Povežite se s nama

Crna kronika

Evo kako je došlo do nesreće u Varaždinu u kojoj je poginuo 86-godišnjak

Objavljeno:

- dana

Izvijestili smo da je u subotu, 6. lipnja oko 14 sati u Gospodarskoj ulici u Varaždinu u prometnoj nesreći smrtno stradao 86-godišnji muškarac.

>>Auto naletio na biciklista u Varaždinu te 86-godišnjaka na mjestu usmrtio

Varaždinska policija ističe da je on je upravljao biciklom uz lijevi rub krajnje desne prometne trake za skretanje udesno u smjeru Zagrebačke ulice.

– U jednom je trenutku započeo skretanje ulijevo, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Tom je prilikom u stražnji dio bicikla, udarilo osobno vozilo kojim je trakom za ravno, u istom smjeru upravljala 29-godišnjakinja – ističe varaždinska policija.

Uslijed udara, 86-godišnjak je nabačen na vozilo, nakon čega je pao na kolnik. Medicinska mu je pomoć pružena na mjestu događaja i u vozilu Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, gdje je tijekom prijevoza u Opću bolnicu Varaždin, preminuo.

Dežurna državna odvjetnica obavila je očevid u suradnji s policijskim službenicima te odredila obdukciju preminulog i potrebna vještačenja.

Crna kronika

Zbog 1,4 promila završio na triježnjenju u policiji u Ludbregu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 2. ožujka u 19.40 sati u Slokovcu, policijski službenici Policijske policije Ludbreg zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.40 g/kg upravljao 45-godišnjak.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je doveden u Policijsku postaju Ludbreg, te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola, javila je PU varaždinska.

Protiv njega je podnijeti prekršajni nalog.

Nastavite čitati

Crna kronika

U nesreći u Čehovcu ozlijeđen vozač (55): on i vozačica drugog vozila nisu očistili stakla od leda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 2. ožujka 2021. godine oko 6.30 u Čehovcu došlo je do prometne nesreće u kojoj je ozlijeđen 55-godišnji vozač Fiata Punta.

Neposredno prije nesreće 55-godišnji vozač Punta, čakovečkih registarskih oznaka, polukružnim okretanjem uključivao se u promet s površine ispred dvorišne ograde. Pritom nije propustio sva vozila koja se kreću prometnicom na koju se uključivao, zbog čega je u bočni dio njegova automobila prednjim dijelom udarila 22-godišnja vozačica Renaulta Clija čakovečkih registarskih oznaka.

Vozač Punta vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina ozljeda zadobivenih u nesreći naknadno okvalificirati.

Prije uključivanja u promet sudionici nesreće nisu očistili zaleđena vjetrobranska stakla na automobilima. Ujedno, 55-godišnji vozač Punta tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Zbog obavljanja očevida prometne nesreće od 7.05 do 7.50 kolnik županijske ceste u Čehovcu bio je zatvoren za sav promet te se odvijao obilaznim pravcima.

Sudionici opisane prometne nesreće prekršajno su sankcionirani zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

– S obzirom na niske jutarnje temperature, upozoravamo sve vozače da prije upravljanja vozilima očiste zaleđena vjetrobranska stakla. Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama propisano je da je vozač dužan prije uključivanja u promet očistiti zaleđena vjetrobranska stakla te snijeg ili led s vozila. Za neočišćeno vozilo propisana je novčana kazna u iznosu od 1.000 kuna.

Uredno očišćena vjetrobranska stakla osiguravaju bolju preglednost te se time izbjegavaju prethodno opisane prometne situacije, tj. stradavanje u prometnim nesrećama – upozoravaju iz PU međimurske.

Nastavite čitati