Povežite se s nama

Crna kronika

Eksplodirala plinska boca u kući u Strmcu Podravskom, oštećen čak i krov!

Objavljeno:

- dana

Danas, 25. svibnja, oko 0.30 u Strmcu Podravskom, došlo je do eksplozije plinske boce u kući u vlasništvu 68-godišnjakinje, javila je PU varaždinska.

U trenutku eksplozije u kući se nalazila vlasnica, koja je neozlijeđena izašla iz kuće.

Plinska boca je eksplodirala u kuhinji, pri čemu je izbačena stolarija, zapaljen dio kuhinje te su začađene ostale prostorije.

Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i dobrovoljnih vatrogasnih društava Petrijanec i Strmec Podravski.

Uzrok eksplozije utvrdit će se očevidom koji će se provesti tijekom današnjeg dana.

– Na intervenciju smo izašli sa navalnim i kombiniranim vozilom (Zagora 01, Zagora 16) i sedam vatrogasaca. Na intervenciju je paralelno s nama uzbunjen DVD – Petrijanec i DVD – Strmec Podravski. Dolaskom na mjesto intervencije zajedno sa DVD – Petrijanec započeli smo gašenje požara koji se nalazio u razbuktaloj fazi unutarnjom navalom preko “C”mlaza. Do požara je došlo u prednjoj prostoriji zbog najvjerojatnije istjecanjem plina iz plinske boce te eksplozijom istog, s obzirom da su popucali prozori te se čula glasna detonacija. U vrijeme eksplozije u kući se nalazila vlasnica koja se nalazila u spavaćoj sobi te je nakon pregleda HMP Varaždin zaključeno da nije ozlijeđena, već se nalazi u stanju šoka. Nakon eksplozije požar je zahvatio gotovo sve prostorije u kući te je ujedno i došlo do oštećenja na krovu. Iz prostorije smo iznijeli plinsku bocu iz koje je istjecao plin. Nakon što smo pogasili požar izvršili smo aktivnu ventilaciju uz pomoć ventilatora, te nekoliko puta provjerili da slučajno u kući nije bilo više osoba. Nakon što smo se uvjerili da nema više nikakve opasnosti izvršili smo pospremu te se vratili u postrojbu. Na mjestu intervencije bili su pripadnici HMP Varaždin, djelatnici PU varaždinske, Elektre i Termoplina – objavio je o događaju JVP Varaždin.

Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda u Međimurju sedam naleta vozilima na divljač

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda (od 12. do 14. travnja) na međimurskim prometnicama evidentirano je sedam naleta vozilima na divljač (srneća divljač) koja je pretrčavala kolnik, javila je PU međimurska.

Naleti na divljač evidentirani su na prometnicama u Vrhovljanu te između Žiškovca i Štrukovca, Male Subotice i Štefanca, Donjeg Vidovca i Donje Dubrave, Čakovca i Mihovljana, kao i u dva navrata između Donjeg Mihaljevca i Svete Marije.

– Kako bi se spriječili ovakvi događaji upozoravamo vozače da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti. Pojava divljači na našim prometnicama najučestalija je u ranim jutarnjim te kasnim večernjim satima. Ujedno, apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da poštuju prometna pravila i postavljenu prometnu signalizaciju kako bi sigurno stigli na svoja odredišta – istknuli su iz policije.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ludbreg: vozač usred dana napuhao 1.36 promila pa je završio u zatvoru te mu je oduzet auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 12 prometnih nesreća i to jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom, javila je PU varaždinska.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, jedno odbijanje testiranja na droge, 73 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 61 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, te 48 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 213 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 2.07 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 152 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je uhićen te doveden na nadležni Općinski sud u Varaždinu.

U subotu, 13. travnja, oko 15 sati u ulici Mihovila Pavleka Miškine u Ludbregu, u kontroli prometa policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 62-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.36 promila. S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u PP Ludbreg. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao. Doveden je sutkinji Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu koja mu je odredila zadržavanje u trajanju od tri dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje