Povežite se s nama

Međimurje

Donji Kraljevec: dr. Rudolf Steiner dobio svoj park i spomenik

Foto: Studio VIPRO

Objavljeno:

- dana

U okviru proslave Dana Općine Donji Kraljevec, ali i 160. obljetnice rođenja dr. Rudolfa Steinera, u utorak, 11. svibnja, nedaleko tamošnjega željezničkog kolodvora otvoren je spomen park posvećen ovom velikom znanstveniku, filozofu i utemeljitelju antropozofije.

– Danas smo otvorili jednu novu točku za razvoj turizma u Općini Donji Kraljevec te uređenjem ovog prekrasnog spomenika i parka dodatno uljepšali naše mjesto i okoliš. Nadam se da ćemo iduće godine otvoriti novu postavu muzeja u obližnjoj zgradi, koja nam je dana na korištenje slijedećih 20 godina, da bismo općinu nastavili razvijati i graditi i na osnovi turizma. Tako će naši ljudi moći dodatno zarađivati i na neki drugi način – naglasio je načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat.

Međimurski župan Matija Posavec smatra da i dalje treba ustrajati u brendiranju lika i djela dr. Rudolfa Steinera.

– Riječ je o čovjeku koji je ostavio veliki povijesni trag, čovjeku kojim se Donji Kraljevec i cijelo Međimurje itekako trebaju ponositi. Nakon što smo njegov centar i rodnu kuću doveli na jednu visoku razinu ovim se parkom sada zaokružuje ta priča. Vjerujem da smo time dobili turistički proizvod koji će, ovako obogaćen, privući veliki broj turista i pridonijeti daljnjem turističkom razvoju donjeg Međimurja – poručio je župan Posavec.

Ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera Dijana Posavec istaknula je da otvorenje parka predstavlja veliki doprinos jubileju koji se ove godine obilježava.

– Ovo je za sve nas značajan dan i veliki doprinos proslavi 160. obljetnica rođenja dr. Rudolfa Steinera. Već sada mogu najaviti skoro otvorenje prve ceste biodinamike, jedinstvene u svijetu, što će zasigurno doprinijeti povećanom broju posjetitelja koji, bez obzira na pandemiju, stalno dolaze u naš centar. Ova će ih točka dodatno zadržati u samom mjestu i našem Međimurju – smatra ravnateljica Posavec.

Međimurje

Koncert Hrvatskog baroknog ansambla i predstava „Sve o muškarcima“ u Donjem Mihaljevcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom Dana Mihaljevca i svetkovine sv. Antuna Padovanskog, u petak, 9. lipnja 2023. godine, u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Donjem Mihaljevcu održat će se koncert Hrvatskog baroknog ansambla, s početkom u 19 sati.

Ulaz je besplatan, a svi su dobrodošli, poručuju iz Općine Sveta Marija.

Osim toga, u subotu, 10. lipnja, na nogometnom igralištu NK „Drava“ u Donjem Mihaljevcu nastupit će Teatar „Gavran“ s predstavom „Sve o muškarcima“. Ulaz je također besplatan za sve.

Nakon predstave uslijedit će zabava i ples, a u slučaju lošeg vremena, predstava će se održati u Domu kulture u Donjem Mihaljevcu.

Nastavite čitati

Međimurje

VIDEO „Pučpuljike“ osvojile srebro na međunarodnom natjecanju i izdale novi spot

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove subote na već tradicionalnoj 14. Zlatnoj lipi Tuhlja odigravalo se pravo odmjeravanje glazbenih snaga nikad jače konkurencije pjevačkih zborova i vokalnih sastava.

Na ovom međunarodnom natjecanju u konkurenciji ukupno 28 zborova i vokalnih sastava bile su i jedine predstavnice iz Međimurja.

Ansambl „Pučpuljike“ osvojio je srebrnu plaketu s visokim brojem bodova te su „Pučpuljike“ tako još jednom opravdano zasjale na glazbenom nebu.

Da „Pučpuljike“ ne plijene pažnju samo glasom, dokazale su osvojivši i najviše glasova publike za najkreativniju i najljepšu fotografiju s natjecanja.

Važno je spomenuti i da su ovih dana proslavile svoj stoti nastup od svog osnutka, a taj su jubilarni broj proslavile počastivši svoju vjernu publiku novim spotom „Rijeka Mura tiho šumila“, koji je dostupan u nastavku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje