tog jutra došli špricati vinograd, piše portal Danica. Potvrdila je da je Vilma njezinog supruga, koji je ležao na ležaljci, udarala vrećicom po glavi.

– S Vilmom, inače, nisam u dobrim odnosima, a da Vilma može, utopila bi me u žlici vode, i to ne samo mene, nego i svojeg brata kojeg je imala kao zadnjeg idiota – rekla je na sudu.

Vilma je proglašena krivom i kažnjena s 1000 kuna te mora platiti 200 kuna troškova postupka. Zbog slučaja iz 2017. brat i sestra već su bili osuđeni, ali su se žalili i sve je vraćeno na početak. Ako se 74-godišnjakinja bude ponovno žalila, cijeli slučaj mogao bi otići u zastaru.

Izvor: Danica.hr

Nastavite čitati

Crna kronika

Dvije osobe ozlijeđene u naletu vlaka kod Vrbanovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Kod mjesta Vrbanovec, danas oko 16:45 sati, vlak je naletio na sivi osobni automobil u kojem je bilo dvoje ljudi.

– Došlo je do naleta vlaka koji je prometovao na relaciji Koprivnica – Varaždin, vozač i putnik su lakše ozlijeđeni – potvrdili su za 24sata.hr iz PU varaždinske.

Kako kaže čitatelj, taj pružni prijelaz nema signalno sigurnosni uređaj. Prema fotografijama radilo se o silovitom udaru jer je auto praktički ostao bez prvog dijela.

– Zbog izvanrednog događaja, putnici vlaka 3617 Varaždin 17.29 – Koprivnica 18.47 biti će prevezeni autobusom – objavio je i HŽ Putnički prijevoz.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje