Povežite se s nama

Crna kronika

Drama Ludbrežana: Iznad Ramskog jezera izgubio visinu i strovalio se s jedrilicom

Objavljeno:

- dana

U BOSNI “RUPA“ U ZRAKU

Leteći jedrilicom poznati ludbreški zrakoplovac, profesionalni pilot i nastavnik letenja Bruno Herenčić u nedjelju je doživio zrakoplovnu nezgodu, koja je srećom okončana bez težih posljedica.

Naime, kako javlja portal Rama-prozor.info, pilot Bruno je iz aerokluba Varaždin, a do nesreće je došlo u trenutku kada je jedrio iznad Ramskog jezera.

Pritom je uletio u “rupu“ u zračnim strujama, te je letjelica naglo počela gubiti visinu i padati na tlo.

Uspio je spustiti svoju jedrilicu na obali jezera kod mjesta Luke, a na njoj je nastala manja materijalna šteta.

– Riječ je zapravo o standardnom, vanterenskom slijetanju jedrilicom. Ne radi se o nezgodi ili nesreći, ovo je normalna situacija u jedriličarstvu. Naime, na većim jedriličarskim natjecanjima bude i po 10-ak vanterenskih slijetanja dnevno, primjerice Europsko Jedriličarsko prvenstvo traje 20 dana  i svaki dan ima nekoliko slijetanja izvan zone aerodroma – pojasnio je Herenčić.

Dodao je da su zaljubljenici u zrakoplovni sport na Jedriličarskom prvenstvu Hrvatske u Sinju ove godine imali 5 vanterenskih slijetanja.

– Piloti su školovani da prepoznaju teren pogodan za slijetanje i obave slijetanje, to je dio njihove obuke. U mojem slučaju, jedrilica nije počela naglo gubiti visinu ni “pala s neba“. Naime, u nedostatku uvjeta za penjanje, jedrilica tipično propada 0.6 metara u sekundi uz horizontalnu brzinu 100 km/h  – zaključio je Herenčić.

Pilot je prošao bez ozljeda, a više o jedrilici koja je poletjela u Livnu pročitajte OVDJE

Izvor: Rama-prozor.info
Foto: Rama-prozor.info

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Varaždinu 84-godišnjak pao s bicikla i ozlijedio se

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 2. svibnja, oko 13.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 84-godišnjak.

On je upravljao biciklom u smjeru Turčina te je u jednom trenutku izgubio ravnotežu i pao s bicikla na kolnik. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, javila je varaždinska policija.

Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje