Povežite se s nama

Život i društvo

Društveni dom u Strmcu Podravskom dobio novi krov i grijanje

Objavljeno:

- dana

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU odobrilo je 100.000 kuna kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice za 2021. godinu za projekt „Sanacija krovišta i uvođenje grijanja u društvenom domu Strmec Podravski.“

– Radovi su počeli još u ožujku, a završili su početkom studenog ove godine. Djelomično smo se odlučili za obnovu doma u Strmcu Podravskom sa svim onim elementima koji ne ulaze u energetsku obnovu javnih zgrada. Osim što smo obnovili krovište, uveli smo plinsko grijanje, a riječ je o investiciji od 620.000 kuna. U naredne dvije godine planiramo dom prijaviti na Europski fond za regionalni razvoj, odnosno za energetsku obnovu javnih zgrada kako bismo obnovili kompletnu vanjsku ovojnicu objekta, odnosno fasadu, promijenili prozore i izveli izolaciju stropa – najavio je načelnik Posavec.

Općina Petrijanec je u zadnje četiri godine obnovila, dogradila i energetski obnovila Društveni dom u Družbincu, energetski je obnovljen Društveno Vatrogasni dom u Novoj Vesi Petrijanečkoj, gdje je obnovljena i unutrašnjost doma.

Život i društvo

Ovog adventa klizalište i u Lepoglavi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan Grada Lepoglave obilježava se 8. prosinca.

Tim je povodom iz Grada stigao program obilježavanja.

Lepoglava će ove godine imati zanimljivi sadržaj Advenat u Lepoglavi koji će trajati od 15. prosinca ove godine do 9. siječnja 2022. Sadržaji će se održavati u Gradskom parku Lepoglava.

Bit će postavljeno klizalište te će se održavati sajam i glazbena događanja.

Više detalja trenutno nije poznato.

Nastavite čitati

Život i društvo

Muškarci u Centru Špoljar ponosni su na svoje brkove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tradicionalno, već devetu godinu zaredom, muškarci u Špoljaru ponosno puštaju brčine kao svoj doprinos akciji “Movember”.

Iako već skoro svi znaju, nije na odmet ponoviti zbog čega muškarci u Špoljaru imaju u studenom najljepše brčine u ovom dijelu Europe.

Ideja “Movembera” potječe iz 1999. godine kada je nekoliko muškaraca iz Australije započelo puštanjem brkova u studenom kako bi skrenuli pažnju zajednice na muškarce i njihovo zdravlje te informirali i educirali stanovništvo o raku prostate i raku testisa te važnosti brige za mentalno zdravlje muškaraca. S vremenom je počelo prikupljanje sredstava za istraživanje, liječenje i skrb za oboljele muškarce.

Kako prošle tako i ove godine muškarci iz Špoljara daju veliku podršku svim zdravstvenim djelatnicima u našoj županiji uz želju da se svi bolesni vrate zdravi svojim obiteljima.

Moovember 2021.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje