Dom kulture „Zalan“ u Donjoj Dubravi, koji je upisan u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, godinama je mjesto okupljanja brojnih općinskih udruga s ukupno više od 400 članova, koji s velikim nestrpljenjem iščekuju obnovu prostora, što će se uskoro i dogoditi.

Naime, Općina Donja Dubrava i Međimurska županija potpisali su sporazum o zajedničkom financiranju unutarnje obnove Doma.

Posljednje veće ulaganje u objekt bilo je prije više od deset godina, kada je restauriran vanjski dio zgrade, a sada će na red doći i interijer.

– Međimurska županija je u ovoj fazi sufinanciranja odvojila 100 tisuća kuna, to nije ni prvi, ali neće biti ni posljednji put. Ulažemo u očuvanje kulturne baštine, naše povijesti i naslijeđa – istaknuo je župan Matija Posavec.

– Zgrada je dio kulturne baštine te se mora obnavljati onako kako to traži Konzervatorski odjel, što je daleko skuplje od uobičajene restauracije – objasnio je načelnik Marijan Varga i dodao da je završetak adaptacije planiran do Dana Općine, 13. srpnja.

Komentari

Komentara