Povežite se s nama

Crna kronika

Ela iz Varaždina uznemiravala je Mariju, a Sanji je pokazala da će joj odsjeći glavu

Objavljeno:

- dana

Ela (29) je uhićena i ekspresno osuđena na 10 mjeseci zatvora nakon što je prijetila smrću Sanji te kroz dulje vrijeme uznemiravala Mariju, piše Danica.

Prema presudi, Ela je početkom svibnja ove godine ljubavnici Ani rekla da će “Sanju netko riješiti”, pa je Ana to prenijela Sanji. Potom je nekoliko dana kasnije oko 11.50 sati u Varaždinu slučajno naletjela na Sanju koja je dostavljala poštu u gradu.

– Najprije je usporila svojim Bmw-om te joj kroz otvoreni prozor rekla „mrtva si“, a potom joj je pokazala pokretima ruke da će joj odsjeći glavu, a što je kod Sanje izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti za vlastiti život i sigurnost” – navodi sutkinja u presudi.

Osim toga, proglašena je krivom i da je od veljače do početka svibnja ove godine Mariji učestalo slala “razne uznemirujuće poruke u kojima ju je vrijeđala riječima da je kurva, narkos, da prodaje drogu te ju zastrašivala da će sve izgubiti i dobiti otkaz na poslu”.

U nekoliko navrata ju je nazvala te joj slala glasovne poruke, a što je kod Marije izazvalo osjećaj ustrašenosti i uznemirenosti. Dakle, ustrajno je kroz dulje vrijeme s njom uspostavljala neželjeni kontakt i time kod nje izazvala tjeskobu i strah, ističe se u presudi.

Ela je bila uhićena 10. svibnja te je u istražnom zatvoru boravila sve do 14. srpnja, dakle više od dva mjeseca. Pravomoćno je ovih dana osuđena na 10 mjeseci zatvora, a sutkinja joj je kaznu zamijenila radom za opće dobro.

Izvor: Danica

Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda u Međimurju sedam naleta vozilima na divljač

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda (od 12. do 14. travnja) na međimurskim prometnicama evidentirano je sedam naleta vozilima na divljač (srneća divljač) koja je pretrčavala kolnik, javila je PU međimurska.

Naleti na divljač evidentirani su na prometnicama u Vrhovljanu te između Žiškovca i Štrukovca, Male Subotice i Štefanca, Donjeg Vidovca i Donje Dubrave, Čakovca i Mihovljana, kao i u dva navrata između Donjeg Mihaljevca i Svete Marije.

– Kako bi se spriječili ovakvi događaji upozoravamo vozače da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti. Pojava divljači na našim prometnicama najučestalija je u ranim jutarnjim te kasnim večernjim satima. Ujedno, apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da poštuju prometna pravila i postavljenu prometnu signalizaciju kako bi sigurno stigli na svoja odredišta – istknuli su iz policije.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ludbreg: vozač usred dana napuhao 1.36 promila pa je završio u zatvoru te mu je oduzet auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 12 prometnih nesreća i to jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom, javila je PU varaždinska.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, jedno odbijanje testiranja na droge, 73 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 61 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, te 48 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 213 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 2.07 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 152 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je uhićen te doveden na nadležni Općinski sud u Varaždinu.

U subotu, 13. travnja, oko 15 sati u ulici Mihovila Pavleka Miškine u Ludbregu, u kontroli prometa policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 62-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.36 promila. S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u PP Ludbreg. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao. Doveden je sutkinji Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu koja mu je odredila zadržavanje u trajanju od tri dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje