Povežite se s nama

Crna kronika

Dvojica osumnjičenika pronašla sakriveni ključ obiteljske kuće te ga iskoristili za krađu nakita

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 19-godišnjak sa šireg područja Općine Mala Subotica i 46-godišnjaka s područja Grada Varaždina, počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se kako su u ponedjeljak, 27. studenoga 2023 godine, u prijepodnevnim satima u Cirkovljanu, Trgu sv. Lovre, u električnom ormariću smještenom do ulaznih vrata, pronašli sakriveni ključ obiteljske kuće te njime otključali ulazna vrata kuće. Potom su iz dnevne sobe ukrali razni nakit, vlasništvo 73-godišnjakinje. Prilikom izlaska iz kuće, u hodniku ih je zatekla 24-godišnja rođakinja oštećene, ali pošto su joj osumnjičeni rekli kao su ušli kuću samo da se ugriju te ju pritom zamolili za nešto hrane, ispratila ih je iz kuće. Pritom im je rekla neka sačekaju ispred kuće jer će im donijeti hranu, ali nakon povratka osumnjičeni su iskoristili opisanu situaciju te pobjegli, javila je PU međimurska.

Protiv osumnjičenog dvojca zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

I ovaj slučaj teške krađe je dobar povod da ponovno upozorimo građane na nužnost poduzimanja minimalnih samozaštitnih mjera kako ne bi postali žrtve kradljivaca.

Crna kronika

Muškarac (56) koji je pred Novu godinu bacio bombu na partnericu i ozlijedio ju zaradio optužnicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. ožujka 2024., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 56 godina zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja ubojstva iz Kaznenog zakona i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz istog zakona.

>> Pijan bacio bombu u dvorištu obiteljske kuće i pokušao ubiti izvanbračnu suprugu

– Okrivljenog 56-godišnjaka optužnicom se tereti da je 29. prosinca 2023., na dvorištu obiteljske kuće u mjestu Sveti Križ, u kojoj je živio s 53-godišnjakinjom, u alkoholiziranom stanju aktivirao ručnu bombu koju je neovlašteno posjedovao i bacio ju na stepenište ispred ulaza u kuću gdje je tada bila 53-godišnjakinja pa je bomba eksplodirala i ozlijedila ju. Okrivljenog 56-godišnjaka tereti se i da je neovlašteno posjedovao još jednu ručnu bombu – objavio je DORH.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetništva i produljilo mu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Čengić zbog ubojstva u Vulariji osuđen na zatvorsku kaznu od 4 godine i 10 mjeseci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi Željko Čengić (65) proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela ubojstva u prekoračenju nužne obrane i teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz te osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i 10 mjeseci.

On je proglašen krivim da je 2. svibnja 2020. godine u mjestu Vularija, u cilju odbijanja izravno predstojećeg napada na Ratimira Benčića (67) i sebe, od Martina Pilića (27) koji je izlazio iz vozila s prepravljenim signalnim pištoljem, ispalio u njega najmanje šest hitaca iz malokalibarskog pištolja.

Pritom je s četiri hica pogodio Pilića u glavu i nanio mu teške ozljede od kojih je preminuo 23. svibnja 2020. godine, a jednim hicem nehotično pogodio Benčića u desnu nadlakticu i nanio mu teške ozljede.

– Državno odvjetništvo tereti optuženika da je počinio kazneno djelo ubojstva na štetu 28-godišnjaka jer smatra da nije postojao nikakav napad žrtve i da optuženik stoga nije bio u stanju nužne obrane te da je prvostupanjski sud pogrešno i neosnovano izmijenio optužnicu. U žalbi je predloženo da se pobijana presuda ukine i predmet vrati prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje – stoji na stranicama Državnog odvjetništva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje