Povežite se s nama

Zabava & Stil

Djevojke zasjale u atraktivnim modnim krpicama izrađenim od stare odjeće

Objavljeno:

- dana

MODNA REVIJA HUMANE NOVA U ZAGREBU

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana zadruga  na Cvjetnom trgu u Zagrebu predstavljena je kolekcija redizajniranih odjevnih predmeta Socijalne zadruge  Humana Nova  Čakovec.

Prezentirani modeli na reviji nastali su redizajnom postojećih odjevnih predmeta odabranih procesom sortiranja, dok je zanimljiv izazov iste bio pretvoriti u atraktivni trendi komad robe.

Iz muških košulja napravila ženske oversized tunike i haljine!

– U stvaranju kolekcije krenula sam s odabirom velikih muških košulja koje su mi se činile baš cool pretvorene u ženske oversized tunike i haljinice koje sam obogatila  raznim detaljima poput volančića, nabora i mašni  ili zanimljivim rezanjima na rukavima koja otkrivaju ramena. Tu se našlo zanimljivih hlača iz kojih su izrađene suknje i suknje-hlače visokog struka A-linije, mini i midi dužine, obogaćene raznim aplikacijama od eko kože, mrežicama i  trakama. Boje su bijela, roza, nježno plava, nijanse sive i neizostavna crna, dok u odabiru materijala dominira pamuk, mješavina pamuk-lan, te eko koža – otkrila je Maja Virgej Novak, dizajnerica kolekcije koja se veseli novim izazovima i nastavku izrade kolekcije koju planira prošiti za jesen.  

Riječ je o neprofitnoj organizaciji koja sakuplja, sortira i prodaje rabljen itekstil, odjeću i obouću, redizajnira odjeću, šiva reciklirane tekstilne i druge uporabne proizvode te organizira i provodi radionice recikliranja tekstila, krojenja i šivanja. Djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske i zapošljava 17 osoba, točnije, osobe s invaliditem, starije nezaposlene žene i mlade nezaposlene majke.  Vodeći je hrvatski primjer društvenog poduzeća za radnu integraciju i ponovnu uporabu.

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Zabava & Stil

Općina Vinica dijeli litru i vodu kojom ćete počastiti ekipu na koncertu Cura iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane, a sprema se pravi zabavni spektakl.

U petak, 26. travnja u šatoru u Gornjem Ladanju nastupa Jole, a u subotu, 27. travnja sve će zabavljati Cure iz Centra.

Ženski tamburaški sastav Cure iz Centra, poznate i kao C.I.C.E., u 15 godina postojanja iza sebe nosi brojne uspjehe i sudjelovanja na raznim festivalima diljem Hrvatske. Zabava je zagarantirana.

Tim povodom Općina Vinica poklanja vam litru vina i litru mineralne vode. Dijelimo tri puta po jednu rundu, a vi u objavi na Facebooku morate označiti ekipu koju ćete počastiti rundom na koncertu.

Sretne dobitnike objavit ćemo u petak, 26. travnja.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Općina Vinica obilježava svoje Dane, a za feštu su zaduženi Jole i Cure iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane.

Pripremljeno je nešto za sve generacije.

Važno je napomenuti da se priprema i odlična zabava. U petak, 26. travnja, održava se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vinica, a u večernjim satim u šatoru u dvorištu PŠ Gornje Ladanje nastupa Jole. Početak koncerta je 21 sat.

Dan kasnije, u subotu, na istoj lokaciji zabavljat će Cure iz centra.

Ulaz na koncerte je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje