Povežite se s nama

Međimurje

Donirajte koju kunu za “Sigurnu kuću“

Objavljeno:

- dana

Kad ste kod frizera:

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Međimurske županije i ove godine provodi humanitarnu akciju “Žena za ženu“ koja ima za cilj prikupiti sredstva za Dom za žrtve obiteljskog nasilja “Sigurna kuća“.

Akcija će se provoditi od 10. veljače (uoči Valentinova) do 8. ožujka 2017. godine, odnosno do Dana žena. Doniranjem barem jedne kune prilikom posjeta frizerskom ili kozmetičkom salonu svi koji to žele mogu pomoći žrtvama. Svi frizerski saloni ili kozmetički koji se žele uključiti u spomenutu akciju sve informacije mogu dobiti kod Povjerenstva za ravnopravnost spolova Međimurske županije na telefonski broj 040/374-254. Podsjećamo, lani je u humanitarnu akciju bilo uključeno više od 30 frizerskih i kozmetičkih salona iz Svetog Martina na Muri, Čakovca, Murskog Središća, Preloga, Žabnika, Donjeg Vidovca, Kotoribe, Nedelišća, Macinca, Pušćina, Donjega Kraljevca, Svete Marije i drugih mjesta. U svakome od njih bile su postavljene kutije za doniranje novca i u akciji je od sudionika na kraju prikupljeno osam tisuća kuna.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Murskom Središću 253.000 kuna za kupnju 3900 kanti za papir i plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće dobio je putem javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 253.000 kuna za kupnju 3900 spremnika za smeće. Riječ je o projektu kupnje po 1950 plavih i žutih spremnika čija je ukupna vrijednost 633.500 kuna, dok će Fond iznos sufinancirati s 40 posto. Riječ je o maksimalnom mogućem iznosu sufinanciranja, dok će se preostali novac namaknuti iz gradskog Proračuna.

– Odobrenjem projekta vreće koje su se do sada koristile za odvoz papira i plastike odlaze u povijest. Već ranije su nabavljene zelene kante za miješani komunalni otpad te smeđe kante za biootpad. Dakle, sva domaćinstva na području Murskog Središća koja su uključena u sustav odvoza smeća nakon provedenog postupka javne nabave dobiti će plavu i žutu kantu – poručili su iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

Kod Učeničkog doma Graditeljske škole održana vježba spašavanja prilikom potresa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 23. rujna, Učenički dom Graditeljske škole Čakovec bio je mjesto održavanja vježbe civilne zaštite spašavanja učenika i zaposlenika prilikom potresa.

Cilj je bio praktična provjera planova djelovanja Civilne zaštite Međimurske županije i Grada Čakovca, osposobljenosti i postupka intervencije operativnih snaga civilne zaštite i žurnih službi te eventualne potrebe mijenjanja planova djelovanja civilne zaštite u cilju njihove bolje operativnosti.

Tema vježbe „Potres 2022“ bila je spašavanje, evakuacija i zbrinjavanje učenika te zaposlenika zbog urušavanja dijela zgrade i požara u Učeničkom domu u Čakovcu izazvanih potresom.

Operativne snage sustava civilne zaštite Međimurske županije i Grada Čakovca, odnosno Služba civilne zaštite Čakovec-Centar 112, Policijska uprava međimurska, Javna vatrogasna postrojba Čakovec, Dobrovoljno vatrogasno društvo Čakovec, HGSS – stanica Čakovec, Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec i Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije uspješno su izvršile vježbu i pokazale dobru osposobljenost te potvrdile da su spremne na izvanredne događaje.

Vježbi su prisustvovali zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, županijski vatrogasni zapovjednik Robert Meglić i voditelj Službe civilne zaštite Čakovec Ladislav Söke.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje