Povežite se s nama

Ostali sportovi

Europsko prvenstvo u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

BEJZBOL

Grad Varaždin i Baseball klub Vindija od 14. do 19. srpnja domaćini su Europskog prvenstva za juniore u baseballu.

Prvenstvo će okupiti 200-tinjak ponajboljih europskih igrača baseballa do 18 godina a nastupit će ukupno 8 reprezentacija. Uz domaćina Hrvatsku u Varaždin stižu reprezentacije Litve, Mađarske, Velike Britanije, Poljske, Švicarske, Bjelorusije i Slovačke. Na Prvenstvu je trebala sudjelovati i reprezentacija Ukrajine koja je u posljednji trenutak, zbog situacije u zemlji, odustala od natjecanja.Svi susreti održat će se na baseball igralištu „Srednjoškolac“ koje se posebno preuređuje i obnavlja  za ovu priliku.

O predstojećem Europskom prvenstvu za juniore u Varaždinu na današnjoj su konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici govorili Jan Esselman, predsjednik Europske baseball federacije, Krunoslav Karin, tajnik federacije, Aldo Vavra, predsjednik Hrvatskog baseball saveza te u ime domaćina i organizatora Prvenstva, Goran Vučetić, predsjednik Baseball kluba Vindija i predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Varaždina.

Prvi čovjek europskog baseballa Jan Esselman istaknuo je zadovoljstvo što je organizacija Prvenstva pripala Varaždinu i Baseball klubu Vindija.  Pohvalio je ulogu grada u pružanju potpore obnovi baseball igrališta budući je jedan od ciljeva povjeravanja domaćinstva obnova ili izgradnja novog igrališta za baseball.

Pred nama je jedan od najznačajnijih sportskih događaja u Varaždin ove godine i sretna je okolnost da se „poklapa“ sa proslavom 30-te godišnjice osnutka  kluba, izjavio je domaćin i čelni čovjek organizatora Prvenstva, Baseball kluba Vindija, Goran Vučetić.

Organizacija Prvenstva i obnova stadiona zasigurno će ubuduće „dovesti“ brojne druge baseball turnire  u Varaždin  istaknuo je tajnik Europske baseball federacije Karin, dok je prvi čovjek Hrvatskog baseball saveza Vavra naglasio dobar rad Baseball kluba Vindija sa mlađim uzrastima. Nazvao je varaždinski klub „čudom“ koje uvijek uspijeva  stvoriti odlične mlade igrače baseballa.

Inače, Europsko prvenstvo za juniore u baseballu, uz odigravanje dijela utakmica Europskog prvenstva za žene u rukometu, najznačajniji je sportski događaj u Varaždinu ove godine. Vrijedi spomenuti da organizator natjecanja, Baseball klub Vindija, ove godine obilježava i trideset godina svog rada i postojanja. Povjerenje da organizira ovako značajnu sportsku manifestaciju veliko je priznanje tom varaždinskom sportskom kolektivu i čelnim ljudima kluba – moglo se čuti na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici.

 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje